Zobraziť přihlasovací formulár

Domáce syrové krekry: Recept na slanú dobrotu k televízii, vínu aj pivu

  • Publikované:
Domáce syrové krekry: Recept na slanú dobrotu k televízii, vínu aj pivu

Máte chuť na niečo slané? Na tukom nasiaknuté zemiačiky z obchodu ale radšej zabudnite. Upečte si domáce syrové krekry. Chutia skvele a v puse sa len rozplývajú. Keď ich vyskúšate, iné už chcieť nebudete.

Domáce syrové krekry

Suroviny:

  • 125 g špaldovej hladkej múky
  • 6 g kypriaceho prášku
  • 100 g strúhanej goudy
  • 90 g zmäknutého masla
  • 1 lyžička soli
  • 3 žĺtky
  • 1 – 2 lyžice studenej vody
  • bielok na potretie
  • bylinky, sezam, rasca alebo hrubozrnná soľ na posypanie

Postup:

1. Zmiešajte všetky suché ingrediencie a zmes dôkladne premiešajte.

2. Potom pridajte strúhanú goudu, maslo, žĺtky, vodu a vypracujte cesto, ktoré nechajte 30 minút odpočinúť v chladničke.

3. Podložku na vaľkanie cesta jemne poprášte múkou a cesto vyvaľkajte na cca 3mm hrubý plát.

4. Vykrajujte svoje obľúbené tvary, ktoré rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.

5. Potrite bielkom a posypte sezamom, rascou, bylinkami alebo soľou.

6. Pečte cca 12-14 minút na 170 ° C dozlatista.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku