Domáce syrové krekry: Recept na slanú dobrotu k televízii, vínu aj pivu
- Autor: Lenka Ch. (LenkaCh)
- Publikované:

Máte chuť na niečo slané? Na tukom nasiaknuté zemiačiky z obchodu ale radšej zabudnite. Upečte si domáce syrové krekry. Chutia skvele a v puse sa len rozplývajú. Keď ich vyskúšate, iné už chcieť nebudete.
Domáce syrové krekry
Suroviny:
- 125 g špaldovej hladkej múky
- 6 g kypriaceho prášku
- 100 g strúhanej goudy
- 90 g zmäknutého masla
- 1 lyžička soli
- 3 žĺtky
- 1 – 2 lyžice studenej vody
- bielok na potretie
- bylinky, sezam, rasca alebo hrubozrnná soľ na posypanie
Postup:
1. Zmiešajte všetky suché ingrediencie a zmes dôkladne premiešajte.
2. Potom pridajte strúhanú goudu, maslo, žĺtky, vodu a vypracujte cesto, ktoré nechajte 30 minút odpočinúť v chladničke.
3. Podložku na vaľkanie cesta jemne poprášte múkou a cesto vyvaľkajte na cca 3mm hrubý plát.
4. Vykrajujte svoje obľúbené tvary, ktoré rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
5. Potrite bielkom a posypte sezamom, rascou, bylinkami alebo soľou.
6. Pečte cca 12-14 minút na 170 ° C dozlatista.
Páčil sa vám článok? Podeľte sa oň s priateľmi
Chcete naozaj zmazať článok?
Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia