. .. .. .. .. .. .. .
. .

Poctivý segedín zo šikovného hrnca: Klasika pripravená za 30 minút Jedlo

Dostali ste pod stromček šikovný hrniec? Nenechajte ho zaháľať postavený na kuchynskej linke alebo dokonca ešte nerozbalený v krabici! Až sa ho naučíte používať, zistíte, že uvarí za vás a ušetrí vám veľa času, ktorý môžete radšej venovať napríklad rodine alebo svojim koníčkom. Vyskúšajte napríklad obľúbenú klasiku, ktorou je segedín s knedľou. Pochutnáte si!

Segedínsky guláš je vlastne perkelt z bravčového mäsa, najčastejšie sa používa chudší bôčik alebo pliecko, bielej kyslej kapusty a smotany. Niekto používa tú sladkú na šľahanie, iný nedá dopustiť na smotanu kyslú. A chýbať samozrejme nemôžu koreniny, ako je čierne korenie, bobkový list a samozrejme mletá sladká paprika.

Jeho príprava nie je zas až tak zložitá, napriek tomu je potrebné obsah kastróla strážiť, občas premiešať a dusiť tak dlho, než je mäso mäkké. Toto všetko vám pri príprave v šikovnom hrnci odpadá. A pretože funguje zároveň ako tlakový hrniec, je pokrm pripravený raz dva. Ako na to, vám v populárnej relácii Menutovka na Mall TV prezradí foodblogerka Koko.

Recept na segedínsky guláš zo šikovného hrnca

Ingrediencie (4 porcie):

  • 600 g bravčového pliecka
  • 2 cibule
  • 300 g kyslej kapusty
  • 6 ks nového korenia
  • 1 lyžička rasce
  • 60 g masti
  • 200 ml smotany
  • ½ litra vody alebo vývaru
  • 1 lyžička papriky
  • 2 bobkové listy
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

1. Cibuľu nakrájajte nadrobno, mäso na väčšie rovnomerné kocky. Ak je to potrebné, pokrájajte kyslú kapustu na menšie kusy.

2. Rozpustite masť, pridajte cibuľu a restujeme dozlata. Potom pridajte nakrájané mäso, orestujte ho zo všetkých strán, pridajte rascu, nové korenie a bobkový list. Mletú sladkú papriku pridajte až ako poslednú, nech nezhorkne.

3. Zalejte vodou, pridajte kapustu, soľ, korenie a všetko zalejte smotanou.

4. Hrniec uzavrite, zamknite veko a nechajte stroj robiť svoju prácu. Šikovný hrniec slúži zároveň ako tlakový hrniec, takže máte za 30 minút hotovo.

5. Po uplynutí doby varenia začne hrniec sám vypúšťať paru a za chvíľu už môžete servírovať, alebo naopak nechať jedlo v hrnci zatvorené, udrží sa tak dlhšie teplé. Keď máte pripravené knedle, veko otvorte, guláš premiešajte a prípadne dochuťte soľou, ešte troškou smotany alebo cukrom.

 

Poznámka:
Ak máte naozaj šikovný hrniec, prevedie vás celým postupom sám, pekne krok za krokom, zrozumiteľne a jasne.

 

Publikováno



ČLÁNKY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Registraci provedete ZDE
© 2004-2021 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt