Neprekonateľná pochúťka: Kuracie stripsy v zemiakovom cestíčku
- Autor: Lenka Ch. (LenkaCh)
- Publikované:

Vnútri báječne šťavnaté a voňavé, na povrchu nádherne chrumkavé. Také sú originálne kuracie Ondráš'Strips v hanebne dobrom cestíčku. Sliny na ne sa vám začnú zbiehať už počas čítania receptu a sledovania videa. Tak neváhajte a pripravte trebárs už dnes na večeru. Garantujeme vám, že sa po nich len zapráši.
Kuracie stripsy Ondráš podľa Koko
Ingrediencie
- 500 g natenko nakrájaných malých stripsov z kuracích pŕs
Na marinádu:
- 150 ml cmaru
- 1 veľké vajce
- 1 lyžica granulovanej cibule
- 1 lyžička drvenéhej alebo mletej rasce
- mleté čierne korenie
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
Cestíčko do zvyšnej marinády:
- 300 g najemno nastrúhaných zemiakov (varný typ C)
- 2 lyžice sušenej majoránky
- čerstvé oregano (môžete vynechať)
- 5 - 6 lyžíc strúhanky (môžete aj viac)
- 1 lyžička prášku do pečiva
- soľ
Na obaľovanie a vyprážanie:
- hladká múka
- 1 lyžica mletej papriky (údená alebo sladká)
- 3 lyžice strúhanky z kukuričných lupienkov (môžete vynechať)
- olej na vyprážanie
Postup
1. Najprv si pripravte marinádu na mäso. Do cmaru klepnite jedno vajce, dostatočne okoreňte a pridajte ďalšie koreniny charakteristické pre zemiakové placky: drvenú rascu, sušenú cibuľu, sušený alebo najemno nastrúhaný cesnak. Všetko osoľte.
2. Kuracie prsia nakrájajte na pozdĺžne rezance široké maximálne jeden centimeter. Dajte ich do marinády a v nej ich potom nechajte odpočívať aspoň dve hodiny v chladničke.
3. Nastrúhajte zemiaky najemno a rýchlo ich cez cedník zalejte marinádou z kurčaťa, aby nečernali alebo nečervenali. Mäso odložte vedľa do misy. K zemiakom s marinádou pridajte strúhanku, majoránku a prášok do pečiva. Všetko osoľte. Pridať môžete aj bylinky, napríklad oregano alebo majorán. Do ďalšej misky si pripravte trochu múky s údenou paprikou, ideálne tiež strúhanku z kukuričných lupienkov, čím vyrobíte spojivo, ktoré bude fungovať ako lepidlo a cestíčko vďaka nemu bude držať na svojom mieste!
4. Do panvice vlejte olej na dva centimetre výšky. Rezančeky obalte v múke, vykúpte v cestíčku a šup s nimi na rozpálený olej. Vyprážajte pozvoľna a dozlata a potom nechajte odmastiť na papierovej utierke. Konzumujte ihneď a servírujte s haldou obrúskov!
Páčil sa vám článok? Podeľte sa oň s priateľmi
Chcete naozaj zmazať článok?
Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia