. .. .. .. .. .. .. .
. .

Neprekonateľná pochúťka: Kuracie stripsy v zemiakovom cestíčku Jedlo

Vnútri báječne šťavnaté a voňavé, na povrchu nádherne chrumkavé. Také sú originálne kuracie Ondráš'Strips v hanebne dobrom cestíčku. Sliny na ne sa vám začnú zbiehať už počas čítania receptu a sledovania videa. Tak neváhajte a pripravte trebárs už dnes na večeru. Garantujeme vám, že sa po nich len zapráši.

Kuracie stripsy Ondráš podľa Koko

Ingrediencie

  • 500 g natenko nakrájaných malých stripsov z kuracích pŕs

Na marinádu:

  • 150 ml cmaru
  • 1 veľké vajce
  • 1 lyžica granulovanej cibule
  • 1 lyžička drvenéhej alebo mletej rasce
  • mleté čierne korenie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ

Cestíčko do zvyšnej marinády:

  • 300 g najemno nastrúhaných zemiakov (varný typ C)
  • 2 lyžice sušenej majoránky
  • čerstvé oregano (môžete vynechať)
  • 5 - 6 lyžíc strúhanky (môžete aj viac)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • soľ

Na obaľovanie a vyprážanie:

  • hladká múka
  • 1 lyžica mletej papriky (údená alebo sladká)
  • 3 lyžice strúhanky z kukuričných lupienkov (môžete vynechať)
  • olej na vyprážanie

Postup

1. Najprv si pripravte marinádu na mäso. Do cmaru klepnite jedno vajce, dostatočne okoreňte a pridajte ďalšie koreniny charakteristické pre zemiakové placky: drvenú rascu, sušenú cibuľu, sušený alebo najemno nastrúhaný cesnak. Všetko osoľte.
2. Kuracie prsia nakrájajte na pozdĺžne rezance široké maximálne jeden centimeter. Dajte ich do marinády a v nej ich potom nechajte odpočívať aspoň dve hodiny v chladničke.

3. Nastrúhajte zemiaky najemno a rýchlo ich cez cedník zalejte marinádou z kurčaťa, aby nečernali alebo nečervenali. Mäso odložte vedľa do misy. K zemiakom s marinádou pridajte strúhanku, majoránku a prášok do pečiva. Všetko osoľte. Pridať môžete aj bylinky, napríklad oregano alebo majorán. Do ďalšej misky si pripravte trochu múky s údenou paprikou, ideálne tiež strúhanku z kukuričných lupienkov, čím vyrobíte spojivo, ktoré bude fungovať ako lepidlo a cestíčko vďaka nemu bude držať na svojom mieste!

4. Do panvice vlejte olej na dva centimetre výšky. Rezančeky obalte v múke, vykúpte v cestíčku a šup s nimi na rozpálený olej. Vyprážajte pozvoľna a dozlata a potom nechajte odmastiť na papierovej utierke. Konzumujte ihneď a servírujte s haldou obrúskov!

 

Publikováno



ČLÁNKY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Registraci provedete ZDE
© 2004-2021 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt