Zobraziť přihlasovací formulár

Zmatňujúci púder z ovsených vločiek

  • Publikované:
Zmatňujúci púder z ovsených vločiek

Ovsené vločky sú taký malý zázrak. Nielen, že sú vynikajúcim pomocníkom pri dodržiavaní zdravého životného štýlu, patria k najlepším raňajkám, môžeme ich použiť ako prísadu do lievancov, na zahusťovanie polievok... no a potom z nich pripravujeme pleťové masky, vyživujúce kúpele a teraz už dokonca tiež zmatňujúci púder. Je to extrémne jednoduché, lacné a zdravé. A to stojí za to, no nie?

Ovsené vločky majú samy o sebe blahodarný vplyv na našu pleť. Teraz opomenieme, ako sú zdravé pre naše zažívanie, a budeme sa sústrediť výhradne na ich pôsobenie na pokožku. Tú zbavujú prebytočného mazu, ale nevysušujú ju, vyživujú ju, dodávajú jej pevnosť a pružnosť. Dokonca sú vločky natoľko účinné, že sa kúpele z nich používajú pri prípadoch ťažkého ekzému (viac si môžete prečítať tu).

  • Ich vplyv na naše trávenie ale úplne opomenúť nemôžeme, pretože je naozaj významný. Vyskúšali sme ich dva týždne raňajkovať každý deň, a tu je výsledok. A nájdete tam aj recept na kašu neskutočne výživnú, aj jednu za odmenu.

Späť ale k vločkám a ako ich využiť, ak si chceme vytvoriť úplne nezávadný a extrémne lacný transparentný púder.

Budeme potrebovať:

  • Vločky v bio kvalite
  • Mixér
  • Vodu

A to je všetko. Dajte vločky do mixéra a zomeľte ich na čo najjemnejší prach. Ten potom niekoľkokrát prepláchnite (cez plátno) vodou, minimálne však trikrát. Ovsený prach potom necháme na plátne uschnúť... a máme hotovo.

Že je to až príliš jednoduché? Je, máte pravdu. Ale háčik môže byť maximálne v tom, ako veľmi najemno sa vám vločky podaria namixovať. Tento púder potom slúži rovnako, ako všetky transparentné - je vhodný pre všetky farebné tóny pleti, pleť vyživuje a vyzerá veľmi prirodzene.

  • Na prvé nanesenie vyzerá púder pomerne bielo, ale stačí, keď mu dáme minútu až dve, zmieša sa s prirodzeným mazom pokožky a akoby sa „vsiakne“, potom vyzerá úplne prirodzene.
  • Je možné, že, pretože neupcháva póry a necháva pleť prirodzene dýchať a pracovať, bude potrebné ho cez deň nanášať viackrát.
  • Ak mu chcete dodať farbu, môžete použiť kakao (pre studené tóny) alebo škoricu (pre teplé tóny). Nemusíte sa báť, všetko to sú prirodzené ingrediencie, ktoré pleti nijak neuškodia, naopak.
  • Rovnako ako vločky, môžete použiť arrowroot, o ktorom sme písali, keď sme vám dávali tipy, ako si vyrobiť domáci dezodorant.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku