Zobraziť přihlasovací formulár

Najkrajšie adventné vence, ktoré zvládnete vyrobiť na poslednú chvíľu

  • Publikované:
Najkrajšie adventné vence, ktoré zvládnete vyrobiť na poslednú chvíľu

Už v nedeľu by ste mali rozsvietiť prvú sviečku na adventnom venci. Ak ste ale na to zabudli a žiadny ste si tento rok ešte nekúpili, nemusíte panikáriť. Máme pre vás celý rad tipov, ako si ho ľahko a rýchlo vyrobiť s minimom nákladov len z toho, čo máte doma. Inšpirujte sa a pustite sa do toho.

Je čas začať odpočítavať štyri týždne do Vianoc. Ten najkrajší čas v roku začína, aj keď tento rok je tak trochu iný, poznačený koronavírovou krízou. Napriek tomu by sme nemali zabúdať na každoročné zvyky a tradície. Medzi tú najznámejšiu patrí zapaľovanie sviečok na adventnom venci, ktorý zdobí väčšinu domácností. A pretože je tento víkend prvým adventným, na Železnú nedeľu, ako sa štvrtá adventná nedeľa nazýva, by ste mali zapáliť tú prvú.

Vedeli ste, že...
...sa sviečky na adventnom venci zapaľujú proti smeru hodinových ručičiek? A že tá prvá by mala byť fialová, pretože táto farba symbolizuje pokánie, stíšenie a čakanie? Jedna zo zvyšných troch by potom mala byť ružová, pretože táto farba symbolizuje radosť

Ak vás tento rok začiatok adventu zaskočil nepripravených, nebuďte smutní. Adventný veniec si totiž hravo vyrobíte sami doma. A nepotrebujete k tomu nič špeciálne. Vystačíte si s tým, čo doma nájdete. Neveríte? Presvedčte sa na fotkách nižšie a načerpajte inšpiráciu.

 

Adventné sviečky nemusia predsa zdobiť len veniec. Stačí len štyri hrubšie postaviť trebárs na nejakú peknú misku alebo tácku, skvele vyzerá aj kameninová bábovková forma, pridať mach, rôzne orechy, vianočné ozdoby, šišky, plátky sušených citrusov a podobne, a adventný svietnik je na svete. Alebo ich len obviažte stužkou, pridajte zvitok škorice, a postavte trebárs na bielizník.

Ak doma nájdete len sviečky dlhé, nevadí. Vezmite vyšší zavárací pohár alebo napríklad plechový obal na kvetináč, nasypte doň kilovku soli a sviečky do neho zapichnite. Malér to nie je, ani keď máte len malé čajové sviečky. Využite malé zaváracie poháre a vyrobte si z nich štyri svietniky. Stačí trebárs len omotať jutovým povrázkom alebo polepiť novinami, dozdobiť a máte hotovo. Upiecť si môžete aj veniec z perníka.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku