Zobraziť přihlasovací formulár

Chcete si zachovať krásu čo najdlhšie? Tak s týmto prestaňte.

  • Publikované:
Chcete si zachovať krásu čo najdlhšie? Tak s týmto prestaňte.

Všetci si prajeme vyzerať pekne a štýlovo, čo najdlhšie mladistvo, chceme mať peknú pleť, hebké a husté vlasy, chceme byť zdravé a jednoducho sa cítiť dobre. Množstvom každodenných činností si ale túto snahu sabotujeme, bez toho aby sme o tom vedeli. Aj keď to sú v malej miere neškodné záležitosti, keď to preženieme, vyložene si škodíme. A o čo vlastne ide?

SPF všade! Už sme si možno zvykli nanášať si na tvár opaľovací krém, skôr ako vyjdeme z domu. Je to rozhodne jedna z najlepších ochrán pred predčasným starnutím kože. Lenže - opaľovací krém by sme mali nanášať na všetku pokožku vystavenú slnku, nie len tvár. Takže by sme mali mazať tiež uši, krk, dekolt, ruky a paže, poprípade nohy.

  • A čo tak cestička vo vlasoch? Ak ideme von s rozpustenými vlasmi, môže sa nám spáliť. Áno, je to nepríjemné, ale prečo by z toho mal byť taký problém? Pretože melanómy vzniknuté na hlave patria k tým najnebezpečnejším. Takže sa nebojte a trošku krému si votrite aj do cestičky, alebo si vlasy sčešte dozadu.

Noha cez nohu. To by malo byť úplne zakázané. Nie kvôli etikete (aj keď to je tiež dôvod), ale kvôli cirkulácii našej krvi. Viac času stráveného s nohou cez nohu môže viesť k rozvoju kŕčových žíl a vzniku popraskaných metličkových žiliek.

Češeme si mokré vlasy. Hovoríte si, čo je na tom zlé? Vlastne úplne všetko. Rozčesávanie mokrých vlasov oslabuje vlasové korienky a narúša štruktúru vlasu. Vlasy by sme si mali najskôr šetrne vysušiť, rozčesávať až potom.

  • Tip Mimibazara: Ideálne je vziať si hrebeň s väčšími rozostupmi medzi zubami a vlasy si rozčesať vo chvíli, keď zmývame kondicionér - pod tečúcou vodou.

Vrkoče tiež nie sú nič moc. Hoci sú veľmi, veľmi, veľmi praktické, nemali by sme to s nimi preháňať. Ale vlastne neustále poťahujeme vlas z jeho korienka, vedú teda k vypadávaniu vlasov a ich celkovému oslabeniu.

Pozor na make-up po vytrhávaní chĺpkov. Ak si vytrhávame chĺpky v obočí alebo inde na tvári, mali by sme tak robiť s vyčistenou pleťou a potom ju nechať voľne dýchať. Akonáhle podráždenú pleť zatrieme make-upom, póry sa nám zanesú a s najväčšou pravdepodobnosťou tiež zapália.

Pozor na mlieko. Ak patríte medzi jeho milovníkov, opatrne. Laktóza je totiž cukor. A ovplyvňuje kvalitu našej pleti - pleť je pri nadbytočnej konzumácii mlieka mastnejšia a náchylnejšia na akné.

Nepudrujte! Ak sa zapotíme alebo zamastíme, nemal by púder byť prvá voľba, zvlášť nie ten kompaktný. Ideálne je vziať si savú papierovú vreckovku a nechať prebytočný maz vysať ňou. Ak predsa len chcete voliť púder, voľte ten transparentný. Viac o všetkých druhoch, výhodách a nevýhodách púdrov sa môžete dozvedieť tu.

Vrstvy sú pre oblečenie, nie pre našu tvár. V súčasnej dobe sa to rôznymi produktami na kontúrovanie líc, na zvýrazňovanie alebo potláčanie rysov a tak ďalej v obchodoch, časopisoch aj na internete len hemží. Keď si ich ale na líca dáme moc, alebo v moc silných vrstvách, rozhodne to nebude vyzerať dobre. A nepriedušnosť pleti rozhodne nepridáva na zdraví.

Šúchanie očí. Ak sa vás tento zlozvyk týka, mali by ste spozornieť - oslabujeme si tak mihalnice, ktoré budú oveľa viac vypadávať. Oči tiež po každom šúchaní na chvíľu opuchnú, pretože sa budú snažiť vyrovnať nerovnomerný tlak.

Pozor na ruky. Robíme to všetci, takmer neustále si siahame na tvár a vlasy. A to nie je dobre, pretože tvár potrebujeme udržiavať v čo najväčšej čistote, k čomu naše ruky rozhodne neprispievajú. Zanesením nečistôt bude naša pleť náchylnejšia na akné a upchávanie pórov. Vlasy okolo tváre sú zase tie najslabšie a najnáchylnejšie k poškodeniu, ktoré na hlave máme. A koľkokrát denne ich vystavíme tomu, že si ich prehrabneme? Pravdepodobne viackrát ako raz.

Pozor na ovocné šťavy. Aj keď sú plné vitamínov, antioxidantov a trebárs aj vlákniny, sú tiež plné cukrov a niekedy veľmi agresívnych enzýmov. Ak to s nimi preháňame, zarábame si na rýchlejšie stenčovanie pleti a vznik vrások.

Upracte si kabelku! A to hneď z niekoľkých dôvodov. Poriadok okolo nás nám robí poriadok v hlave. O tom sme písali v jednom z predchádzajúcich článkov. Ale to, že by sme so svojou kabelkou prežili týždeň v divočine, pretože v nej nájdeme naozaj takmer všetko, nie je dobré. Koľko vecí sa nám vysypalo, vylialo alebo inak uniklo z obalu - a my do kabelky siahame stále, potom na tvár... a už je to tu. A ak neustále nosíme zbytočne ťažkú kabelku, môže to dlhodobo ovplyvňovať naše držanie tela. Mimochodom, vedeli ste, že kabelka patrí k baktériami najviac zamoreným veciam, ktoré denne používame? Prečo, a aké sú tie ostatné, si zase môžete prečítať tu.

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku