Zobraziť přihlasovací formulár

Čo robíme zle pri starostlivosti o vlasy

  • Publikované:
Čo robíme zle pri starostlivosti o vlasy

Niekto by možno nepovedal, že aj obyčajná gumička, ktorú nosíme, môže mať vplyv na kvalitu našich vlasov. Podľa odborníkov - môže. Všetci chceme krásne a pokiaľ možno zdravé vlasy (ona sa bez zdravia krása aj tak nezaobíde). Ale niekedy sabotujeme svoju snahu o čo najkvalitnejšie vlasy vlastne úplne obyčajnými vecami. Čo robíme a s čím treba prestať?

Nedostatok lesku, rozštiepené končeky, lámavé vlasy tak nejako bez života. Ak viete, o čom hovoríme, bolo by dobré spozornieť. Pretože každodenné malinké zvyky, ktoré nám pripadajú neškodné, vo väčšine prípadoch môžu za to, že naše vlasy nevyzerajú tak, ako by sme si predstavovali. Čo teda robíme zle...?

...odtrhávame polámané konce vlasov. Vidíme prameň s polámanými končekmi? Jednoducho len za končeky zaťaháme, ony odpadnú a je to. Lenže! Zlom, v ktorom nám vlas „odpadol“ zavdáva na ďalšie a ešte masívnejšie štiepenie. Vlasy treba ostrihať, a to ešte čo najostrejšími nožnicami. Ak uvidíte rozštiepené končeky, objednajte sa k holičovi.

...používame teplo k úprave ešte mokrých vlasov. Žehličky, kulmy a ostatné nástroje na styling, ktoré pracujú s extrémnymi teplotami, musíme používať výhradne na suché vlasy. Inak si ich totiž jednoducho varíme. Ak sa prestanete fénovať a po chvíli sú vaše vlasy studené, teda vlhké, môžete fén znova zapnúť.

...spíme s vrkočom. Tiež neznášate, keď si vlasy v noci zaľahnete, lezú vám do tváre a vy úplne cítite, ako vám dráždia pokožku? Nie je nič ľahšie, než si cez noc urobiť vrkoč. Lenže - v mieste gumičky, na ktoré ešte k tomu pôsobí väčší tlak ako cez deň, sa nám vlasy jednoducho nalomia. A to veľmi vysoko - spanie s gumičkou môže spôsobovať dokonca rednutie vlasov tým, že začnú odpadávať vysoko pri hlave. Ak chcete túto dilemu vyriešiť, zapleťte si cez noc vrkoč na bok, francúzsky, obyčajný, ako vám to pôjde, a zviažte látkovú gumičkou veľmi voľne.

.
..nanášame spreje moc blízko pri hlave. A nejde len o to, že sprejovaním lakom na vlasy alebo suchým šampónom moc blízko docielime akurát to, že sa nám na hlave vytvoria takmer nerozčesateľné chuchvalce. Všetky vlasové prípravky vo forme aerosólu fungujú oveľa lepšie, keď sú pred konečnou aplikáciou v kontakte so vzduchom. Preto nanášať pekne ze vzdialenosti aspoň 30 cm!

...stále používame gumové gumičky. Niekto ako núdzové riešenie, niekto ako štandard. Ani v jednom prípade to ale nie je dobre! Gumičky, ktoré sa nám na vlasy nalepia, nejdú dobre zložiť a sú „ostré“ spôsobujú zlomy oveľa viac ako tie obalené látkou, príp. špirálky.

...rozčesávame si vlasy od končekov ku korienkom. A čo je na tom zlé? To, že si vlasy vlastne trháme. Najskôr je potrebné vziať končeky a vyčesať z nich uzlíky, rozčesať ich. Až potom môže nastúpiť česanie vlasov po celej ich dĺžke - ideálnejšie však je, keď sa vlasy rozčesávajú kaskádovito smerom zdola.

...vlasy si striháme, aby narástli. Toto je veľmi rozšírené presvedčenie, že keď vlasom odľahčíme, porastú rýchlejšie. Nie je to pravda. Namiesto toho je dobré vyskúšať menej umývania, menej stylingu, viac výživy a starostlivosti.

...nešetrne si sušíme vlasy uterákom. Poznáte to, vlasy vytlačíme, vezmete uterák a poriadne si hlavu pošúchame všetkými smermi. To je však pre taký obyčajný vlas malá katastrofa. Pretože trením si zase otvoríme vlasový obal, ktorý sme starostlivo zaťahovali kondicionérom. Takže vlasy budú po takomto zaobchádzaní matné a nezdravo vyzerajúce. A nás to bude nútiť ich žehliť, rovnať a naťahovať.

...používame veľa suchého šampónu. Ak používame suchý šampón (alebo púder) viac ako priemerne dvakrát týždenne, vysušujeme si pokožku hlavy. Táto násilná dehydratácia má za následok väčšinou to, že sa nám vlasy rýchlejšie mastia, slabnú a sú náchylnejšie na lámanie.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku