Zobraziť přihlasovací formulár

Žhavý trend contouring

  • Publikované:
Žhavý trend contouring

Dekoratívna kozmetika už od svojej podstaty funguje na princípe zvýrazňovania predností a zakrývania nedostatkov. Predlžujeme si mihalnice, prehlbujeme pohľad, zvýrazňujeme zmyselné pery, naopak zakrývame vrásky alebo iné nedokonalosti pleti. Ale pomocou make-upu sa dá tiež solídne čarovať so samotným tvarom tváre. Ak niekomu vadí vysoké čelo, nevýrazné lícne kosti alebo napríklad nos „pršáčik“, pomocou pár kozmetických trikov si ich môžeme doslova vymodelovať k obrazu svojmu.

Konturovanie tváre nie je nič nové pod slnkom. Okrem toho, že odjakživa patrí k profesionálnej práci vizážistov napríklad pre fotomodelky, čiastočne ho robí každá žena pri svojom bežnom líčení. Contouring si vlastne hrá s hĺbkou tváre, a tak ak si maskujete napríklad kruhy pod očami alebo zvýrazňujete lícne kosti tak, že si pod ne nanášate tmavšiu tvárenku, voilà, contouring.

Na youtube
 alebo instagramu nájdete veľa rôznych videí a tzv. tutorialov, ako využiť mágiu farieb a vymodelovať si z tváre tvár tak trošku inú. Či lepšiu, to už je na posúdení a schopnostiach každého z nás.

O čo vlastne ide?

Contouring vo svojej podstate je vlastne modelácia pomocou tmavej a svetlej farby, teda akési umelé vytváranie svetla a tieňa. K základnému vybaveniu nepatrí nič, čo by žena vo svojej kozmetickej výbave nemala. Potrebných je iba viac farieb make-upu, krémových tváreniek popr. púdrov.

  • Ľahký make-up, prípadne BB, CC alebo DD krém

  • Bronzer - ten slúži k prehlbovaniu, mal by byť zhruba o 3 odtiene tmavší, než je vaša pleť.

  • Rozjasňovač - o jeden až tri odtiene svetlejšia farba slúži na miesta, ktoré chcete zdôrazniť, a ktoré majú z tváre „vystupovať“.

  • Štetce alebo hubky na make-up

  • Transparentný (nie farbiaci!) púder

Zásady správneho konturovania

Predtým, než s modeláciou tváre začnete, je potrebné naozaj starostlivo vyberať farby. Vychádzajte samozrejme z prirodzenej farby svojej pleti, rozdiel medzi rozjasňovačom a bronzerom by nemal byť viac ako 5 odtieňov.

Stavte na kvalitu a vyberajte medzi značkami, ktoré majú na výber čo najviac odtieňov. Najlepším výsledkom kvalitného contouringu je to, že ho nikto nespozná. Preto je extrémne dôležité vybrať vhodné farby, ktoré ladia nielen s vašou pleťou, ale aj medzi sebou navzájom.

Používajte len transparentný fixačný púder bez pigmentov. A opatrne potom tiež s púdrovou tvárenkou. Čím viac farieb, tým komplikovanejšie nanášanie pre prirodzený výsledok.

Líčiť sa treba na správnom svetle
! Dajte si pozor, aby svetlo v kúpeľni (alebo tam, kde sa líčite), neovplyvnilo vaše vnímanie farieb a ich kombinácie.

krok 1 - zjednoťte farbu tváre, ideálne ľahkým make-upom (neskôr budete nanášať viac vrstiev, preto by podkladový make-up nemal byť moc hutný. Vhodný je iba v prípade výrazného večerného líčenia).

krok 2 - naneste bronzer na miesta, ktoré chcete alebo potrebujete prehĺbiť. Štandardne nanášame bronzer po stranách čela, pod lícne kosti a na spodnú hranu tváre. Na precíznejšie modelovanie použite bronzer tiež po hranách nosa, prípadne na jeho špičke (tu už záleží, čo chcete docieliť).

krok 3 - nanesiete rozjasňovač na miesta, ktoré majú vyniknúť. Do stredu čela, tesne pod obočie, nad lícne kosti a na špičku brady.

krok 4 - dbajte na to, nech sú farby rozotrené dostratena! A na tom si dajte extrémne záležať, prechody medzi jednotlivými farbami musia byť úplne neohraničené, nezreteľné, až neviditeľné.

krok 5 - celé dielo zafixujte bezfarebným púdrom.

Tip Mimibazara: Nezabudnite sa zamerať aj na krk. Nielen, že aj naň patrí make-up, ale dostratena treba rozotrieť tiež bronzer na hranách tváre, na spodných čeľustiach.

Vďaka contouringu, respektíve správnemu striedaniu svetlých a tmavých farieb, môžete nielen poupraviť celkový tvar tváre, ale tiež sa opticky zbaviť trebárs orlieho nosa, vymodelovať a zvýrazniť tvar očí alebo zamaskovať dvojitú bradu.

Ako ste na tom s konturováním tváre? Využívate optických hier so svetlými a tmavými odtieňmi k tomu, aby ste vymodelovali tvár alebo jeho časti? Máte skúsenosti s konkrétnou kozmetikou? Dajte ostatným tip na Mimibazari!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku