. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 361 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,37 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Plnená kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg mletého bravč. mäsa, 1/2 kg. mletého hov. mäsa, 1 hlávka kapusty, 1 hrnček guľatej ryže, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 paradajkový pretlak, 1 vajce, 1 masox, soľ, vegeta, čierne mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Celú hlávku kapusty dám variť do horúcej, mierne osolenej vody. Postupne z hlávky odoberám jednotlivé listy, a to tak, že ich odrežem pri hlúbiku a tak sa už samé ľahko oddelia od hlávky. Jednotlivé kaputné listy odoberám vtedy, keď sú už do polovice mäkké. Nesmú byť úplne rozvarené, ale ani také tvrdé, aby sa nedali rolovať. Samotné odoberanie obvarených listov ide pomerne rýchlo. Tak ako ich odoberám, ukladám ich na seba na osobitný tanier.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Gertruda V. (Gerduška) ID 202878 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 9.10.2013, 14:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Mleté mäso zo šťavou



POTREBNÉ PRÍSADY

Ingredience: 1 kg mletého mäsa, 3 pomleté rohliky, 2 vajcia, soľ, čierne mleté korenie, majoránka, oregáno, mletá rasca, 2 strúčky cesnaku, 1 menšia cibuľa, strúhanka a vajcia na obaľovanie. | Šťava: 1l vody, 3Pl kečupu, 3Pl horčice, 1Pl sójovej omáčky, oregáno, tymián, soľ, mleté čierne korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny spolu zmiešame. Vytvarujeme rezne, obalíme v strúhanke, namočíme do rozšľahaných vajec a zprudka opečieme. Poukladáme na pekáč. Pripravíme si šťavu: zmiešame všetky suroviny z ingrediencii na šťavu a zalejeme mäso až povrch...., zakryjeme vrchnákom, alebo alobalom, aby sa šťava nevyparila. Pečieme 1hod. a 10min. pri teplote 200 stupňov. Podávame zo zemiakovou kašou. Moje deti tieto rezne zbožňujú lebo sú mäkké a zo šťavou chutia baječne. Dobrú chuť:))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

lucia p. (Ajfelovka) ID 60738 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 10.6.2016, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Lapacinky aneb gazdovské palacinky



POTREBNÉ PRÍSADY

palacinky, mleté mäsko, koreniny, vajíčko, tvrdý syr, smotana na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduché a chutné jedielko, aj pre malé babuľky.... aspon nam chutilo...ved skuste. Nepridavam postup na výrobu palaciniek, lebo to najdete tu na MMB.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 12.3.2008, 16:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Zapečené zelené fazuľové struky s mletým mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

zelené fazuľové struky čerstvé alebo mrazené * 3-4 mrkvy * 1-2 cibule * olej * mleté mäso * soľ * cesnak * biele mleté korenie * čierne korenie * olej a strúhanka do pekáčika * kyslá smotana * 1 vajíčko * pór * čerstvá petržlenová vňať * tvrdý alebo plátkový syr na zapečenie * PRÍLOHA: zemiaky varené v pare

POSTUP PRÍPRAVY

Kuk nižšie:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 20.9.2012, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Fašírky, trošku zdravšie :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Mleté mäso-pól kila, najlepšie miešané bravčové s hovädzim, pól šialky ovsených vločiek, pól šialky sójovej drte, 2 vajíčka, strúhanka, cibuľa, cesnak, majoránka, rasca, soľ, solčanka

POSTUP PRÍPRAVY

Fašírky, ako ich robím ja - sú trošku odľahčené tými inými vecami...a kto by náhodou nemusel tie vločky a sójovú drť, nebojte sa, skoro to tam necítiť a napokon, je to len plus, trošku viac vlákniny :-) a nevyprážam ich, ale už tak, ako mnohé z Vás, čo sem pozreli, volím zdravšiu formu pečenia na plechu, kedy netreba ani kvapka tuku ;-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 18.1.2011, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Plnená paprika v paradajkovej omáčke našej Kristínky



POTREBNÉ PRÍSADY

Naša malá miluje paradajkovú polievku i omáčku...troška som si to upravila podľa seba, ale keď je hotová, okamžite má prázdny tanier.... Potrebujeme: 0,5kg balenie mletého mäska (kupujem zmes br. a hov.),ryža(ja dávam guľatú-lepšie sa rozvarí a asi množstvo ako jeden varný sáčok ryže), pasírované paradajky (500g), paradajkový pretlak (140g), 3 papriky, 1-2vajcia, soľ, cukor, ml.škoricu, ml.čierne korenie, ml.rascu, tymián, grilovacie korenie alebo korenie do fašíriek, muškátový oriešok, hl.múku a olej

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý a to sa mi na tom páči....:-)
Ryžu si osmahneme na troške oleja, troška posolíme, zalejeme vriacou vodou (asi dva palce nad ryžu) a na miernom ohni varíme, až kým vodu nevidno...odstavím z plameňa a nechám pekne dôjsť-je potom úžasná...
Mleté mäsko zmiešame s uvarenou ryžou, ochutíme soľou, grilovacím korením, tymiánom, mletou rascou a štipkou ml.čierného korenia, pridáme rozšľahané vajce (aj dve) a vypracujeme super zmes...ňou naplníme vydlabané a umyté 3 papriky(paprík dávam len tri, lebo tie ľúbim len ja)
Z ostatnej zmesi urobíme guľky (asi 8-10ks), ktoré poukladáme na olejom potretý pekáčik alebo zapekaciu misu...guľky upečieme pomaly v rúre...asi pri 160 st., kým nie sú zlatavé...počas pečenia ich otočíme...neprikrývame pekáč...
Kým sa guľky pečú ,naplnené papriky uložíme do menšieho hrnca a zalejeme vriacou vodou, aby boli zakryté...vodu posolíme a varíme, kým vnútro nebude mäkké...tymián v náplni urobí v omáčke zázraky
Uvarenú papriku vyberieme z vody na tanier, vývar necháme schladiť.
V druhom hrnci si urobíme svetlú zásmažku z hladkej múky a oleja, zalejeme trochou studenej vody a dolejeme vývar z paprík...chvíľu povaríme a miešame, aby sa nezhrčkavela...
Pridáme paradajkové pyré alebo pasírované paradajky, paradajkový pretlak, mletú škoricu, cukor, troška korenia a rasce-všetko dávam podľa chuti, ja to stále ochutnávam...necháme povariť, kým sa chute nespoja a nakoniec už do odstavenej omáčky nastúhame máličko muškátového orieška...dodá tomu správny šmrnc...

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Lenka Š. (lienok1) ID 98707 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 4.12.2016, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Bochnik aj z mleteho maska



POTREBNÉ PRÍSADY

mlete maso 250g * 1 vajce * 1 vacsia cuketa * 5 stredne velkych sampinonov * sol, peps, vegeta,cervena paprika, majoranka,3 strucky cesnaku, grilovacie korenie,talianske korenie,olej* mensia cibulka *1 mozzarella syr * 1 vacsia rajcina * 2 platky syra* struhanka na upevnenie bochnika

POSTUP PRÍPRAVY

vid foto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 16.11.2010, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Fašírky



POTREBNÉ PRÍSADY

kucháročky, pomóóóc! poraďte recept...

POSTUP PRÍPRAVY

ešte keď som chodila do školskej jedálne tak tam robili takú fajnú.. v celku nejakú, čo sa potom rezala na pásiky..ako závin.. my sme doma také nikdy nerobili, tak neviete náhodou pomôcť?

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 15.6.2013, 8:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Úžasnéééé fašírky a zemiakové pyré.



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg mleté mäso, asi 4-5 rožkov, soľ, cesnak, cibuľa, 4 vajcia, strúhanka, majoránka

POSTUP PRÍPRAVY

Fašírky si zarobím:
rožky si namočím do vody, potom z nich vodu vytlačím a primiešam k mäsu...+vajcia, soľ,nadrobno nakrájaná cibuľa,pretlačený cesnak a majoránka.Obalím v strúhanke a vysmažím.
Sú naozaj výbornééé!!!
Pyré-uvarené zemiaky+mlieko+maslo,poriadne vymiešať

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

Lenka D. (ambrashop) ID 5027 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 12.8.2018, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

МУСАКА (bulharská MUSAKA)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg mletého bravčového pliecka * 4 cibule * olej * 500 g paradajok * soľ * MČK * čubrica (saturejka) * petržlenová vňať *** 1 kg zemiakov *** 3 PL oleja * 3 PL hladkej múky * 500 ml mlieka * soľ * 2 vajcia *** 300 g tvrdého syra

POSTUP PRÍPRAVY

Musaka je tradičné balkánske jedlo, v každej oblasti Balkánu je iná, toto je bulharská verzia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 27.10.2010, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 361 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,37 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu