
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MLETÉ MÄSO |
Lenka Š. (lienok1) ID 98707 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Plnená paprika v paradajkovej omáčke našej Kristínky[ recept č. 48460 zo dňa 15.6.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY Naša malá miluje paradajkovú polievku i omáčku...troška som si to upravila podľa seba, ale keď je hotová, okamžite má prázdny tanier.... Potrebujeme: 0,5kg balenie mletého mäska (kupujem zmes br. a hov.),ryža(ja dávam guľatú-lepšie sa rozvarí a asi množstvo ako jeden varný sáčok ryže), pasírované paradajky (500g), paradajkový pretlak (140g), 3 papriky, 1-2vajcia, soľ, cukor, ml.škoricu, ml.čierne korenie, ml.rascu, tymián, grilovacie korenie alebo korenie do fašíriek, muškátový oriešok, hl.múku a olej POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi jednoduchý a to sa mi na tom páči....:-) Ryžu si osmahneme na troške oleja, troška posolíme, zalejeme vriacou vodou (asi dva palce nad ryžu) a na miernom ohni varíme, až kým vodu nevidno...odstavím z plameňa a nechám pekne dôjsť-je potom úžasná... Mleté mäsko zmiešame s uvarenou ryžou, ochutíme soľou, grilovacím korením, tymiánom, mletou rascou a štipkou ml.čierného korenia, pridáme rozšľahané vajce (aj dve) a vypracujeme super zmes...ňou naplníme vydlabané a umyté 3 papriky(paprík dávam len tri, lebo tie ľúbim len ja) Z ostatnej zmesi urobíme guľky (asi 8-10ks), ktoré poukladáme na olejom potretý pekáčik alebo zapekaciu misu...guľky upečieme pomaly v rúre...asi pri 160 st., kým nie sú zlatavé...počas pečenia ich otočíme...neprikrývame pekáč... Kým sa guľky pečú ,naplnené papriky uložíme do menšieho hrnca a zalejeme vriacou vodou, aby boli zakryté...vodu posolíme a varíme, kým vnútro nebude mäkké...tymián v náplni urobí v omáčke zázraky Uvarenú papriku vyberieme z vody na tanier, vývar necháme schladiť. V druhom hrnci si urobíme svetlú zásmažku z hladkej múky a oleja, zalejeme trochou studenej vody a dolejeme vývar z paprík...chvíľu povaríme a miešame, aby sa nezhrčkavela... Pridáme paradajkové pyré alebo pasírované paradajky, paradajkový pretlak, mletú škoricu, cukor, troška korenia a rasce-všetko dávam podľa chuti, ja to stále ochutnávam...necháme povariť, kým sa chute nespoja a nakoniec už do odstavenej omáčky nastúhame máličko muškátového orieška...dodá tomu správny šmrnc... Nakoniec upečené guľku vložíme do hotovej omáčky, a necháme ich "poplávať"....tým, že sú najskôr upečené, chytia peknú škrupku a potom sú mäkko chrumkavé a voňavé v omáčke. Papkáme to s varenými zemiačikmi alebo parenou knedľou... Verím, že i vaše deti si pochutia...:-) |
![]() | Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (4.12.2016, 8:42) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Želka G. (dzaja26) ID 80145, mimibazar.sk/dzaja26 (21.7.2012, 14:02) |
![]() receptoš ma tak zaujal, že dnes som uvarila papriku podľa teba a budem ju pripravovať už len takto. Dala som síce na začiatku varenia podusenú cibuľku, na to pretlak a vodu - iný rozdiel som neurobila. Je SKVELÁ ![]() ![]() ![]() neopakovateľnú chuť ![]() Vďaka za výborný recept, už ho mám vytlačený a zaradený medzi obľúbené recepty. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Lenka Š. (lienok1) ID 98707 (27.8.2012, 21:56) |
skúšali sme s tou cibuľkou...hmmmmm-bomba.... ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Lenka Š. (lienok1) ID 98707 (8.8.2012, 20:35) |
teší ma,že chutilo...ja tiež vyskúšam nabudúce to s tou cibuľkou...bude to niečo nové...vďaka... ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 (16.7.2012, 19:18) |
Včera bola táto mňamka u nás na obed -zbožňujem toto jedlo . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (17.6.2012, 20:52) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martin Š. (mmaatt) ID 43665, mimibazar.sk/mmaatt (17.6.2012, 20:10) |
veľmi zaujímavý recept - hlavne to korenie, ja používam iba soľ a čierne korenie, ale asi skúsim ten tymian, rascu - inak varím všetko v jednom hrnci (aj tie guľky). | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Lenka Š. (lienok1) ID 98707 (17.6.2012, 23:29) |
aj ja som varievala guľky spolu s ostatnými surovinami, ale raz sa mi stalo, že sa mi akosi rozpadli a odvtedy ich pečiem a až potom vkladám do omáčky...a zdajú sa mi také lepšie... ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina F. (mata3636) ID 133276 (16.6.2012, 20:17) |
tak sa tu nad týmto rcp usmievam, pretože robím pomaly tak isto ako ty, len s dvoma malými rozdielmi: papriky dávam variť rovno s pretlakom a nedávam muškát.oriešok a škoricu. papriky tiež varím tri - dve pre muža a jednu pre syna, ja mám radšej guľky. a tie tiež pečiem v rúre. akurát zajtra mám na pláne variť. ked nezabudnem, pridám foto ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Lenka Š. (lienok1) ID 98707 (17.6.2012, 10:29) |
![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |