. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 168 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,17 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Domáci chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Na chlieb potrebujeme: 1,5 kg hladkej múky, 3 varené zemiaky, 1,5 droždia, rasca, lyžica soli, tekvicové a slnečnicové semienka, morská soľ, 3 strúčiky cesnaku, lyžica octu, lyžica cukru, voda podľa potreby... Ja používam 2 pekáče a cesto si rozdelím na polovicu.

POSTUP PRÍPRAVY

Do pohárika s teplou vodou vložíme droždie a lyžicu cukru. Počkáme kým nám vykysne kvások. Ošicstíme 3 zemiaky, pokrájame na kocky a dáme variť. keď sa nám zemiaky uvaria vodu nevylievame, vo vode ich popučíme a dáme vychladnúť. Do vačšej misky si dáme múku, pridáme kvások, rascu, pretlačený cesnak, tekvicové a slnečnicové semienka, popučené zemiaky s vodou, soľ, ocot. Všetko spolu premiešame a pridáme vodu podľa potreby,aby sme mali vláčne, no nie riedke cesto a dáme vykysnúť.
Vymastíme si pekáč. Do vymasteného pekáča dáme cesto a necháme ešte chvíľu kysnť. Cesto posypeme morskou soľou slnečnicovými a tekvicovými semienkami a rascou. Rúrú si nastavíme na 220stupnov. Pekáč vložíme do rúry a keď nám cesto dostatočne vykysne a vrch začne tmavnúť(cca po 30min.) znížime teplotu na 150 stupnov a pečieme cca 60 minút. Presvedčíme sa či je chleba upečený- pichneme do neho špajdlu a vidíme či sa na nu cesto lepí alebo nie.Upečený chlieb potrieme maslom. Vyberieme ho z pekáča a položíme bokom, aby sa nezaparil.Zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Mária M. (kuki23) ID 255255 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Olivovo-orechovo-cibulový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej muky, 20g drozdia, 1/2CL cukru, 2dl vody, 1dl oleja, 1CL soli, 50g posekanych vlasskych orechov, 80g oliv s kapiou, 1/3 cibule, 1PL olivoveho oleja, polohruba muka na plech, voda na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu, muku, drozdie, cukor, olej, sol dame do pekarnicky a zapneme program cesto. Dalej v obrazkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 24.4.2013, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Taliansky voňavý bylinkový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

-3 PL olivového oleja - 1 alebo 2 roztlačené strúčiky cesnaku - 1 a 1/2 KL sušenej bazalky - 3/4 KL sušeného oregana - 1/4 KL sušeného rozmarínu - 1/2 KL sušeného tymiánu - 1,5 dl vody - 6 PL mlieka - 1 a 1/2 KL cukru - 1 a 1/2 KL soli - 480 g chlebovej múky - 2 a 1/4 KL sušeného droždia -

POSTUP PRÍPRAVY

V malej panvici zohrejeme olej. Pridáme cesnak a bylinky. Opekáme 2 minúty, ale dávame pozor, aby sa cesnak nepripálil, lebo bude mať trpkú chuť.
Bylinkový olej a ďalšie prísady vložíme do DP v poradí uvedenom hore. Nastavíme program na biely chleba, stredne opečená kôrka, 750 g.
Ak chcete pridajte semiačka podľa želania, poprípade skombinujte chlebovú múku s celozrnnou. V každom prípade, vďaka bylinkám tento chlieb nádherne voní!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Jana A. (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.1.2011, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pšenično -ražný,vyrážkový chlieb SUPROVÝ



POTREBNÉ PRÍSADY

200ml mlieka , 150ml vody , 3čl soli morskej ( normálnej soli 2čl ) , 1 1/2 čl mletej rasce , 1PL octu , 1PL medu , 2PL oleja , 300g hladkej múky LIDL,mám s ňou najlepšie skúsenosti , 250g ražnej vyrážkovej múky zn.AboMill ja kupujem v Kauflande , 1/4 kocky čerstvého droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Ingrediencie pridávať postupne ako je v recepte.Múky som rozpísala preto lebo s týmito mi chleba najlepšie vychádza a samozrejme bez čerstvých kvasníc ho ani nerobím. Cesto vyzerá redšie ale tak to má byť nepridávajte múku lebo potom chlebík bude oveľa hutnejší.

Nastavenie:
program základný môj trvá 3:20min , kôrka stredná , veľkosť na 1000g - ale ja ho mám vždy plnú pekáreň,a to mám možnosť voľby až na 1300g

Tento chlebík sa mi najviac podobá na ten z obchodu. Je krásne nadýchaný a mäkučký.Čerstvý vydrží aj viac dní čoho sa ale málokedy dožije ha,ha,ha

Budem veľmi rada ak si receptík obľúbite určite neoľutujete :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Katarína P. (mamušík) ID 37209 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 19.4.2009, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Výborný zemiakový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky 3 uvarené, nastrúhané väčšie zemiaky 3 polievkové lyžice octu 3 malé lyžičky soli 1/2 l teplej vody 1 kvasnice 3 malé lyž. kmínu sezamové, ľanové, dyňové, slnečnicové (čo máš) semienka.

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
Do misky dám múku, do prostriedka jamku, do nej 1 ML cukru a kvasnice a zaliať teplou vodou, až vykysnú, pridám všetko ostatné a dobre vyhneteme. Necháme odležať asi 1/2 až 3/4 hod. Potom urobíme 2 bochníky a dáme ny vymastené plechy, kde ich necháme ešte 1/2 hod. kysnúť. Potom natrieme slanou vodou a môžme poprepichovať vidičkou, ale aj nemusíme.
Želám Vám dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Žaneta M. (Huba) ID 2629 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 11.10.2009, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Turecký chlieb (Fladenbrot ; Pide)



POTREBNÉ PRÍSADY

na 2 bochníky chleba: 500g naozaj kvalitnej hladkej múky * 1 kocku čerstvých kvasníc * 1 ČL cukru * 80 ml panenského olivového oleja * 375 ml vlažnej vody * 1 a pol ČL soli * 1 vajíčko + 2 PL vody * sezam * olej na vymazanie plechu a trochu múky na podsypávanie

POSTUP PRÍPRAVY

Chlebík, ktorý najlepšie chutí naplnený kuracím mäskom a čerstvou zeleninkou...(viď moje recepty) V zahraničí a možno aj na Slovensku sa dá kúpiť hotový, ale domáci je domáci, veď to poznáte...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Eva K. (evekei) ID 31604 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 9.3.2010, 16:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

GRECKY VIDIECKY CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

KVASOK:1 PL inst.droždia (rovnu) ,1/4 šalky teplej vody,1/4 šalky hl.muky CESTO:500 g chlebovej muky (ja som miešala 100 g celozrnnej špecial-strednej,100 g pšenično-žitnej,300 g hl.muky),1 1/2 čl soli,2 šalky teplej vody,1 PL mlieka,1 PL oliv.oleja,1PL medu,rasca,lanove semiačka

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si v miske vymiešame všetko na kvasok a nechame 15-20 min odpočivat.Ostatne dame všetko do pekarne a zalejeme odstatym kvaskom.Vymiesime nelepive cesto ,ak je tuhe pridajte trošku vody.Olejom si vymazeme vačšiu misu a cesto preklopime,zatvorime a nechame na linke kysnut 2 hodiny.(Malo by sa zakryt len utierkami,najprv suchou na to vlhkou a navrch zase suchou,ale ja som to tak nerobila.)Potom cesto 2-3 krat premiesime a vytvarujeme do tvaru chleba,polozime na pekač a vyhrejeme si ruru na 220 st.Pečieme 30 min.Je to asi moj najlepši chlebik,chutí fantasticky,chrumkava vypečena korka a stred makkučký..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 7.2.2011, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

DOMÁCI RAŽNÝ CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

ražná chlebová múka, pšeničná celozrnná múka, olej, voda, soľ, sušené droždie, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky som nalial 3,5 deci vlažnej vody, 2 lyžice panenského tekvicového oleja, 250 gramov ražnej chlebovej múky, 250 gramov pšeničnej celozrnnej múky, 2 lyžičky morskej soli, pol sáčika sušeného droždia a lyžicu celej rasce. Navolil som program Normal 750 gramový, polotmavý a o 3 hodiny už v kuchyni rozvoniaval chutný čerstvý domáci celozrnný chlieb. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.5.2014, 14:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Arabský chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 15 g droždia, podľa potreby voda, soľ, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Z droždia a niekoľkých lyžíc vody pripravíme kvások. Vo vyhriatej mise zarobíme múku zmiešanú so soľou, kváskom a teplou vodou na tuhšie cesto. Do cesta pridáme lyžicu oleja. Cesto potrieme olejom a necháme kysnúť asi 2 hodiny na dvojnásobný objem. Rozdelíme na 8 dielov. Z každého dielu vypracujeme placku asi 1/2 cm hrubú. Placky poprášime múkou a necháme prikryté 1/2 hodiny v teple. Pečieme vo vyhriatej rúre na vymastenom plechu 10 minút zhora navlhčené vodou (povrch potrieme vodou).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Mariana P. (mamina3) ID 33839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.11.2008, 9:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Broa - portugalský kukuričný chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások: 150 ml mlieka, ½ kocky droždia (alebo 2 lyžičky sušených kvasníc), 1 mokka lyžička cukru, ***400 g hladkej múky T-650, 150 g kukuričnej hladkej múky, 1 a ½ kávovej lyžičky soli, 350 ml vody, 2 polievkové lyžice olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Nedávno som piekla tento kukuričný chlieb (podľa receptúry z jednej skvelej knihy o pečive), ale zdal sa mi suchší a hutnejší, tak som si upravila recept (zmenila som pomer múky a pridala o trošku viac oleja a vody) - chlebík je viac vláčnejší, nemrví sa a je veľmi chutný. Ja som si cesto miesila ručne, ale môžete si ho pripraviť aj v domácej pekárničke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 1.1.2010, 11:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 168 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu