končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,17 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
Domáci chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Na chlieb potrebujeme: 1,5 kg hladkej múky, 3 varené zemiaky, 1,5 droždia, rasca, lyžica soli, tekvicové a slnečnicové semienka, morská soľ, 3 strúčiky cesnaku, lyžica octu, lyžica cukru, voda podľa potreby... Ja používam 2 pekáče a cesto si rozdelím na polovicu. POSTUP PRÍPRAVY Do pohárika s teplou vodou vložíme droždie a lyžicu cukru. Počkáme kým nám vykysne kvások. Ošicstíme 3 zemiaky, pokrájame na kocky a dáme variť. keď sa nám zemiaky uvaria vodu nevylievame, vo vode ich popučíme a dáme vychladnúť. Do vačšej misky si dáme múku, pridáme kvások, rascu, pretlačený cesnak, tekvicové a slnečnicové semienka, popučené zemiaky s vodou, soľ, ocot. Všetko spolu premiešame a pridáme vodu podľa potreby,aby sme mali vláčne, no nie riedke cesto a dáme vykysnúť. Vymastíme si pekáč. Do vymasteného pekáča dáme cesto a necháme ešte chvíľu kysnť. Cesto posypeme morskou soľou slnečnicovými a tekvicovými semienkami a rascou. Rúrú si nastavíme na 220stupnov. Pekáč vložíme do rúry a keď nám cesto dostatočne vykysne a vrch začne tmavnúť(cca po 30min.) znížime teplotu na 150 stupnov a pečieme cca 60 minút. Presvedčíme sa či je chleba upečený- pichneme do neho špajdlu a vidíme či sa na nu cesto lepí alebo nie.Upečený chlieb potrieme maslom. Vyberieme ho z pekáča a položíme bokom, aby sa nezaparil.Zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Mária M. (kuki23) ID 255255 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Olivovo-orechovo-cibulový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej muky, 20g drozdia, 1/2CL cukru, 2dl vody, 1dl oleja, 1CL soli, 50g posekanych vlasskych orechov, 80g oliv s kapiou, 1/3 cibule, 1PL olivoveho oleja, polohruba muka na plech, voda na potretie POSTUP PRÍPRAVY Vodu, muku, drozdie, cukor, olej, sol dame do pekarnicky a zapneme program cesto. Dalej v obrazkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 24.4.2013, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Taliansky voňavý bylinkový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY -3 PL olivového oleja - 1 alebo 2 roztlačené strúčiky cesnaku - 1 a 1/2 KL sušenej bazalky - 3/4 KL sušeného oregana - 1/4 KL sušeného rozmarínu - 1/2 KL sušeného tymiánu - 1,5 dl vody - 6 PL mlieka - 1 a 1/2 KL cukru - 1 a 1/2 KL soli - 480 g chlebovej múky - 2 a 1/4 KL sušeného droždia - POSTUP PRÍPRAVY V malej panvici zohrejeme olej. Pridáme cesnak a bylinky. Opekáme 2 minúty, ale dávame pozor, aby sa cesnak nepripálil, lebo bude mať trpkú chuť. Bylinkový olej a ďalšie prísady vložíme do DP v poradí uvedenom hore. Nastavíme program na biely chleba, stredne opečená kôrka, 750 g. Ak chcete pridajte semiačka podľa želania, poprípade skombinujte chlebovú múku s celozrnnou. V každom prípade, vďaka bylinkám tento chlieb nádherne voní! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Jana A. (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 14.1.2011, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pšenično -ražný,vyrážkový chlieb SUPROVÝPOTREBNÉ PRÍSADY 200ml mlieka , 150ml vody , 3čl soli morskej ( normálnej soli 2čl ) , 1 1/2 čl mletej rasce , 1PL octu , 1PL medu , 2PL oleja , 300g hladkej múky LIDL,mám s ňou najlepšie skúsenosti , 250g ražnej vyrážkovej múky zn.AboMill ja kupujem v Kauflande , 1/4 kocky čerstvého droždia POSTUP PRÍPRAVY Ingrediencie pridávať postupne ako je v recepte.Múky som rozpísala preto lebo s týmito mi chleba najlepšie vychádza a samozrejme bez čerstvých kvasníc ho ani nerobím. Cesto vyzerá redšie ale tak to má byť nepridávajte múku lebo potom chlebík bude oveľa hutnejší. Nastavenie: program základný môj trvá 3:20min , kôrka stredná , veľkosť na 1000g - ale ja ho mám vždy plnú pekáreň,a to mám možnosť voľby až na 1300g Tento chlebík sa mi najviac podobá na ten z obchodu. Je krásne nadýchaný a mäkučký.Čerstvý vydrží aj viac dní čoho sa ale málokedy dožije ha,ha,ha Budem veľmi rada ak si receptík obľúbite určite neoľutujete :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Katarína P. (mamušík) ID 37209 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 19.4.2009, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Výborný zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky 3 uvarené, nastrúhané väčšie zemiaky 3 polievkové lyžice octu 3 malé lyžičky soli 1/2 l teplej vody 1 kvasnice 3 malé lyž. kmínu sezamové, ľanové, dyňové, slnečnicové (čo máš) semienka. POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Do misky dám múku, do prostriedka jamku, do nej 1 ML cukru a kvasnice a zaliať teplou vodou, až vykysnú, pridám všetko ostatné a dobre vyhneteme. Necháme odležať asi 1/2 až 3/4 hod. Potom urobíme 2 bochníky a dáme ny vymastené plechy, kde ich necháme ešte 1/2 hod. kysnúť. Potom natrieme slanou vodou a môžme poprepichovať vidičkou, ale aj nemusíme. Želám Vám dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Žaneta M. (Huba) ID 2629 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 11.10.2009, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Turecký chlieb (Fladenbrot ; Pide)POTREBNÉ PRÍSADY na 2 bochníky chleba: 500g naozaj kvalitnej hladkej múky * 1 kocku čerstvých kvasníc * 1 ČL cukru * 80 ml panenského olivového oleja * 375 ml vlažnej vody * 1 a pol ČL soli * 1 vajíčko + 2 PL vody * sezam * olej na vymazanie plechu a trochu múky na podsypávanie POSTUP PRÍPRAVY Chlebík, ktorý najlepšie chutí naplnený kuracím mäskom a čerstvou zeleninkou...(viď moje recepty) V zahraničí a možno aj na Slovensku sa dá kúpiť hotový, ale domáci je domáci, veď to poznáte... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Eva K. (evekei) ID 31604 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 9.3.2010, 16:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
GRECKY VIDIECKY CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY KVASOK:1 PL inst.droždia (rovnu) ,1/4 šalky teplej vody,1/4 šalky hl.muky CESTO:500 g chlebovej muky (ja som miešala 100 g celozrnnej špecial-strednej,100 g pšenično-žitnej,300 g hl.muky),1 1/2 čl soli,2 šalky teplej vody,1 PL mlieka,1 PL oliv.oleja,1PL medu,rasca,lanove semiačka POSTUP PRÍPRAVY Najprv si v miske vymiešame všetko na kvasok a nechame 15-20 min odpočivat.Ostatne dame všetko do pekarne a zalejeme odstatym kvaskom.Vymiesime nelepive cesto ,ak je tuhe pridajte trošku vody.Olejom si vymazeme vačšiu misu a cesto preklopime,zatvorime a nechame na linke kysnut 2 hodiny.(Malo by sa zakryt len utierkami,najprv suchou na to vlhkou a navrch zase suchou,ale ja som to tak nerobila.)Potom cesto 2-3 krat premiesime a vytvarujeme do tvaru chleba,polozime na pekač a vyhrejeme si ruru na 220 st.Pečieme 30 min.Je to asi moj najlepši chlebik,chutí fantasticky,chrumkava vypečena korka a stred makkučký.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 7.2.2011, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
DOMÁCI RAŽNÝ CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY ražná chlebová múka, pšeničná celozrnná múka, olej, voda, soľ, sušené droždie, rasca POSTUP PRÍPRAVY Do pekárničky som nalial 3,5 deci vlažnej vody, 2 lyžice panenského tekvicového oleja, 250 gramov ražnej chlebovej múky, 250 gramov pšeničnej celozrnnej múky, 2 lyžičky morskej soli, pol sáčika sušeného droždia a lyžicu celej rasce. Navolil som program Normal 750 gramový, polotmavý a o 3 hodiny už v kuchyni rozvoniaval chutný čerstvý domáci celozrnný chlieb. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 7.5.2014, 14:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Arabský chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 15 g droždia, podľa potreby voda, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Z droždia a niekoľkých lyžíc vody pripravíme kvások. Vo vyhriatej mise zarobíme múku zmiešanú so soľou, kváskom a teplou vodou na tuhšie cesto. Do cesta pridáme lyžicu oleja. Cesto potrieme olejom a necháme kysnúť asi 2 hodiny na dvojnásobný objem. Rozdelíme na 8 dielov. Z každého dielu vypracujeme placku asi 1/2 cm hrubú. Placky poprášime múkou a necháme prikryté 1/2 hodiny v teple. Pečieme vo vyhriatej rúre na vymastenom plechu 10 minút zhora navlhčené vodou (povrch potrieme vodou). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Mariana P. (mamina3) ID 33839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 2.11.2008, 9:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Broa - portugalský kukuričný chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Kvások: 150 ml mlieka, ½ kocky droždia (alebo 2 lyžičky sušených kvasníc), 1 mokka lyžička cukru, ***400 g hladkej múky T-650, 150 g kukuričnej hladkej múky, 1 a ½ kávovej lyžičky soli, 350 ml vody, 2 polievkové lyžice olivového oleja POSTUP PRÍPRAVY Nedávno som piekla tento kukuričný chlieb (podľa receptúry z jednej skvelej knihy o pečive), ale zdal sa mi suchší a hutnejší, tak som si upravila recept (zmenila som pomer múky a pridala o trošku viac oleja a vody) - chlebík je viac vláčnejší, nemrví sa a je veľmi chutný. Ja som si cesto miesila ručne, ale môžete si ho pripraviť aj v domácej pekárničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 1.1.2010, 11:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,17 ďalšie >> |