. .. .. .. .. .. .
. .

Domáci chlieb - RECEPT 50125

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 255255 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Domáci chlieb


[ recept č. 50125 zo dňa  ]


Domáci chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

Na chlieb potrebujeme: 1,5 kg hladkej múky, 3 varené zemiaky, 1,5 droždia, rasca, lyžica soli, tekvicové a slnečnicové semienka, morská soľ, 3 strúčiky cesnaku, lyžica octu, lyžica cukru, voda podľa potreby... Ja používam 2 pekáče a cesto si rozdelím na polovicu.

POSTUP PRÍPRAVY

Do pohárika s teplou vodou vložíme droždie a lyžicu cukru. Počkáme kým nám vykysne kvások. Ošicstíme 3 zemiaky, pokrájame na kocky a dáme variť. keď sa nám zemiaky uvaria vodu nevylievame, vo vode ich popučíme a dáme vychladnúť. Do vačšej misky si dáme múku, pridáme kvások, rascu, pretlačený cesnak, tekvicové a slnečnicové semienka, popučené zemiaky s vodou, soľ, ocot. Všetko spolu premiešame a pridáme vodu podľa potreby,aby sme mali vláčne, no nie riedke cesto a dáme vykysnúť.
Vymastíme si pekáč. Do vymasteného pekáča dáme cesto a necháme ešte chvíľu kysnť. Cesto posypeme morskou soľou slnečnicovými a tekvicovými semienkami a rascou. Rúrú si nastavíme na 220stupnov. Pekáč vložíme do rúry a keď nám cesto dostatočne vykysne a vrch začne tmavnúť(cca po 30min.) znížime teplotu na 150 stupnov a pečieme cca 60 minút. Presvedčíme sa či je chleba upečený- pichneme do neho špajdlu a vidíme či sa na nu cesto lepí alebo nie.Upečený chlieb potrieme maslom. Vyberieme ho z pekáča a položíme bokom, aby sa nezaparil.Zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Ja používam 2 pekáče. Cesto si pekne rozdelím na polovicu, chleba sa mi vnútry pekne prepečie a má pekný tvar.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pečený čaj | Domáci chlieb | DIESEL znak >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu