končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Formičky na chliebPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Ahoj maminky.Nemate niektora skusenosti z Formickami na pecenie na chlieb? viz. foto.Vyzeraju velmi pekne a zaujimavo.Dakujem za odpovede. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Dana B. (tawa) ID 47716 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (41) posledné: 2.9.2011, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zemiakový chlieb z DPPOTREBNÉ PRÍSADY 210 ml vody, 1 1/2 ČL octu, 525 g múky T650, 160 g uvarených a popučených zemiakov, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 1 sáčok sušeného droždia Dr. Oetker ( 7g ) alebo 1/2 kocky čerstvých kvasníc, 1 ČL rasce ( ja som dala ľanové semienka, lebo moji neznášajú rascu ) POSTUP PRÍPRAVY Program RÝCHLY alebo základný OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Grahamový chlieb - vynikajúciPOTREBNÉ PRÍSADY 320 ml vody 2 lyžice oleja 1 lyžica octu 150 g grahamovej múky 100 g tmavej chlebovej múky 250 g svetlej chlebovej múky 1,5 lyžičky soli 1 lyžička cukru necelá 1/3 kocky droždia semienka, ja som dala slnečnicové 1 lyžička rasce POSTUP PRÍPRAVY Do pekárne dáme suroviny v poradí tekuté, potom sypké.... Vody dajte najprv 300 ml, potom v prípade potreby dolievať po lyžičkách, grahamová múka je trochu suchšia ako ostatné.... Semienka buď dať po pípnutí alebo ja dávam hneď s múkou. Program 3,10 hod, hmotnosť 900 g, mam Tesco pekareň, dávam na program c. 1.... Chlebík je vynikajúci OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Zuzana D. (avanka) ID 14337 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 4.1.2015, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb (nielen) pre začiatočníkovPOTREBNÉ PRÍSADY 3,5 šalky (2,5 decovej )hl.muky,1 1/2 šalky teplej vody,1 1/2 čl soli,3/4 čl droždia (inst.) alebo 1/2 kocky čerstveho,1 čl rasce POSTUP PRÍPRAVY Postup je veeelmi jednoduchy,takze kto začina piect chlebiky, tak pre neho idealny..Stručne by som napisala postup ako zmiesit,vykysnut a upiect.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (64) posledné: 18.3.2016, 9:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
BIELY RASCOVÝ CHLIEB - ZÁKLADNÝPOTREBNÉ PRÍSADY 300ml vody 500g hladkej múky 2 lyžičky soli 1 lyžička rasce 1 lyžička sušeného droždia POSTUP PRÍPRAVY Ingrediencie dáme do pekárne. Najprv dáme vodu a potom múku. Do jedného rohu dáme soľ, do druhého rohu dáme rascu. Do stredu urobíme jamku a dáme lyžičku sušeného droždia. Jamku zasypeme. Pekáreň zatvoríme a nastavíme program pečenia Basic. Chlebík je určený na 950g, kôrku chleba si určíme podľa vlastnej chuti. Keď nám pekáreň počas pečenia zapípa, môžeme popridávať ľubovoľné semienka. Recept je úplne jednoduchý a je výborný pre gazdinky, ktoré sa začínajú zoznamovať s domácou pekárňou. Prajem príjemné pečenie, experimentovanie a hlavne DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Lucia Mikušová (camelotka) ID 17644 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 15.12.2009, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Môj prvý chlieb :)))POTREBNÉ PRÍSADY Kvások: ½ H hladká múka * 1 PL sušené droždie * ½ H vody _____ 1 a ½ H vody * 1 PL oleja * 2 KL soli * 1 KL cukru * 300 g hladká múka * 100 g celozrnná pšeničná múka * 100 g ražná múka (ja som dala grahamovú) * 1,2 H otruby * 2 KL kmín * 2 PL ľanové semienka / POSTUP PRÍPRAVY Konečne som sa aj ja odhodlala upiecť chlieb. Vybrala som si chlebík z tejto stránky http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb-1/velky-lneny-chleb - link vkladám aj do komentárov OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 22.10.2010, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
MLIEČNY CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY 270 g chlebovej muky-hladkej,30 g celozrnnej alebo inej muky,3 g drozdia,4 g cukru,5 g soli,240 g studeneho mlieka,12 g masla,semiačka podla chuti POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešajte v pekarni okrem masla,ked sa masa spoji pridajte maslo.Cesto bude trošku redšie ale nesmie sa lepit,mozete ešte pridat trošku muky ak sa moc lepí.Cesto nechame kysnut 80 minut,potom preklopime na dosku a premiesime,ja som podsypala sekanymi pšeničnymi vločkami aby mal chlebik " country look".Prehodime do formy,alebo len na plech a ešte nechame 45 min oddychovat.Pečieme na 190 st asi 20-25 min.Je makkučky,na dotyk ako vata.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 18.9.2010, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥* Zemiakový chlieb *♥*POTREBNÉ PRÍSADY 400 ml vody, 30 g oleja, 1 čL octu, 2 čL soli, 1a1/2 čL cukru, 35 g čerstvého droždia, 200 - 300 g prelisovaných zemiakov (uvarených v šupke), 780 g hladkej pšeničnej múky T650 POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie dáme do DP a ak treba, pridávame niektorú zložku, aby konzistencia cesta bola správna. Dosť záleží, aký druh zemiakov máme. Po vymiesení cesta ho vyklopíme na pomúčenú dosku, trocha premiesime a rozvaľkáme. Potom ho stočíme a vytvarujeme, uložíme ho na plech s PNP a urobíme doň pár zárezov nožom. Necháme ho ešte kysnúť na teplom mieste (aspoň pol hodky ale i viac, podľa toho, ako mu to ide). Pred pečením ho potrieme slanou vodou a posypeme ľubovolnými semienkami. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 220°C a po 15 minútach teplotu znížime na cca 180°C. Celkový čas pečenia bol 45 minút. Po vybratí z rúry ho ešte trocha potrieme slanou vodou a dáme ho vychladnúť na mriežku. Chcem sa ešte poďakovať Martuške - Egreske, ktorá ma nakriatla na pečenie zemiakového chlebíka. Ona je už zdatná pekárka a chlebov upiekla habadej, takže sa vyzná :) Marti, vďaka :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (55) posledné: 6.4.2010, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zemiakovy chlieb trošku inakPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:700 g rozmixovanych zemiakov,10 g cukru,10 g oleja,1240 g hl.muky,70 g drozdia,6 g zemiak.škrobu,rasca,semiačka podla chuti,1PL octu Zemiakova hmota: 500g zemiakov,1 liter vody,50 g soli POSTUP PRÍPRAVY Najprv si uvarime zemiaky do makka a všetko spolu rozmixujeme ponornym mixerom na kašu,aj s vodou.Cesto si vymiesime v pekarni,nechame vykysnut,vytvarujeme bochnik a upečieme na 200 st do chrumkava.Neviem čim to je ale tento chlebik bol makky ešte aj na treti den..čo sa o inych domacich chleboch neda povedat. Ja som robila z polovičnej davky a chlebik bol dost velky..Chutovo vyborny.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 5.11.2009, 8:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
GRECKY VIDIECKY CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY KVASOK:1 PL inst.droždia (rovnu) ,1/4 šalky teplej vody,1/4 šalky hl.muky CESTO:500 g chlebovej muky (ja som miešala 100 g celozrnnej špecial-strednej,100 g pšenično-žitnej,300 g hl.muky),1 1/2 čl soli,2 šalky teplej vody,1 PL mlieka,1 PL oliv.oleja,1PL medu,rasca,lanove semiačka POSTUP PRÍPRAVY Najprv si v miske vymiešame všetko na kvasok a nechame 15-20 min odpočivat.Ostatne dame všetko do pekarne a zalejeme odstatym kvaskom.Vymiesime nelepive cesto ,ak je tuhe pridajte trošku vody.Olejom si vymazeme vačšiu misu a cesto preklopime,zatvorime a nechame na linke kysnut 2 hodiny.(Malo by sa zakryt len utierkami,najprv suchou na to vlhkou a navrch zase suchou,ale ja som to tak nerobila.)Potom cesto 2-3 krat premiesime a vytvarujeme do tvaru chleba,polozime na pekač a vyhrejeme si ruru na 220 st.Pečieme 30 min.Je to asi moj najlepši chlebik,chutí fantasticky,chrumkava vypečena korka a stred makkučký.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 7.2.2011, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |