. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Biely rascový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

350 ml vody * 1 MO cukru * 1 - 2 MO soli * 500 g hladkej múky T-650 * 1 VO rasce * 1 MO ľanových a slnečnicových semienok (môžme dať a nemusíme) * 1/6 z kocky čerstvého droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Môj manžel nemá rád celozrnné chlebíky, tak som hľadala recept na klasický biely chlieb. A tento je super. Ako z pekárne. Vyskúšajte, môžno i Vám zachutí. Ak zameníte časť bielej múky (max. 200 g) za inú (napr. špaldovú, celozrnnú a pod.) máte zase chlebík iný.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 5.12.2018, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vynikajúci plnený chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 500g múky (ja som dala miešanú ražno - pšeničnú), + - 300 ml vody (záleží od múky), 1ČL soli, 25g droždia, 1ČL cukru. PLNKA: 300g húb (hríby, šampióny, akékoľvek), olej, cibuľa, 150g ementálu, 200g šunkovej salámy, 1PL petržlenovej vňate, 1ČL tymiánu, 1-2 strúčiky cesnaku, soľ, MČK,

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže je bohatá hubová sezóna, kdesi som vyhrabala vyše 10-ročný časopis Dobré jedlo s hubovou tematikou, kde som našla tento chlebík. Niečo málo som si prispôsobila a musím povedať, že chlebík je úžasne voňavý a mňamkový.

Prísady na cesto hodíme do DP a nastavíme program CESTO. V podstate si možte urobiť akékoľvek cesto na svoj obľúbený chlebík.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Slavka H. (hoska) ID 31567 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 6.10.2010, 16:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zdravé žemle - dalamánky zo špaldovej múky :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g špaldovej múky, 250 g celozrnnej múky alebo môžte použiť aj ovsené vločky, 650 - 700 ml kyslého mlieka, 2 KL rovné sódy bikarbóny, 1 - 2 KL podľa chuti morskej soli

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je ten istý ako na môj špaldový chlieb: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51821&user=177553

Len je upravená gramáž múky na 8 žemlí,aby sa zmestili na jeden plech.
Takže suché prísady dobre premiešame a pridáme kyslé mlieko,napr.cmar.Pozor, nie každé kyslé mlieko je rovnako husté či riedke,preto radšej opatrne s ním.Ak je veľmi husté,radšej použiť časť kysl.mlieka a zvyšok doliať vodou.Všetko spolu zamiešame,aby sa cesto pekne spojilo,podľa potreby dolievame cmar (vodu).Potom cesto rozdelíme na polovicu.Jednu polovicu prenesiem na posypanú prac.dosku a druhú polovicu nechám v miske.Pracovnú dosku poriadne posypem celozrnnou múkou a cesto rozdelím na 4 časti - približne rovnaké a zľahka vygúľam a vytvarujem žemľu.Cesto si môžete aj hneď rozdeliť na 8 častí,ale mne sa to takto robí lepšie.Prenesiem na plech s peč.papierom,alebo tefl.podložkou a jemne zatlačíme.Cez stred prerežeme a žemle potrieme cmarom.Dáme piecť na 220 *C 10 min. a potom dopekáme na 170 *C cca 25-30 min.Po upečení jemne potrieme vodou a dáme chladnúť na mriežku.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 9.4.2014, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlebik podla nas



POTREBNÉ PRÍSADY

(hrnček = 2dcl) 1 hrnček vlažnej vody, 1hrnček celozrnnej muky, 2.5 hrnčeka hladkej múky, 1ČL cukru, 2ČL soli, 1PL oleja, pol kocky droždia, za hrsť slnečnicových semiačok.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko v uvedenom poradí dáme do pekarničky, nastavíme program - tento chlebík som piekla na rýchlom programe + tmava korka, zapneme a po hodinke si pochutnávame na delikatese. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Lucia F. (lucia13) ID 9254 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 22.12.2009, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Slimáci z formy na muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hladkej a 200 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 1 balíček sušeného droždia, 250 ml mlieka, 50 g masla, 2 vajcia, soľ, vajce na potretie a plnky podľa chuti.

POSTUP PRÍPRAVY

Pokazila sa mi domáca pekáreň :o(((, preto som teda musela miesiť cesto elektrickým mixérom, takže môžem potvrdiť: cesto sa dá spracovať rýchlo a pekne aj bez pekárne! Mala som ho vymiesené za 5 minút a po 30 minútach skoro vyliezlo z misky :o) až do Emmkinej postele... Cesto je vláčne, ľahučké, jednoducho presne také aké má byť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 24.5.2016, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlebík s ľanovými semiačkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky, 1 kocka droždia, 1 zemiak, 1 PL octu, 2 ČL soli, vlažná voda (cca 3 poháre), troška cukru, ľanové semiačka, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Kedže je tu veľa vynikajúcich postupov, ja som si to dala dokopy a urobila po svojom môj prvý chlebík s ľanovými semiačkami. A keď nevlastním DP, urobila som chlebík v mojej elektrickej rúre...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Marcela F. (mafina4) ID 52861 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 30.12.2009, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chrumkavý špaldový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

150g polohrubej muky, 150g spaldovej muky, 200g hladkej muky T650, 350ml mlieka, lyzica octu, lyzica masla, 2 lyzicky soli (NIE kopcovite), 1 lyzicka cukru, 1 lyzicka instantneho drozdia (alebo stvrtina cerstveho)

POSTUP PRÍPRAVY

Kladieme do pekarne v tomto poradi. Mlieko, ocot, maslo, muky, sol, cukor a drozdie. Zapneme program c.1, velkost chleba 1kg, korka - tmava.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Zuzana C. (zch) ID 21747 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 14.3.2015, 17:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Lupacky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

podla :petra J.(mrakinka)cesky mimibazar Super cesticko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POSTUP PRÍPRAVY

xx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 14.8.2012, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Nekysnutý špaldovo-pohánkový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

280 g špaldová hladká biela múka, 170 g pohánková múka, 2 tégliky Acidko biele, 1 ČL soľ, 1 ČL trstinový cukor, 1 ČL sóda bikarbóna, 1 ČL mletá rasca, ľanové + sezamové semiačka.

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpiráciu som našla na http://varecha.pravda.sk/recepty/irsky-chlieb-zo-spaldovej-muky-nemieseny-ne/45079-recept.html ale upravila si podľa seba.

Postup:
Múku som preosiala a zmiešala som všetkými suchými prísadami + pridala ľanové semiačka, priliala Acidko a vidličkou premiešavala, aby sa to všetko spojilo. Nemiesiť, nijak nextra nespracovávať. Cesto je lepkavé,ale v pohodke sa dá vyklopiť na papier na pečenie. Misu z jenského skla som predhriala v rúre a potom do nej vložila cesto aj s papierom a trochu ucapkala, aby to malo nejaký tvar :) Vrch cesta som posypala ľanovými a sezamovými semiačkami. Piekla som na 180 stupňoch cca 50-55 min, kým bola kôrka pekná chrumkavá.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Adriana Š. (adris) ID 106340 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 28.1.2015, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Paradajkový chlieb Jamieho Olivera pečený v konzervách



POTREBNÉ PRÍSADY

30 g droždia, 30 g medu, vlažná voda, 0,5 kg polohrubej múky, 0,5 kg hrubej múky, 30 g soli, 1 kg paradajok, najlepšie čerešňových na vetvičke, 1 hlávka cesnaku, 1 hrsť bazalkových lístkov, soľ, čerstvo mleté čierne korenie (ja dávam čerstvo mleté korenie štyroch farieb), 1-2 sušené čili papričky, extra panenský olivový olej, 8 plechoviek

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je veľmi efektný spôsob ako si upiecť chlieb, ktorý navyše aj skvele chutí. Nájdete v ňom kúsky paradajok a sladkého cesnaku. Jediné, s čím je trochu viac roboty sú konzervy. Obyčajné konzervy, na ktorých sú etikety nie sú pekné, takže ja som si cielene odkladala pekné konzervy s potlačou, napr. od olív, paradajkového pretlaku alebo paradajok. Horný okraj konzerv po otvorení ostane dosť ostrý, takže ho treba zatĺcť dohladka kladivkom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Aneta S. (ssassanka) ID 40362 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 7.3.2010, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu