Zuzana C. (zch) ID 21747 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Chrumkavý špaldový chlieb
[ recept č. 17951 zo dňa 14.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
150g polohrubej muky, 150g spaldovej muky, 200g hladkej muky T650, 350ml mlieka, lyzica octu, lyzica masla, 2 lyzicky soli (NIE kopcovite), 1 lyzicka cukru, 1 lyzicka instantneho drozdia (alebo stvrtina cerstveho)
POSTUP PRÍPRAVY
Kladieme do pekarne v tomto poradi. Mlieko, ocot, maslo, muky, sol, cukor a drozdie. Zapneme program c.1, velkost chleba 1kg, korka - tmava.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
pouzila som konkretne tieto muky
po skonceni programu vybrat z pekarne a nechat este takych 10 minut postat. Chlieb sa potom lahsie vyklopi. Nechame vychladnut (aspon trosku) a mozeme jest
takyto je chlieb v reze
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| Daniela Š. (karinpd06) ID 117250 (5.12.2014, 10:40) |
Ahoj, chcela by som vyskúšať urobiť tvoj chlebík ale chcem len zo spadlovej. Mam dva druhý hladkej a polhodinu, myslíš ze možem skombinovať? Dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (1.9.2014, 14:19) |
|
ODPOVEDAŤ |
Lydia B. (saltyna) ID 76571 (8.3.2014, 17:57) |
Chlebik je vynikajuci,casto ho peciem. Len trochu uberam z mlieka,nedavam 350 ale 340 ml. A davam program c.3-na mojej pekarnicke celozrnny. Na jednotke mam program normal,tam peciem z bielej muky. Trva 3 hodiny. Celozrnny program trva 3 h 40 min. Neviem ako je to na inych pekarnach... Inak super recept. |
ODPOVEDAŤ |
katarina H. (benn) ID 83069 (20.10.2013, 19:25) |
Ďakujem za super receptik je super chrumkavucky |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (18.11.2010, 14:41) |
odpisane.... vyskusam... len si kupim spaldovu muku... inac ze je najzdravsia, len skoda ze sa tam musia davat aj tie dalsie muky.... ze ked je len spaldova aze neni chleba na nic.... ze je tazky a splasnuty.... |
ODPOVEDAŤ |
| Lydia B. (saltyna) ID 76571 (5.8.2014, 12:13) |
Veronika to vobec nie je pravda. Ja pouzivam len spaldovu muku, ale su rozne druhy spaldovej muky-hladka,polohruba,hruba, T630, T812, celozrnna hladka,...ako pri psenicnej. Psenicnu uz vobec nepouzivam. Na tento konkretny recept tiez kombinujem rozne druhy spaldovej muky, konkretne celozrnnu hladku 150 g, hladku T630 200 g, a polohrubu vyberovu 150 g. A chlebik sa mi vzdy podari. Mozno by bol tazky a splasnuty len zo samej celozrnnej...raz som piekla kolac len z celozrnnej a bol dost tvrdy a hutny. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Edyta T. (Edyta) ID 38713, mimibazar.sk/edyta (14.3.2015, 17:58) |
prosim Vas kde to mozem kupit? Myslim tie spaldove muky. Aj ja chcem celospaldovy ale stale mi "spadnie" ked robim len s celozrnej hladkej. |
ODPOVEDAŤ |
| ANNA P. (andula1964) ID 77481 (14.9.2009, 21:31) |
Zase dalsi krasny chlebik ,ten moj hrôza moj sa len a mne je ,ale aj tak vyskusam tento tvoj dufam,ze sa podari. |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (14.9.2009, 21:42) |
Anka, budem drzat palce |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (rikinka) ID 16490 (14.9.2009, 21:03) |
ja som ho nedávno dopiekla, ochutnala som len ten kúštiček, čo zostal na hnietači, no zdal sa mi slaný , tak som zvedavá... |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (14.9.2009, 21:08) |
martinka, mozno som mala napisat, ze nie vrchom kopcovite, ale take normalne lyzicky. Daj kazdopadne vediet, ako to dopadlo a ci chutil. Dufam, ze ti aspon vysiel dobre chrumkavy tak, ako nam |
ODPOVEDAŤ |
| | | Martina P. (rikinka) ID 16490 (16.9.2009, 7:47) |
Zuzka, chlebík bol výborny, aj chrumkavý... možno tá kôrka bola troooošinku slanšia, ale teraz premýšľam, že ked by som ho dala na strednú kôrku, tak by nebola tak spečená a tým pádom slanšia. Ale chlebík |
ODPOVEDAŤ |
| | | Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (16.9.2009, 20:44) |
martinka, tak to som rada, ze nakoniec chutilo. Ja sa ale obavam, ze ak by bola ta korka nie tak tmava, asi by taky chrumkavy nebol. Ale neviem, treba vyskusat |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Martina P. (rikinka) ID 16490 (18.9.2009, 19:36) |
tak som skúsila Zuzka znova a na strednú kôrku a bol . V chrumkavosti veľký rozdiel nebol a kôrka aj po bokoch aj na spodku nebola tak spečená. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (18.9.2009, 21:27) |
dobre vediet Matka, dik za info, nabuduce to snad tak skusim aj ja. Ale musel vam velmi chutit, ked si ho v priebehu par dni robila 2x |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | | Martina P. (rikinka) ID 16490 (20.9.2009, 11:13) |
Zuzka, jasné, že chutil . Mám 3 také chlebiky, ktoré striedam, aby sme nejedli stále ten istý |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.9.2009, 15:18) |
... keď vidíme tieto nádherné chlebíky, tak ma až chytá niečo také vyskúšať ... snáď sa o niečo také raz pokúsim, lebo strašne ma to láka .. i keď nemám DP ... skúsim v rúre |
ODPOVEDAŤ |