. .. .. .. .. .. .
. .

Chrumkavý špaldový chlieb - RECEPT 17951

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 21747 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Chrumkavý špaldový chlieb


[ recept č. 17951 zo dňa  ]


Chrumkavý špaldový chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

150g polohrubej muky, 150g spaldovej muky, 200g hladkej muky T650, 350ml mlieka, lyzica octu, lyzica masla, 2 lyzicky soli (NIE kopcovite), 1 lyzicka cukru, 1 lyzicka instantneho drozdia (alebo stvrtina cerstveho)

POSTUP PRÍPRAVY

Kladieme do pekarne v tomto poradi. Mlieko, ocot, maslo, muky, sol, cukor a drozdie. Zapneme program c.1, velkost chleba 1kg, korka - tmava.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pouzila som konkretne tieto muky
po skonceni programu vybrat z pekarne a nechat este takych 10 minut postat. Chlieb sa potom lahsie vyklopi. Nechame vychladnut (aspon trosku) a mozeme jest
takyto je chlieb v reze


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ZELENINOVÁ POLÉVKA S JÁTROVÝM NOKY | Chrumkavý špaldový chlieb | Červená octávia >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Daniela Š. (karinpd06) ID 117250 (5.12.2014, 10:40)
Ahoj, chcela by som vyskúšať urobiť tvoj chlebík ale chcem len zo spadlovej. Mam dva druhý hladkej a polhodinu, myslíš ze možem skombinovať? Dakujem
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (1.9.2014, 14:19)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lydia B. (saltyna) ID 76571 (8.3.2014, 17:57)
Chlebik je vynikajuci,casto ho peciem. Len trochu uberam z mlieka,nedavam 350 ale 340 ml. A davam program c.3-na mojej pekarnicke celozrnny. Na jednotke mam program normal,tam peciem z bielej muky. Trva 3 hodiny. Celozrnny program trva 3 h 40 min. Neviem ako je to na inych pekarnach... Inak super recept.
ODPOVEDAŤ
katarina H. (benn) ID 83069 (20.10.2013, 19:25)
Ďakujem za super receptik je super chrumkavucky (clamp)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (18.11.2010, 14:41)
odpisane.... vyskusam... len si kupim spaldovu muku... inac ze je najzdravsia, len skoda ze sa tam musia davat aj tie dalsie muky.... ze ked je len spaldova aze neni chleba na nic.... ze je tazky a splasnuty....
ODPOVEDAŤ
Lydia B. (saltyna) ID 76571 (5.8.2014, 12:13)
Veronika to vobec nie je pravda. Ja pouzivam len spaldovu muku, ale su rozne druhy spaldovej muky-hladka,polohruba,hruba, T630, T812, celozrnna hladka,...ako pri psenicnej. Psenicnu uz vobec nepouzivam. Na tento konkretny recept tiez kombinujem rozne druhy spaldovej muky, konkretne celozrnnu hladku 150 g, hladku T630 200 g, a polohrubu vyberovu 150 g. A chlebik sa mi vzdy podari. Mozno by bol tazky a splasnuty len zo samej celozrnnej...raz som piekla kolac len z celozrnnej a bol dost tvrdy a hutny.
ODPOVEDAŤ
Edyta T. (Edyta) ID 38713, mimibazar.sk/edyta (14.3.2015, 17:58)
prosim Vas kde to mozem kupit? Myslim tie spaldove muky. Aj ja chcem celospaldovy ale stale mi "spadnie" ked robim len s celozrnej hladkej.
ODPOVEDAŤ
ANNA P. (andula1964) ID 77481 (14.9.2009, 21:31)
Zase dalsi krasny chlebik (clamp) (clamp),ten moj hrôza :-S +o( moj (cinky) sa len (smich) a mne je |-) (child12),ale aj tak vyskusam tento tvoj dufam,ze sa podari. (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (14.9.2009, 21:42)
Anka, budem drzat palce (X)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (14.9.2009, 21:03)
ja som ho nedávno dopiekla, ochutnala som len ten kúštiček, čo zostal na hnietači, no zdal sa mi slaný *-), tak som zvedavá...
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (14.9.2009, 21:08)
martinka, mozno som mala napisat, ze nie vrchom kopcovite, ale take normalne lyzicky.
Daj kazdopadne vediet, ako to dopadlo a ci chutil. Dufam, ze ti aspon vysiel dobre chrumkavy tak, ako nam :-$
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (16.9.2009, 7:47)
Zuzka, chlebík bol výborny, aj chrumkavý... možno tá kôrka bola troooošinku slanšia, ale teraz premýšľam, že ked by som ho dala na strednú kôrku, tak by nebola tak spečená a tým pádom slanšia. Ale chlebík (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (16.9.2009, 20:44)
martinka, tak to som rada, ze nakoniec chutilo. Ja sa ale obavam, ze ak by bola ta korka nie tak tmava, asi by taky chrumkavy nebol. Ale neviem, treba vyskusat
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (18.9.2009, 19:36)
tak som skúsila Zuzka znova a na strednú kôrku a bol (Y). V chrumkavosti veľký rozdiel nebol a kôrka aj po bokoch aj na spodku nebola tak spečená.
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (18.9.2009, 21:27)
dobre vediet Matka, dik za info, nabuduce to snad tak skusim aj ja. Ale musel vam velmi chutit, ked si ho v priebehu par dni robila 2x :-$
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (20.9.2009, 11:13)
Zuzka, jasné, že chutil :-$. Mám 3 také chlebiky, ktoré striedam, aby sme nejedli stále ten istý (F)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.9.2009, 15:18)
... keď vidíme tieto nádherné chlebíky, tak ma až chytá niečo také vyskúšať *-) ... snáď sa o niečo také raz pokúsim, lebo strašne ma to láka .. i keď nemám DP ... skúsim v rúre (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu