. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Nevarený džem z čiernych ríbezlí



POTREBNÉ PRÍSADY

čierne ríbezle, kryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Tento džem robím každý rok, keď je dostatok čiernych ríbezlí a je super. Keďže sa nevarí, sú v ňom zachované všetky vitamíny, najmä vitamín C. Príprava je veľmi jednoduchá. Umyté ríbezle pomelieme alebo poriadne rozmixujeme a zmiešame s kryštálovým cukrom. Koľko ríbezlí, toľko cukru. Necháme postáť 24 hodín kým sa cukor nerozpustí a zakaždým, keď idem okolo, tak ich premiešam. Plním do suchých pohárov, navrchu ešte posypem cukrom a zaviečkujem. Viečka zvyknem vyvariť a prepláchnuť rumom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ivana Š. (ivusik) ID 886 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 17.6.2014, 13:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

SIPKOVY LEKVAR_KLASIKA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

zrelé šípky prejdené mrazom,kryštálový cukor,kyselina citronová

POSTUP PRÍPRAVY

šípky očistíme od okvetia a stopky,najlepšie malým nožom,potom preplachneme pod tečúcou vodou.Dáme do rajnice a zalejeme vodou tak,aby boli zakryté.Uvaríme do mäkka.pozor,sem-tam premiešať,aby neprihoreli.Uvarené necháme vychladnúť,ale nie úplne.Prichystáme si silonky-podkolienky ,naplníme asi do polovice a polovička to potom žmýka ako handru pri umyvaní dlážky.Samozrejme,do čistej širšej rajnice.
Ked máme všetky šípky prepasírované,odvážime.Pridáme kryštálový cukor jedna k jednej a premiešame.Necháme do druhého dna postať, cukor sa nám rozpustí skoro všetok. Pridáme kyselinu citronovú -podľa chuti-nie veľa.Premiešame a po troške-2-3naberačky-varíme do zhustnutia.,.
Skúška hustoty-na tanierik za lyžicu lekváru,ak prejdeme lyžicou po strede a nezlieva sa,ale zostáva cestička,je hotový.Plníme do malých čistých pohárov,utrieme okraj mokrou čistou utierkou a zaviečkujeme.Otočíme dole viečkom a necháme vychladnúť.
JE TO PAN LEKVAR,


postup foto pridám,až sa to naučím vkladať a budú dozrievať šípky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 10.10.2013, 19:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Želé z vareného vína



POTREBNÉ PRÍSADY

400 ml cerveného vína * 3 PL krystaloveho cukru * 1 zvitok skorice * 3-4 klinceky * 6 platkov zelatiny

POSTUP PRÍPRAVY

Čo dodať?..ak ste milovníkmi vareného vína,tak ako ja,prídete si na svoje:)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 2.1.2011, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Znojemský nálev na uhorky, overený rokmi, len s umelým sladidlom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 l octu, 3 l vody, 50 tabletiek sacharínu a 100- 150 g soli+ do každej fľaše: 1 bobkový list, 1 klinček, 2-3 kolieska mrkvy, koliesko cibule, kúsok chrenu, 2 guličky nového korenia, 2 guličky čierneho korenia, kôpor a list z čiernych ríbezlí a samozrejme, uhorky

POSTUP PRÍPRAVY

..Pripraviť nálev z vody, octu, soli a sladidla. Dobre rozmiešať. Týmto nálevom( nevarí sa!) zaliať to , čo je vo fľaši + uhorky. Zaviečkovať, sterilizovať- nie dlho, lebo uhorky stratia farbu. Stačí 10-15 min pri 80°C
Hoci sa zdá, že je to zdĺhavé, nie je . Všetko si prichystám vopred a už len ládujem do fliaš A sú vynikajúce. Napriek mnohým pokusom o niečo nové som sa vždy nakoniec vrátila k tomuto starému osvedčenému receptu. Tieto uhorky vydržia bezo zmeny dlho predlho, pri nadúrode odporúčam zavárať a zavárať...mám aj sedemročné a sú super.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Milada K. (milad) ID 54061 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 31.7.2012, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Lečo ako polotovar do jedál



POTREBNÉ PRÍSADY

paprika, rajčiny, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Ponúkam vám recept na lečo ako ho robím už roky ja, nšla som ho v starej kuchárskej knihe. Nepoužívam ani olej ani cibuľu.

Postup v obrázkoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 28.12.2013, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zaváraná kapia- recept na nálev v oleji



POTREBNÉ PRÍSADY

na 3kg kapie (červenej papriky) potrebujeme: 1 a 1/2l vody, 350ml octu, 1 a 1/2 PL soli, 50g cukru, 10 zŕn čierneho korenia, 2-3 bobkové listy, 150-200ml oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny prevaríme a necháme ochladiť. Zatiaľ si umyjeme zaváracie poháre, kapiu nakrájame na hrubšie alebo tenšie pásiky(ako máte radi) a nakoniec ju zalejeme. Sterilizujeme 5min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 17.9.2013, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavarany uhorkovy šalat



POTREBNÉ PRÍSADY

3 kg uhoriek (aj so supkou) 1/2 kg cibula 1/2 kg cukor (krystal) 1/2 l ocot 2 kg papriky a 1 deko (preosiat)

POSTUP PRÍPRAVY

uhorky si nastruhame musia byt cerstve aby sa dali struhat na struhadle (take co struham aj jablka ) , pridame pokrajanu cibulu a papriku zalejeme octom a cukrom a pridame preosiate deko..chvilku to nechame postat a plnime do poharov a davame sterilizovat na chvilku..toto robim kazdy rok skuste to je to vyborne...chuti to lepsie ako uhorky...dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

dada t. (cica-mica) ID 102843 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 26.8.2010, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kvasené uhorky, al. kvašáky - recept


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Nerobíte niektorá kvašáky? Rada by som ich urobila, mám pár väčších uhoriek.
Díky


ĎAKUJEM PEKNE KOčKY, VYSKúšAM POSTUPNE VšETKY...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika B. (Monikaba) ID 12176 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 24.7.2012, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Skvelá chrumkavá čalamáda bez sterelizovania:-)))



POTREBNÉ PRÍSADY

5 kg kapusty,2kg papriky,1kg cibule,1 preosiate Deko,sol,6dcl octu,1/2 kg cukru,malá lyžička Borkénu-biely prášok na zeleninu

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu,papriku a cibulu nakrájame na tenké rezance a pridáme ostatné suroviny,necháme odstát do druhého dna,ale medzitím to sem-tam premiešavame aby sa spojili chute:-))na druhý den dáme do fliaš,zatvoríme a hotovo!:-))) túto čalamadu mám odskúšanú a je výborná,robím ju roky a každemu chutí:-)) doporučujem vyskúšat:-)) dodávam ešte že štavu čo pustí čalamáda,treba naliat do fiaš na kapustu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

andrea b. (borkovicka) ID 92273 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 17.10.2013, 16:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Broskyňový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

3,4 kg ošúpaných a vykôstkovaných broskýň, 1,05 kg cukru, 3 ks želírovacieho prípravku Quittin 3:1

POSTUP PRÍPRAVY

Ani sa mi len nesnívalo, že dnes budem robiť lekvár z broskýň, ale dostala som ich od mojej "maďarky", pani Violy, od ktorej kupujem zeleninu a hlavne melóny. Len tak, aby som ich zjedla, alebo aby som s nimi niečo urobila, pretože na vzhľad boli nepredajné, ale chuťovo sladučké ako med. Takže som dlho nepremýšľala a urobila tento fantastický džem, ktorý som musela hneď aj ochutnať, síce ešte nebol stuhnutý, ale to mi vôbec nevadilo.
Viď nižšie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 18.8.2010, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu