končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Nevarený džem z čiernych ríbezlíPOTREBNÉ PRÍSADY čierne ríbezle, kryštálový cukor POSTUP PRÍPRAVY Tento džem robím každý rok, keď je dostatok čiernych ríbezlí a je super. Keďže sa nevarí, sú v ňom zachované všetky vitamíny, najmä vitamín C. Príprava je veľmi jednoduchá. Umyté ríbezle pomelieme alebo poriadne rozmixujeme a zmiešame s kryštálovým cukrom. Koľko ríbezlí, toľko cukru. Necháme postáť 24 hodín kým sa cukor nerozpustí a zakaždým, keď idem okolo, tak ich premiešam. Plním do suchých pohárov, navrchu ešte posypem cukrom a zaviečkujem. Viečka zvyknem vyvariť a prepláchnuť rumom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ivana Š. (ivusik) ID 886 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 17.6.2014, 13:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
SIPKOVY LEKVAR_KLASIKA*****POTREBNÉ PRÍSADY zrelé šípky prejdené mrazom,kryštálový cukor,kyselina citronová POSTUP PRÍPRAVY šípky očistíme od okvetia a stopky,najlepšie malým nožom,potom preplachneme pod tečúcou vodou.Dáme do rajnice a zalejeme vodou tak,aby boli zakryté.Uvaríme do mäkka.pozor,sem-tam premiešať,aby neprihoreli.Uvarené necháme vychladnúť,ale nie úplne.Prichystáme si silonky-podkolienky ,naplníme asi do polovice a polovička to potom žmýka ako handru pri umyvaní dlážky.Samozrejme,do čistej širšej rajnice. Ked máme všetky šípky prepasírované,odvážime.Pridáme kryštálový cukor jedna k jednej a premiešame.Necháme do druhého dna postať, cukor sa nám rozpustí skoro všetok. Pridáme kyselinu citronovú -podľa chuti-nie veľa.Premiešame a po troške-2-3naberačky-varíme do zhustnutia.,. Skúška hustoty-na tanierik za lyžicu lekváru,ak prejdeme lyžicou po strede a nezlieva sa,ale zostáva cestička,je hotový.Plníme do malých čistých pohárov,utrieme okraj mokrou čistou utierkou a zaviečkujeme.Otočíme dole viečkom a necháme vychladnúť. JE TO PAN LEKVAR, postup foto pridám,až sa to naučím vkladať a budú dozrievať šípky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 10.10.2013, 19:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Želé z vareného vínaPOTREBNÉ PRÍSADY 400 ml cerveného vína * 3 PL krystaloveho cukru * 1 zvitok skorice * 3-4 klinceky * 6 platkov zelatiny POSTUP PRÍPRAVY Čo dodať?..ak ste milovníkmi vareného vína,tak ako ja,prídete si na svoje:))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 2.1.2011, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Znojemský nálev na uhorky, overený rokmi, len s umelým sladidlomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 l octu, 3 l vody, 50 tabletiek sacharínu a 100- 150 g soli+ do každej fľaše: 1 bobkový list, 1 klinček, 2-3 kolieska mrkvy, koliesko cibule, kúsok chrenu, 2 guličky nového korenia, 2 guličky čierneho korenia, kôpor a list z čiernych ríbezlí a samozrejme, uhorky POSTUP PRÍPRAVY ..Pripraviť nálev z vody, octu, soli a sladidla. Dobre rozmiešať. Týmto nálevom( nevarí sa!) zaliať to , čo je vo fľaši + uhorky. Zaviečkovať, sterilizovať- nie dlho, lebo uhorky stratia farbu. Stačí 10-15 min pri 80°C Hoci sa zdá, že je to zdĺhavé, nie je . Všetko si prichystám vopred a už len ládujem do fliaš A sú vynikajúce. Napriek mnohým pokusom o niečo nové som sa vždy nakoniec vrátila k tomuto starému osvedčenému receptu. Tieto uhorky vydržia bezo zmeny dlho predlho, pri nadúrode odporúčam zavárať a zavárať...mám aj sedemročné a sú super. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Milada K. (milad) ID 54061 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 31.7.2012, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Lečo ako polotovar do jedálPOTREBNÉ PRÍSADY paprika, rajčiny, soľ POSTUP PRÍPRAVY Ponúkam vám recept na lečo ako ho robím už roky ja, nšla som ho v starej kuchárskej knihe. Nepoužívam ani olej ani cibuľu. Postup v obrázkoch... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 28.12.2013, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zaváraná kapia- recept na nálev v olejiPOTREBNÉ PRÍSADY na 3kg kapie (červenej papriky) potrebujeme: 1 a 1/2l vody, 350ml octu, 1 a 1/2 PL soli, 50g cukru, 10 zŕn čierneho korenia, 2-3 bobkové listy, 150-200ml oleja POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny prevaríme a necháme ochladiť. Zatiaľ si umyjeme zaváracie poháre, kapiu nakrájame na hrubšie alebo tenšie pásiky(ako máte radi) a nakoniec ju zalejeme. Sterilizujeme 5min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 17.9.2013, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zavarany uhorkovy šalatPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kg uhoriek (aj so supkou) 1/2 kg cibula 1/2 kg cukor (krystal) 1/2 l ocot 2 kg papriky a 1 deko (preosiat) POSTUP PRÍPRAVY uhorky si nastruhame musia byt cerstve aby sa dali struhat na struhadle (take co struham aj jablka ) , pridame pokrajanu cibulu a papriku zalejeme octom a cukrom a pridame preosiate deko..chvilku to nechame postat a plnime do poharov a davame sterilizovat na chvilku..toto robim kazdy rok skuste to je to vyborne...chuti to lepsie ako uhorky...dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) dada t. (cica-mica) ID 102843 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 26.8.2010, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kvasené uhorky, al. kvašáky - receptPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Nerobíte niektorá kvašáky? Rada by som ich urobila, mám pár väčších uhoriek. Díky ĎAKUJEM PEKNE KOčKY, VYSKúšAM POSTUPNE VšETKY... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika B. (Monikaba) ID 12176 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 24.7.2012, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Skvelá chrumkavá čalamáda bez sterelizovania:-)))POTREBNÉ PRÍSADY 5 kg kapusty,2kg papriky,1kg cibule,1 preosiate Deko,sol,6dcl octu,1/2 kg cukru,malá lyžička Borkénu-biely prášok na zeleninu POSTUP PRÍPRAVY Kapustu,papriku a cibulu nakrájame na tenké rezance a pridáme ostatné suroviny,necháme odstát do druhého dna,ale medzitím to sem-tam premiešavame aby sa spojili chute:-))na druhý den dáme do fliaš,zatvoríme a hotovo!:-))) túto čalamadu mám odskúšanú a je výborná,robím ju roky a každemu chutí:-)) doporučujem vyskúšat:-)) dodávam ešte že štavu čo pustí čalamáda,treba naliat do fiaš na kapustu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) andrea b. (borkovicka) ID 92273 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 17.10.2013, 16:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Broskyňový džemPOTREBNÉ PRÍSADY 3,4 kg ošúpaných a vykôstkovaných broskýň, 1,05 kg cukru, 3 ks želírovacieho prípravku Quittin 3:1 POSTUP PRÍPRAVY Ani sa mi len nesnívalo, že dnes budem robiť lekvár z broskýň, ale dostala som ich od mojej "maďarky", pani Violy, od ktorej kupujem zeleninu a hlavne melóny. Len tak, aby som ich zjedla, alebo aby som s nimi niečo urobila, pretože na vzhľad boli nepredajné, ale chuťovo sladučké ako med. Takže som dlho nepremýšľala a urobila tento fantastický džem, ktorý som musela hneď aj ochutnať, síce ešte nebol stuhnutý, ale to mi vôbec nevadilo. Viď nižšie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 18.8.2010, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,43 ďalšie >> |