Monika B. (Monikaba) ID 12176 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Kvasené uhorky, al. kvašáky - recept
[ recept č. 30091 zo dňa 2.8.2010 ]
PRO INSPIRACI
POSTUP PRÍPRAVY
Nerobíte niektorá kvašáky? Rada by som ich urobila, mám pár väčších uhoriek. Díky
ĎAKUJEM PEKNE KOčKY, VYSKúšAM POSTUPNE VšETKY... |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (12.8.2011, 16:07) |
Ahoj Monika. Ja robievam uhorky takto. Majú podobnú chuť ako kvasáky. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42044&user=44449 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (2.9.2010, 23:13) |
napisem vam ako robim ja kvasene uhorky na zimu.davam ich do plastovej flasky so sirsim otvorom napr.ICE TEA alebo podobne malinovky na spodok dam kôpor a napcham take uhorky ake sa zmestia väčšie pokrajam dobre potrasem zalejem slanou vodou na liter vody 1 polievkovu lyž.soli. zavrem a dam do pivnici. su vyborne a vydržia aj rok.pravda až nezieme skuste  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína N. (Hugi) ID 54673 (2.8.2010, 18:37) |
Este som zabudla - ja robievam aj taku variantu bez chlebika tiez -/a tiez obcas chren davame k tomu/ namiesto chleba davame nakrajane surove zemiaky. Je to vhodne aj napr.pre bezlepkacov ale zemiaky tiez nesplesniveju. No a Monika, mozes rad za radom receptiky skusat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana M. (medd) ID 96626 (2.8.2010, 18:33) |
A čo tento trhovnícky receptík , na dno 3 L pohára dáme kôpor, 2-3 strúčky cesnaku a kúsok chrenu potom naukladáme uhorky ktoré pred tým popicháme alebo stredom narežeme, medzi ne dávame cesnak a znova chren. ten je dosť podstatný ,kvasáky budú tvrdé a krásne chrumkavé.Na každý liter pohára dáme polievkovu lyžicu soli takú trošku kopcom a zalejeme vodou.NEDAVAME CHLIEB!!!!!!!! Nieje ho tam treba ,uhorky aj ked ich dobre umyjeme maju dosť bakterii ktoré stačia na vykvasenie a naviac z chlebika sa dosť často robí plieseň na uhorkach .Takto naložené uhorky prikryjeme tanierikom dáme kvasiť hoci kde ale nie na priame slnko, tam sa zase zbytočne uvaria .Občas ich pretrepme nech sa sol dostane všade.Za 4-5 dni budu kvasáky hotové/ ked prestanú kvasiť) a potom ich môžeme dať do chladničky . Prajem dobrú chuť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (2.8.2010, 16:18) |
Skús naše, rodinné, robíme ich každé leto a je to mňamka Na 1liter vody dáme 5dkg soli, 5strúčikov cesnaku, veľa kôpru, krajec chleba(väčšinou kromku), 1kg uhoriek. Recept si prispôsobíš podľa fľaše, v akej ich budeš nakladať.Všetko spolu poprekladáš do fľaše spolu s narezanými uhorkami (po dlžke a nedorezať do konca).Nakoniec tam natlačíš kromku chleba, a ja to kladiem na malý tanierik, keby vykypeli pri kvasení.Necháš na drese na slniečku, kvasí asi 3dni, potom premyješ a zaleješ čisté s prevareným slaným nálevom a dáš do chladničky. Sú chrumkavé, svieže a už nekvasia.A dajú sa aj zasterilizovať v tom slanom čistom náleve , (iba krátko, aby prichytili viečka), a máš dobrotku na zimu do špajze.mňam...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
lubica a. (lenka28338) ID 44574 (2.8.2010, 15:47) |
presne ako piše katarina ja ešte aj vodu prevarim a letnou ich zalejem mňam už sme zjedli jeden 4-litr pohar  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína N. (Hugi) ID 54673 (2.8.2010, 15:44) |
Ja robievam tak isto, len plus aj na dno flase dam este kopor, na to uhorky - my ich zarezavame pozdlz - a znovu kopor a chlebik. Zalejem so slanou vlaznou vodou - na liter vody 1PL soli. A uz len nechavam na slnku zriet  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763, mimibazar.sk/Sabuliatko (2.8.2010, 13:50) |
nasi kedysi robievali, teraz to uz nikto nepapa kraje sme odkorjili, nakrajili sme ich ako spekacky ked chces opekat, poukladali do velkej sklenej flase, asi 2-3 PL soli, viazanicku kopru, na to hruby krajec chleba, zaliat vodou a na 2-3 dni na priame slnko a mozes papat dufam, ze sa vydaaria, my to uz nerobievame, asi sme sa toho dost pre ale taku jednu pre chut bz som si dala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |