Darina B. (danda3) ID 104195 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Broskyňový džem
[ recept č. 30612 zo dňa 17.8.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
3,4 kg ošúpaných a vykôstkovaných broskýň, 1,05 kg cukru, 3 ks želírovacieho prípravku Quittin 3:1
POSTUP PRÍPRAVY
Ani sa mi len nesnívalo, že dnes budem robiť lekvár z broskýň, ale dostala som ich od mojej "maďarky", pani Violy, od ktorej kupujem zeleninu a hlavne melóny. Len tak, aby som ich zjedla, alebo aby som s nimi niečo urobila, pretože na vzhľad boli nepredajné, ale chuťovo sladučké ako med. Takže som dlho nepremýšľala a urobila tento fantastický džem, ktorý som musela hneď aj ochutnať, síce ešte nebol stuhnutý, ale to mi vôbec nevadilo. Viď nižšie...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Broskyne som nakrájala na menšie kúsky a dala variť, podlievať nebolo treba, pretože pri čistení pustili šťavy dosť. |
![]() |
Potom som pridala cukor so želírovcím prípravkom. |
![]() |
Zmixovala som ich tyčovým mixérom, po zovretí som ich varila 5 minút za stáleho miešania. |
![]() |
Hotový lekvár nalejem do pripravených pohárikov, otočíme hore dnom, necháme chvíľku postáť, otočíme naspäť, nesterilizujeme. |
![]() |
Hotovo, šup s nimi do pivnice. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (18.8.2010, 16:52) |
Aj jaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (18.8.2010, 16:05) |
no moja, krásny si ho urobila ja osobne mám tiež radšej broskyňový ako marhuľový - ale to je jedno, hlavne, že je a može sa vypekáááť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (18.8.2010, 16:52) |
Veru, aj mne je to jedno, ale teraz dokola ochutnávam všetky, ktoré som urobila, teraz s palacinkami, ktoré urobil - má dovolenku, juj, ako mi dobre padli...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (17.8.2010, 23:09) |
ma krasnu farbu....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (18.8.2010, 16:49) |
Že, ako slniečko...a chuť, mňam!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (17.8.2010, 22:35) |
Darinka a ja robievam broskyňový, chuťovo je lepší, a sladší ako marhuľový  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (18.8.2010, 16:49) |
Ja som ho robila už veľmi dávno, keď sme kúpili broskyne na kompót a musela som z nich urobiť lekvár, také boli mäkké a keďže som potom robievala dosť marhuľového, nebolo treba iný, ale teraz sa mi zásoby scvrkli, tak treba doplniť pivnicu, ale prišla som k nim úplne nečakane a som rada, musím zobrať pani na koštovku...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (17.8.2010, 22:26) |
my sme presne tak dostali na trhu marhuľky kupovali sme na zaváranie a k tomu sme dostali za igelitku takých nepredajných - zúžitkovala som s Gelfixom 2:1 a tento tvoj broskyňový, nádherne žltučký až mi slinky tečú ma tak láka... pôjdem omrknúť zas trh, tentokrát samozrejme broskyne - treba mi na kompót, možno sa mi ujdú aj na lekvár zase ty si Darinka úžasná gazdinka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (18.8.2010, 16:45) |
Ďakujem, Želka, ja by som tiež ešte chcela zavariť nejaké broskyne, len neviem, či mi to vyjde časovo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (17.8.2010, 22:10) |
Darinka, aké chute som si narobila, hodil by sa mi na sendvič  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (18.8.2010, 16:44) |
Veru, ja som musela tiež hneď ochutnať, je mňam!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |