. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Jednoduchý MAKOVNÍK (50) 21.4.2024, 10:55
Rýchla jednoduchá torta (3) 15.3.2024, 13:03
jednoduchý kurací perkelt (23) 16.2.2024, 23:10
Nepečená"ZEBRA" (32) 22.12.2023, 9:27
Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 168 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

***CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKO*** pre nás ten najlepší chlieb na svete!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

tento chlebík, je prosto PÁN CHLEBÍK.. keď ho raz skúsiš, ťažko mu odolávaš a pečieš a pečieš a pečieš pri akejkoľvek príležitosti....zvykla som ho robievať kedysi len na Vianoce... potom aj na Veľku noc.. aj na ďalšie guláš párty stretká, no a teraz ho už robím, kedykoľvek mi príde na rozum, je neskutočný a pre nás ten naj CHLIEB na svete!!!!

POSTUP PRÍPRAVY

postup nájdete pri jednotlivých obrázkoch:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 355 návštěvníkov)

Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (206) posledné: 24.12.2017, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Focaccia farcita - plnený taliansky chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Na kvások: 75 ml teplej vody, 15 g čerstvého droždia /alebo 2 lyžičky sušených kvasníc/, 1 mokka lyžička cukru, štipka soli***Na cesto: 500 g hladkej múky ***T650***, 1 a 1/2 lyžičky soli, 300 ml teplej vody, 3 polievkové lyžice olivového oleja***Na náplň: 200 g mozzarelly, 200 g gorgonzoly, hrsť lístkov bazalky

POSTUP PRÍPRAVY

Dlho som odolávala tomuto receptu, dnes som ho ale vyskúšala a môžem povedať, že je to neuveriteľne voňavý a lahodný plnený chlebík. V tradičnej talianskej kuchyni sa ako náplň používajú napr.: kokteilové rajčinky, mozzarella a lístky rukoly, grilovaná zelenina, olivy, kapary.... Ale kľudne si upravte obsah podľa vlastných chutí. Príprava cesta vhodná aj v pekárničke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 108 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (130) posledné: 20.8.2014, 19:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Banana Bread - banánový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

3-4 zrelé banány *1/3 hrnčeka roztopeného masla *3/4 hrnčeka hnedého cukru *1 vanil.cukor *1 vajce *1 káv.lyž. sody bicarbony *štipka soli *štipka prášku do pečiva *štipka škorice *1,5 hrnčeka polohrubej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Nepotrebujete mixér na tento recept. Predhrejte si rúru na 175 st.C.
Vo veľkej mise pomačkajte banány a zmiešajte s roztopeným maslom. Pridajte cukor, vanil.cukor, vajíčko. Pomiešajte. Pridajte štipku soli, škorice a sodu bicarbonu. Naposledy vmiešajte múku s práškom do pečiva. Nalejte do vymasteného bochníkového plechu.
Pečte cca 1 hod..

Je to úžasne rýchly a jednoduchý recept a naozaj vynikajúci. Poznám to z Austrálie, tam to zvyknú jesť opečené v toastri a natreté maslom na raňajky.
Našla som recept na nete a trošku upravila. Dnes som to vyskúšala a polovica je v priebehu hodiny v čudu.. :o) mňam

A odporúčam vyskúšať pridať nastrúhané jabĺčko a nasekané orechy. Maminy ma v komentároch inšpirovali a je to tak naozaj výborné. Ďakujeeeem

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov)

Tatiana H. (tanickask) ID 5946 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (82) posledné: 20.11.2022, 21:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb Mira Veselého - po ktorom sa vraj chudne



POTREBNÉ PRÍSADY

* 200g pšeničná celozrnná múka * 200g ražná celozrnná múka * 250g jemné ovsenné vločky * 1 šálka /250ml/ pšeničné otruby * 500ml acidko * 125ml zelený čaj /mne stačilo 50ml/ * 1 1/2 ML morská soľ * 1 ML med * 1 ML sóda bikarbóna * 1 ML rasca *

POSTUP PRÍPRAVY

- povodne som sem ani nechcela dávať tento recept , ale tu sa mi /dúfam/, že ozve viacej žienok, ktoré budú mať možno viacej skúseností s pečením takéhoto typu chlebíka, ktorý som bola nútená piecť kvoli zdravotnému stavu mojej dcéry. Bohužiaľ istý čas /neviem dokedy/ nemožeme jesť nič - kde je použité klasické droždie ani PDP . ............... Recept som upravila na polovičnú dávku a chlebík mi vyšiel presne do chlebíkovej formy. Nie som s ním moc spokojná, aj to je jeden problém, že v pečení chlebíka som veľký amatér a takýto je u mňa ešte vačšia záhada . Postupovala som presne podľa receptu zo stránky od Mira Veselého, ale no neviem ... po rozkrojení bol akoby nedopečený - taký mooc hutný , inak chuťovo dobrý, chutil aj mne i dcéram, čomu sa teším, len by som ho rada doviedla k dokonalejšiemu. Je veľmi drobivý, čomu sa ani nedivím, je tam samá celozrnná múka .. ale pri povodnom recepte bolo písané, že sa má krájať vlažný - odkojiť sa dal .. len tá akoby polosurová konzistencia :(

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (64) posledné: 14.12.2011, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb (nielen) pre začiatočníkov



POTREBNÉ PRÍSADY

3,5 šalky (2,5 decovej )hl.muky,1 1/2 šalky teplej vody,1 1/2 čl soli,3/4 čl droždia (inst.) alebo 1/2 kocky čerstveho,1 čl rasce

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veeelmi jednoduchy,takze kto začina piect chlebiky, tak pre neho idealny..Stručne by som napisala postup ako zmiesit,vykysnut a upiect..

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (64) posledné: 18.3.2016, 9:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky T-650, 1 a ½ lyžičky soli, 250 ml vody, 1 lyžica olivového oleja***kvások: 1 dl vody, ½ kocky čerstvého, alebo 2 lyžičky sušeného droždia, 1 lyžička cukru***300 g tvrdého syra (Ementál, Eidam, alebo Gouda - 200 g do cesta, 100 g na posypanie), provensálske bylinky, pizza korenie, olivy

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajúci syrový chlebík s chrumkavou kôrkou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (58) posledné: 1.5.2014, 14:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zašnurovaný citrónový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Na kvások: 6 PL teplej vody, 1 ČL cukru, 1 1/2 ČL instantného droždia, 1/4 pohára polohrubej múky Na cesto: pripravený kvások + 6 PL kyslej smotany alebo jogurtu, 1/4 pohára zmäknutého masla, 1 vajíčko, 1/4 pohára cukru, 1 ČL soli, 1 ČL vanilkového extraktu, 2 1/2 polohrubej múky, Na plnku: 1/3 pohára čerstvého krémoveho syra (100 g), 2 PL cukru, 2 PL kyslej smotany, 1 ČL citrónovej šťavy, 2 PL polohrubej múky, 1/4 pohára lemon curd (citrónový krém) Na potretie: 1 vajíčko, lyžica vody a hrubý cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Tento úžasný koláč ma padol do oka na mojom obľúbenom food blogu. Nedal mi spávať, jeho zaujímavý vzhľad ma dostal a povedala som si, že ho musím vyskúšať. To som ešte netušila, že nielen vzhľad ale aj chuť je neskutočná!! Je to jednoducho delikátna mňamka! Tu je originál recept s obrazovym postupom, ak by ste mali zaujem o original ,-) http://smittenkitchen.com/2010/05/braided-lemon-bread/
Ja som do plnku použila kupovaný lemon curd, ale kto sa k nemu nemá ako dostať, nech si ho pripraví podľa tohto receptu od Adriky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23263

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (56) posledné: 11.6.2013, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥* Zemiakový chlieb *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

400 ml vody, 30 g oleja, 1 čL octu, 2 čL soli, 1a1/2 čL cukru, 35 g čerstvého droždia, 200 - 300 g prelisovaných zemiakov (uvarených v šupke), 780 g hladkej pšeničnej múky T650

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie dáme do DP a ak treba, pridávame niektorú zložku, aby konzistencia cesta bola správna. Dosť záleží, aký druh zemiakov máme. Po vymiesení cesta ho vyklopíme na pomúčenú dosku, trocha premiesime a rozvaľkáme. Potom ho stočíme a vytvarujeme, uložíme ho na plech s PNP a urobíme doň pár zárezov nožom. Necháme ho ešte kysnúť na teplom mieste (aspoň pol hodky ale i viac, podľa toho, ako mu to ide). Pred pečením ho potrieme slanou vodou a posypeme ľubovolnými semienkami. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 220°C a po 15 minútach teplotu znížime na cca 180°C. Celkový čas pečenia bol 45 minút. Po vybratí z rúry ho ešte trocha potrieme slanou vodou a dáme ho vychladnúť na mriežku.


Chcem sa ešte poďakovať Martuške - Egreske, ktorá ma nakriatla na pečenie zemiakového chlebíka. Ona je už zdatná pekárka a chlebov upiekla habadej, takže sa vyzná :) Marti, vďaka :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (55) posledné: 6.4.2010, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

domáci celozrnný chlieb so semienkami



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g polohrubej múky, 150 g celozrnnej múky, 1/2 sáčka sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého droždia ,1/2 sáčka PDP, mlieko+ voda podľa potreby, 2 PL oleja, 1 PL octu, 1 KL cukru, 1 KL soli, 1 KL rasce, hrsť ovsených vločiek, hrsť slnečnicových semienok, hrsť ľanových semienok, hrsť ovsených vločiek, hrsť pšeničných otrúb

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky si dáme všetky suché suroviny, premiešame, pridáme ocot, vlažné mlieko alebo vodu a vymiesime cesto. Nakoniec pridáme olej, aby droždie lepšie pracovalo. Cesto pomúčime a necháme asi hodinku odpočívať na teplom mieste. Potom vytvarujeme bochník, môžme dať do formy, pravdaže nemusíme. Narežeme a dáme piecť do rúry do zlatista. Počas pečenia potrieme 2x slanou vodou a poslednýkrát,keď vyberieme z rúry. Necháme vychladnúť a môžme pochutnávať...Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (50) posledné: 13.9.2022, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Fantastický chlieb bez váženia, bez miesenia



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept som našla na internete a musela som ho vyskúšať, lebo už som skúšala x chlebíkov a ani jedným som sa rodine moc nezavďačila. Tento keď rodina ochutnala, povedala, že geniálnejší nejedli a iný už ani robiť nemám. Ledva som ho stihla odfotiť :-) Budete potrebovať: 4 hrnčeky múky hladkej T650, 1/2 čajová lyžička droždie sušené, 1 a 1/4 čajová lyžička soli, 2 hrnčeky vody

POSTUP PRÍPRAVY

Chlebík je najlepšie zamiesiť doobeda, pretože ho budete robiť dva dni a ak zamiesite doobeda, na druhý deň poobede ho môžete už jesť.
Ja som začínala okolo 3-tej poobede. Všetky suroviny dáme do misy a zamiešame len aby sa zložky spojili, nemiesime, nie je to vôbec nutné ! Vznikne vám mäkký magľajz.. Misku zakryte potravinárskou fóliou, misa nemusí byť nijako nadrozmerná, pretože masa sa asi zdvojnásobí. Potom skúste na tento polotovar zabudnúť na dlhých 12 až 18 hodín. Cesto nechajte v kuchyni na pracovnej doske napríklad. Keďže ja som cesto robila o 3-tej poobede, ráno okolo 8-mej, keď som prišla do kuchyne, tak som zbadala moje cesto. Cesto vyzerá byť hebké, vyklopíme ho na pomúčenú dosku a párkrát ho poprekladáme, len aby sa nepovedala, vyformujeme ho do tvaru bochníčka a necháme ho asi 15 minút len tak. Potom si pripravte utierku, posypte ju múkou a bochníček na ňu položte, posypte ho múkou a druhou stranou utierky ho prekryte. A znovu nechajte chlebík odpočívať, teraz 2 hodinky.

Asi 1/2 hodinku pred uplynutím tohto času zapnite rúru na 230°C, vložte do nej nádobu s vrchnákom, napr. kameninovú, alebo sklenenú, alebo akúkoľvek máte. Podstatné je, aby mala vrchnák.

No a teraz prichádza najhorší okamih, ten nádejných chlieb musíte do tej horúcej otvorenej nádoby trafiť, dajte si pozor, nech si nespôsobíte úraz popálením, prikryte krytom a zatvrorené pečte 30 minút. Všimnite si, ako chlebík podrástol a začína vyzerať napohľad veľmi vábivo. Potom kryt odložte a teraz už len asi 15 minút dopečte, kým sa vytvorí krásna chrumkavá kôročka. Chlebík vyberte a nechajte na mriežke vychladnúť. Môžete podávať.
Skutočne na recepte nič nemeňte, výsledok vás určite prekvapí, ale funguje to!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 94 návštěvníkov)

Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (39) posledné: 24.5.2015, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 168 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu