
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CHUŤOVKY |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov) Syrový chlieb[ recept č. 25618 zo dňa 7.4.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky T-650, 1 a ½ lyžičky soli, 250 ml vody, 1 lyžica olivového oleja***kvások: 1 dl vody, ½ kocky čerstvého, alebo 2 lyžičky sušeného droždia, 1 lyžička cukru***300 g tvrdého syra (Ementál, Eidam, alebo Gouda - 200 g do cesta, 100 g na posypanie), provensálske bylinky, pizza korenie, olivy POSTUP PRÍPRAVY Vynikajúci syrový chlebík s chrumkavou kôrkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Z teplej vody, cukru a droždia si pripravíme kvások - necháme ho postáť aspoň 10 min. ![]() Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, premiešame, ![]() pridáme kvások, vodu, ![]() olej, ![]() a vymiesime vláčne cesto, zo začiatku je trošku hutnejšie, ![]() ale vymiesením postupne zmení konzistenciu - asi na takúto, ![]() cesto posypeme múkou, zakryjeme a necháme nakysnúť 1 a ½ hod. ![]() Vykysnuté cesto preložíme na dosku, neprevracajte ho, ![]() len trošku roztiahnite, pridáme najemno nastrúhaný syr - ja som ho strúhala rovno na cesto - asi 200 g (ak máte možnosť, môžete použiť aj syr výraznejšej orechovej chuti - v pôvodnom recepte sa uvádza syr Gruyère, alebo Čedar), zvyšných 100 g som si nechala na posypanie, ![]() cesto som preložila z jednej strany na druhú ![]() a potom ešte spodnú časť na vrchnú. ![]() Chytíme za oba konce a vymiesime ako bochník, ![]() keď sa začne lepiť o dosku, zakaždým podsypať múkou, ak sa vám cesto bude aj trhať, len ho poriadne premieste a podľa potreby podsypte múkou. ![]() vymiesený bochník rozdelíme na 4 približne rovnaké časti, ![]() necháme postáť aspoň 10 min. na pomúčenej doske ![]() a potom každý jeden vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm na oválny tvar – dĺžkou by mal byť o trošku kratší, ako je šírka plechu ![]() preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie – po šírke, aby sa nám zmestili dva kúsky, nožíkom urobíme zárezy, najlepšie príborovým, ![]() a zároveň ich trošku od seba roztiahneme. ![]() Necháme podkysnúť ešte 45 min, až pred vložením do rúry poriadne potrieme vodou –jemne vtlačíme na kolieska nakrájané olivy (nemusia byť), ![]() posypeme syrom, ja som ich ešte zľahka posypala rozmrveným provensálskym a pizza korením. ![]() Pečieme pri teplote 190° C asi 15 min do zlatohneda, necháme chvíľku vychladnúť na mriežke a podávame ešte teplé. ![]() Pre dcérku som piekla jednu placku bez olív a neposypávala syrom, ![]() takto je upečený odspodu, je úžasne chrumkavý... ![]() na ďalšiu som pridala olivy a posypala syrom, ![]() a na ostatné dva - olivy, syr, koreniny – tie nám chutili najviac. ![]() Keď som ho piekla prvýkrát, skúšala som rôzne kombinácie - aj bez olív, len posypaný syrom a koreninami. ![]() Chlebík môžete papať tak, že si ho budete lámať po častiach, kde sú urobené zárezy. Výborne sa hodí aj ako chuťovka k červenému vínku. *Dobrú chuť a nazdravie* OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 42 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
![]() | Katarína P. (LUSINDA) ID 9050 (1.5.2014, 14:40) |
Juj vyzerá to lákavo idem vyskúšať v pekárni, už teraz sa mi zbiehajú slinky ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (14.8.2013, 16:44) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (7.8.2013, 12:53) |
![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana M. (zumma) ID 214481 (7.8.2013, 12:34) |
... vyzerá úúúúžasne ... ja chlebík môžem, takže určite vyskúšam | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Veronika V. (7elly7) ID 138456 (18.11.2012, 17:50) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (10.10.2012, 11:30) |
mnaaaaaaaaaaaaaam, to vyzera uzasne... hned dnes ho vyskusam ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Darina N. (milacka) ID 85779 (29.9.2011, 20:29) |
Tak tento chlebík určite vyskúšam, musí chutiť božsky ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (17.3.2011, 21:04) |
waaaaaaaaw. toto vyzera neskutocne dobre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana K. (suzzanne) ID 124825 (20.9.2010, 11:31) |
Ďakujem za receptík ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Mgr. Martina Š. (maťula) ID 6172, mimibazar.sk/matula (17.8.2010, 22:28) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | andrea o. (hillary) ID 61659 (17.8.2010, 14:16) |
Ďakujem Aďka za receptík ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=728127 |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva N. (leskot) ID 98318 (5.8.2010, 20:12) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia H. (gupka) ID 9968 (2.8.2010, 20:24) |
úúúúžasnýýýý chlebíííík ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zdenka L. (demito) ID 86236 (7.7.2010, 20:58) |
tak toto vyzerá užasne....určite vyskušam... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (21.6.2010, 18:05) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (13.5.2010, 21:47) |
Aďka, tak chlebík sme si upiekli a je ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (17.4.2010, 14:09) |
včera som robila, priznám sa cesto mi prekyslo, lebo sme boli dlhšie von ako sme si mysleli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (16.4.2010, 16:49) |
Aďka, musím sa ti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Veľmi pekne ďakujem za recept, za postup a že si taká fajn ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (16.4.2010, 10:14) |
Fúúúha! Toto veru vyzerá ako riadna pochúťka! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (13.4.2010, 20:49) |
draha a kedy budem dietovat,asi uz nikda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 42 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |