Gabriela L. (gabika sc) ID 24970 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 344 návštěvníkov)
Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkké
[ recept č. 3135 zo dňa 7.12.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
600 g hladkej múky, 200g práškového cukru, 150g masla, 3 vajíčka, 6 PL medu, 1 ČL sóda bikarbóny, 1ČL mletej škorice, 1 ČL perníkového korenia, 2 PL kakaa. Maslo na vymastenie plechu a 1 vajíčko na potretie perníčkov. Na zdobenie môžeme použiť orechy, mandle, alebo sneh z bielkov.
POSTUP PRÍPRAVY
Všetko spolu spracujeme (nezľaknite sa, keď sa Vám budú aj "uši" lepiť, to bude OK:-) ). Vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať perníčky. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme v rúre 4-5 minút pri teplote 200°C. Keď perníčky vyberieme z rúry, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom. Budú pekne lesklé. Po vychladnutí zdobíme vyšľahaným bielkom (bielok + cukru + pár kvapiek citrónu pre lesk). Tieto perníky sú hneď od začiatku mäkučké. Kakao urobí perníčky tmavšie a vynikne na nich zdobenie bielkom. TIP: ja ich dávam do plechovej dózy a dávam medzi ne jabĺčko, ktoré po týždni vymením. Úžasná chuť perníkov i jabĺčka. Pekné vianočné sviatky
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
ozdobené:-))
Sú potreté vajíčkom ihneď po vybratí z rúry. Po vychladnutí som ich ozdbila a poleva z nich neopadáva... |
![]() |
perníčky už ozdobené... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 87 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
 | Maria P. (merry2211985) ID 177008 (15.12.2024, 11:01) |
Dnes som piekla,sú výborné, mäkkučké .tiež som dala na noc do ladničky.pracovalo sa s ním výborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana K. (tobiasleo) ID 244616 (20.12.2023, 20:21) |
Dnes sme piekli podľa Vášho receptu........sú výborné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Simona Š. (Simonasia) ID 336001 (7.12.2022, 21:54) |
Dobrý deň,.prosím vás maslo klasické ? Či palmarin?ďakujem , chcem skúsiť tento rok tieto vaše. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea G. (adkadegrande) ID 321723 (22.12.2022, 15:22) |
ja ich pečiem podľa tohto receptu pár rokov, a vždy dávam klasické maslo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia Z. (Siska.z89) ID 333790 (27.12.2020, 16:42) |
Najlepsie robim s malym uz 4 roky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Veronika G. (Wegush) ID 332457 (7.12.2019, 23:36) |
Sú výborné. Dnes sme ich s dcérkou skúšali |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana K. (Janulka21) ID 116611 (17.12.2019, 14:30) |
Kolko kusov vam asi vyslo? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Maťa S. (Maťka-2019) ID 332456 (7.12.2019, 21:13) |
Dnes som ich piekla.Je to mňamka.Sú krehučke chuť je výborná.Určite budeme piecť do vianoc ešte raz.Ďakujem za výborný recept.Krásne sladké sviatky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina M. (mucher) ID 10339 (13.12.2018, 19:08) |
Pecieme ich kazdy rok 2 davky a vzdy sa vydaria |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Denisa V. (deni1982) ID 18517 (8.12.2018, 14:39) |
Teraz som ich piekla sú vynikajúce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
janka P. (vaneska3) ID 151369 (19.12.2017, 17:53) |
Vyborneeeeeee..Ukladam .Už iba tieto robime Dakujem za receptik |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka P. (Janka 4) ID 22686 (10.12.2017, 0:00) |
dnes sme piekli, recept hneď ukladám, lebo sú perfektné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia I. (lolalubos) ID 303478 (9.12.2017, 9:23) |
sú božské, len sa po nich zaprasilo mozeme robit znova ale asi rovno z dvoch varok aby zostalo aj na Vianoce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adriana S. (ada304) ID 308203 (16.12.2016, 15:04) |
Perfektne medovnicky....s cestom sa dobre robilo, len som ho dala na hodinku do chladnicky odlezat...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina V. (tinkav33) ID 169345 (7.12.2016, 9:55) |
Medovnicky som vcera piekla z polovicnej davky na vyskusanie. Cesto som nechala stuhnut na vonku na okne, tak sa nelepilo a robilo sa s nim dobre. Mozno odporucanie, urobte si taku placku, a tu nechajte stuhnut, nie v guli, rychlejsie to stuhne a dobre sa to rozvalkava. Pernicky boli vyborne, ihned sa vsetky zjedli. Takze urcite ich budeme tento rok piect znova a obavam sa, ze nie len raz. A este, treba ich naozaj piect kratko, ja som ich piekla 6 minut, a nechala na papieri na pecenie trochu vychladnut a az potom som ich prekladala. dakujem za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Maria S. (majus84) ID 325039 (4.12.2016, 12:14) |
zdravím idem dnes vyskúšať váš recept tak snáď sa podarí. Chcem sa len spýtať či sa musia piecť na vymastenom plechu alebo sa môžu piecť aj na pečiacom papieri..Ďakujem za odpoveď |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana Ď. (Jankadurka) ID 218027 (20.12.2015, 18:13) |
Chcem sa spytat, kde skladujete tie medovniky. Ja som ich mala v komore izbovej teploty v plechove doze vystlanej peciacim papierom a splesneli. Cast s polevou som dala na balkon, lebo sa mi topila na nich a tie su zatial ok. Nieviem kde som spravila chybu, jednak ze splesneli a jednak, ze sa mi na nich topi poleva. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (8.1.2016, 10:46) |
Mám ich v plechovej dóze v byte a ešte mi nikdy nesplesniveli...neviem kde môže byť problém, ešte sa mi to nestalo, ani som o takom nepočula. V minulosti som ich skladovala v plastových dózach a boli celý čas v poriadku.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katka R. (sioux) ID 2085, mimibazar.sk/sioux (14.12.2015, 15:36) |
cesto je v chladničke, nepíšete, že sa má nechať odpočinúť,ale pri spracovávanú fakticky lepilooooooo , tak snáď po pár hoďkách v chlade pôjde vykrajovať ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 87 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |