. .. .. .. .. .. .
. .

Jednoduchý MAKOVNÍK - RECEPT 8397

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 64036 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov)


Jednoduchý MAKOVNÍK


[ recept č. 8397 zo dňa  ]


Jednoduchý MAKOVNÍK


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:300 g polohrubej múky,1 vajce,3 lyžice práškového cukru,50 g masla,1/2 droždia,150 ml mlieka,štipka soli,olej,1 žĺtok na potretie Plnka: 150 g mletého maku,100-120 g práškového cukru (podľa chuti), 100 ml mlieka (podľa potreby)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do misky dáme múku, maslo, práškový cukor, vajce a štipku soli. Pridáme kvások - zohriate mlieko, droždie a lyžička cukru. Všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť na teplom mieste 20-25 minút.

2. Medzitým si pripravíme plnku. Pomelieme si mak, do ktorého pridáme práškový cukor a mlieko. Premiešame, aby sa všetko spojilo a dostali sme hustejšiu plnku.

3. Vykysnuté cesto si rozvaľkáme a potrieme olejom. Rovnomerne natrieme makovou plnkou a zrolujeme. Dáme na plech, potrieme žĺtkom a poprepichujeme vidličkou.

4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 stupňoch 25-30 minút. Po vychladnutí nakrájame.

Dobrú chuť


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

cesto natreté plnkou
zrolovaný makovník
pred pečením potrieme žĺtkom a popíchame vidličkou
upečený makovník
výsledok


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Štrúdľa z pivového cesta | Jednoduchý MAKOVNÍK | Jablkový zákusok >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
lubica s. (marnaty) ID 53484 (5.7.2019, 10:12)
Výborný bol...
ODPOVEDAŤ
Gabriela C. (pifzinko) ID 308791 (15.6.2019, 7:26)
Vynikajuci recept... cesto uplne uzasne (musela som len pridat trocha muky), makkucke a vlacne. Uz sa robi dalsi. (Y) (F)
ODPOVEDAŤ
Katka K. (katkarupka) ID 268867 (20.12.2015, 21:40)
ta plnka sa nemusi povarit ?
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (18.2.2016, 10:47)
nie, nemusí, je to predsa len mak, cukor a mlieko :-) s varenou plnkou som to neskúšala, ale kto ju má radšej alebo je zvyknutý, môže vyskúšať...len treba dať pozor, aby nebola príliš riedka a dala sa dobre natrieť na cesto (H)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (Tinuška :)) ID 158691 (28.5.2013, 19:55)
Robila som ho a je výborný. Len sa chcem spýtať,že ako zrolovať,aby mi v rúre nepukol. Lebo som ho nerozvalkala na tenko.tiež mi tak na šikmo vyšiel do pekáča. Ale prečo praskol,to neviem. Ale je výborný. Mňam. :-)
ODPOVEDAŤ
Emilia B. (eemily) ID 53635, mimibazar.sk/eemily (21.4.2024, 10:55)
praskol vám preto, že z plnky sa potrebuje odpariť voda, ked nemá kade, tak praskne. Treba ho pred pečením popichať vidličkou
ODPOVEDAŤ
Marcela B. (padinishop) ID 629, mimibazar.sk/padinishop (10.3.2013, 14:52)
Vynikajuci (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika D. (monikaskorica) ID 116840 (18.2.2013, 13:40)
Velmi dobre sa pracovalo s cestom a velmi nam chuti. Urcite nepeciem posledny raz. Dakujem za vyborny recept.
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (7.3.2013, 17:53)
to som rada :-) nie je za čo (L)
ODPOVEDAŤ
Katarina Č. (pevina) ID 6757, mimibazar.sk/pevina (18.2.2012, 13:07)
akurat som ho spraVILA, LEN SOM ZAbudla natriet cesto olejom, vadi to moc? ,-)
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (18.2.2012, 15:49)
nevadí :-) plnka je vďaka tomu trošku vlhšia a vláčnejšia ale pri makovej plnke to nie je veľmi podstatné (H) ale ja mám taký zvyk ,-)
ODPOVEDAŤ
Jana C. (Julinka20) ID 182490 (25.3.2011, 18:27)
(Y) urcite som nerobila naposledy.len nabuduce dam pozor aj na plnku aby bol aj pekny ,-) (*)
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (26.3.2011, 14:56)
(Y) (Y) čo sa týka plnky je lepšie robiť takú hustejšiu aby nevytiekla alebo skúste nabudúce po potretí to žĺtko nechať trošku zaschnúť a až tak šupnúť makovník do rúry :-) ale hlavne, že chutí, nemusí byť vždy dokonalý na pohľad ,-)
ODPOVEDAŤ
Jana C. (Julinka20) ID 182490 (21.3.2011, 18:10)
prave som ho dopiekla (radost).cesto je vynikajuce (L)len plnku som urobila velmi riedku a vytiekla mi +o(.uvidime co povie (cinky).dakujem za skvely recept
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (21.3.2011, 21:46)
(L)
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (21.3.2011, 21:44)
(Y) ďakujem (L) (L) a nemáš za čo :-$ ja tiež občas "odfláknem" prípravu plnky a potom je taký polovytečený a zdeformovaný ,-) ,-) verím, že aj tak bude chutiť :-) nemusí to byť predsa výstavný kus hlavne aby chutil ,-)
ODPOVEDAŤ
Denisa S. (jojoba) ID 188087 (21.3.2011, 13:38)
a už je v rure (Y)
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (21.3.2011, 21:40)
(Y) dúfam, že bude chutiť ,-) :-$
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (24.9.2010, 23:26)
Veronika, tak tento makovy zavin vyzera uzasne (Y) (Y) (Y) (Y)urcite vyskusam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (28.9.2010, 16:22)
nie len vyzerá ale aj chutí úžasne ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Simona M. (SittaLilas) ID 159596 (18.9.2010, 18:29)
Makovník a orechovník stará NAJLEPŠIA klasika (clamp) (clamp)mňam
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (24.9.2010, 23:23)
súhlasím (Y) domáce makovníky a orechovníky sú úžasná mňamka ,-) ,-) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Marta M. (marta1979) ID 104721 (18.9.2010, 18:11)
Veronika,dnes som vyskúšala makovník z tohto cetíčka a je super,veľmi dobre sa s ním pracovalo,mäkkučké super (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (24.9.2010, 23:21)
ďakujem :-$ to cesto mám rada práve preto a často ho používam,keďže sa s ním výborne pracuje a je úžasne mäkkučké ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
zuzana h. (zuziht) ID 147572 (27.4.2010, 11:28)
Super makovnik , vyborne cesto. Chcem sa opytat ci si piekla aj pecene buchty z tohto cesta. (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
zuzana h. (zuziht) ID 147572 (11.5.2010, 8:05)
Dakujem velmi, vyskusam aj buchty, fakt super cesto ani mojej mamine sa este nepodaril taky vyborny makovnik, este raz vdaka za recept. V mojej rodine je uz slavny a vsetci si ho pochvaluju. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (29.5.2010, 13:30)
Ďakujem :-$ :-$ Som rada,že má taký úspech :-$ a verím,že aj buchty budú mať podobný úspech (Y)
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (6.5.2010, 15:34)
vďaka :-$ a áno používam to cesto aj na pečené buchty (H)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (yamina) ID 104217 (15.3.2010, 10:15)
Veronika, veľmi dobrý koláč (Y) Mne sa síce nepodaril taký pekný vzhľadovo, ale chuť tento "nedostatok" prekryla. Vďaka za recept :-)
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (17.3.2010, 18:06)
ďakujem (L) nie je za čo (L) vzhľad nie je až tak doležitý,hlavné je že chutil ,-) mne sa tiež občas nepodarí a popraská :-$ ale chutí stále :-D
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (12.3.2010, 16:55)
Veronika makovník je fakt super, dnes som ho piekla - cestíčko je mäkkunké, nadýchané - perfekt!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) a aj sa mi s ním výborne pracovalo. Už som zjedla 4kusy a to makovníky nezvyknem jedávať, ale to cestíčko ma fakt dostalo :-) :-) vďaka za ohromný receptuš (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (17.3.2010, 18:04)
ďakujem a nie je za čo (L) (L) ja by som zase makovník dokázala jesť stále :-D samozrejme ten domáci :-D a toto cestíčko mám rada lebo sa dá sa využiť na akékoľvek kysnuté dobroty ,-)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (26.1.2010, 18:16)
Veronika,tento tvoj makovnik je pre mna jednym z naj naj,ake som vobec jedla :-) :-) :-)uz som ho robila viackrat,a cesticko je vzdy tak uzasne,ze je makunke ako "cerstve"este aj na druhy den (Y) (Y) (Y) (Y)naozaj vsetkym odporucam (L) (L) (L) (L) (L)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=654292
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (30.1.2010, 17:00)
(Y) tesim sa, ze chuti... (clamp) (clamp) (clamp) a ten tvoj vyzera tiez krasne hned by som si dala (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (9.4.2009, 0:20)
Skúšala som, dala som až 200 g mletého maku už zmiešaného s cukrom, čiže som cukru dala menej, ale hlavne že maku bolo dosť...bol naozaj vynikajúci, zjedol sa rekordnou rýchlosťou a určite som ho nerobila naposledy :) Popichanie pomohlo, ale kde som nepopichala, tam praskol, ale našťastie sa nič hrozné nestalo (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (12.4.2009, 16:12)
to som rada (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (evike) ID 17077, mimibazar.sk/evike (upravené 7.3.2009, 16:06)
Skúsila som minulý týždeň a pre veľký úspech robím aj dnes (Y) (Y) (Y).Aj popichanie ihlou funguje na 100%. ;-) ;-) ;-) Ďakujem za receptík !!!!!Hlavne, že je recept na jednu baiglu, ktorá nám úplne stačí .
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (8.3.2009, 21:15)
som rada že mal úspech (Y) (Y) (Y) a nie je za čo (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena K. (helka333) ID 78665 (6.3.2009, 14:11)
Ja tiež makovníky doslova zbožňujem, len mám po nich kyselinu, ale aj tak si ich neviem odoprieť. Milujem aj makové bratislavské rožky, makové fliačky /cestoviny/ s medom, parené buchty s makom, atď. (Y) (Y) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (6.3.2009, 22:02)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu