. .. .. .. .. .. .
. .

Focaccia farcita - plnený taliansky chlieb - RECEPT 8608

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 108 návštěvníkov)


Focaccia farcita - plnený taliansky chlieb


[ recept č. 8608 zo dňa  ]


Focaccia farcita - plnený taliansky chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

Na kvások: 75 ml teplej vody, 15 g čerstvého droždia /alebo 2 lyžičky sušených kvasníc/, 1 mokka lyžička cukru, štipka soli***Na cesto: 500 g hladkej múky ***T650***, 1 a 1/2 lyžičky soli, 300 ml teplej vody, 3 polievkové lyžice olivového oleja***Na náplň: 200 g mozzarelly, 200 g gorgonzoly, hrsť lístkov bazalky

POSTUP PRÍPRAVY

Dlho som odolávala tomuto receptu, dnes som ho ale vyskúšala a môžem povedať, že je to neuveriteľne voňavý a lahodný plnený chlebík. V tradičnej talianskej kuchyni sa ako náplň používajú napr.: kokteilové rajčinky, mozzarella a lístky rukoly, grilovaná zelenina, olivy, kapary.... Ale kľudne si upravte obsah podľa vlastných chutí. Príprava cesta vhodná aj v pekárničke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Do misky si nalejeme teplú vodu /mala by mať telovú teplotu/, pridáme droždie, štipku soli a cukor, premiešame, zakryjeme a necháme aspoň 10 min. postáť.
Múku preosejeme (aj dvakrát) - použite uvedenú múku, je určená na pečenie chleba. Pridáme soľ, premiešame,
v strede urobíme priestor, do ktorého nalejeme kvások,olivový olej
prilejeme teplú vodu, premiešame varechou. Bude to lepkavé cesto,
ktoré prehodíme na pomúčenú dosku a aspoň 5-7 min miesime
Keď sa cesto lepí na dosku, poprášime múkou. Takýto bochníček
vrátime do tej istej misy - vymažeme ju olivovým olejom, prikryjeme utierkou a necháme 1 a 1/2 - 2 hodiny vykysnúť.
Kým nám kysne cesto, nakrájame si mozzarellu asi na 2 mm plátky
Nakysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, z misy sa odlepí jedna radosť
rozdelíme si ho na dve časti, každú sformujeme (min. 3 min.) do bochníčka a necháme ich postáť aspoň 10 min.
Potom jeden bochníček vyvaľkáme na kruh s priemerom cca 26 cm, prenesieme na maslom vymazaný plech /plech si vymažte po celej ploche, nielen pod placku/,
naukladáme plátky mozzarelly a gorgonzolu nakrájame na menšie kúsky. Jeden cm po okrajoch si nechajte voľný
gorgonzola - syr s modrou plesňou
natrhajte lístky bazalky po celej ploche
vyvaľkáme si druhý bochníček, o trošku väčší než ten prvý, aby sme dostatočne prekryli celý obsah a po okrajoch poriadne zatlačíme, aby sa obe placky spojili. Boky späť jemne sformujeme do okrúhlej placky. Necháme postáť ešte ďalších 30 min.
Potrieme olivovým olejom, prstom urobíme do cesta hlbšie jamky /tam by mali ísť rozmarínové lístky, kto má/, jemne posoliť, alebo posypať hrubou soľou
a upečieme pri teplote 190° C cca 30 min. /dozlatista/ - treba odsledovať. Keď to vyberiete z rúry, bude to placka so suchým povrchom, tak sa nezľaknite. Ihneď potrieme olivovým olejom - aspoň jednou lyžicou (ja som potrela najprv aj mliekom) a necháme len chvíľku (asi 10 min.) postáť. Kôrka trošku zmäkne.
vonia ako chlebík, keď naň poklopete, vydáva duté zvuky
Rozdelíme na polovicu zvislo aj vodorovne a každú štvrtinku ešte na tri časti. Podávame ešte teplé.
je mäkkučký, šťavnatý, mňam....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pagáče z repy | Focaccia farcita - plnený taliansky chlieb | Pečená kačica s dusenou kapustou a knedľou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 49 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Eva K. (Jolana) ID 36903 (upravené 21.8.2014, 18:52)
Kde som urobila chybu?????........Ja cesto nemám až také vysoké, je pravda, že som to nedala až tak dlho kysnúť, pretože sa mi to zdalo zbytočné, cesto mi to vypracovala pekárnička , tam som to nechala podkysnúť
Prosím poradíte mi kde som urobila chybu????
ĎAkujem
ODPOVEDAŤ
Eva B. (evban) ID 15238, mimibazar.sk/evban (5.5.2014, 20:52)
robila som cez víkend (flower) (flower)
bola super - len cesto som mala dosť riedke pridala som ešte múku..
skvelý receptík (flower)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (23.3.2011, 14:15)
výborné! časť múky som dala celozrnnú a pridala pod syry aj cesnak a bolo fakt veľmi chutné :-) nabudúce vyskúšam plnku nejak pozmeniť a určite bude tiež chutiť, ďakujem za receptík (L) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (Dudka) ID 610, mimibazar.sk/dudka (19.3.2011, 16:57)
Prave sme dojedli. Bolo to skvele (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Natália Š. (natalyienka) ID 57986, mimibazar.sk/natalyienka (15.7.2010, 17:42)
myslite, ze by sa dal spravit aj ako celozrnny? :-$
ODPOVEDAŤ
Zuzana J. (Zuzu J.) ID 28053 (15.7.2010, 17:02)
Dnes som spravila zo suseneho drozdia (cerstve tu tazko dostat), no i tak je V Y N I K A J U C IIIIIIIIIIII, bastime a bastime. Nabuduce vyskusam aj ´cestovnu verziu´

dakujeeem za receptik je uzasny, ako vsetky Tvoje

PS. Mozem sa Ta este spytat pri peceni cesta na torticky ci zakusky, preco po vybrati z truby mi vzdy dost klesne? (Y)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (1.7.2010, 19:58)
dávam 1* (Y) robila som malé cestovné chlebíky http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=713056 sú výborné a voňavé (clamp) (hello)
ODPOVEDAŤ
Kristína H. (Zibizabka) ID 10620 (28.6.2010, 15:45)
Robila som tento úžasný chlebík, ale s paradajkami, s tvrdým syrom a bryndzou ( čo chladnička dala, lebo som ho robila o 9 večer) a dopadlo to nad moje očakávania veľmi dobre, bol chrumkavý a to vnútro, paráda
:-) :-) :-) :-) :-) ostal do druhého dňa tak som ho dala na chvílku do toustovača a bol mňam (jidlo), dakujem za výborný receptík :-)
ODPOVEDAŤ
Dada M. (odeure) ID 35266 (9.7.2009, 21:50)
(Y) (Y)Aďka v sobotu som skúšala, len sa tak zaprášilo za touto skvelou pochúťkou. Vydaril sa na jednotku. Na vrch som dala čerstvý rozmarín, ktorý pestujem a je to úplne perfektné, pretože ten rozmarín tam skvelo schrumkavie. (pl) (pl) (pl)Bože, prečo sú všetky dobré veci také kalorické???? (child12) (child12) (child12) (child12) (child12) (child12).Ďakujem za skvelý receptík. (hello) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.7.2009, 21:58)
;-) Dani, tak som sa schuti zasmiala, no veru, nie je to spravodlivé :-$. Ale na druhej strane sa veľmi teším, že sa chlebík vydaril, rado sa stalo (D) A s rozmarínom to musela byť úžasná bašta (jidlo) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (evulique) ID 30365 (3.7.2009, 12:04)
Mnamisko, mnam, pridavam k oblubenym a coskoro bude rozvoniavat aj u nas. Juuuj, uz sa nan tesime!!! (dance)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.7.2009, 21:44)
Evka, budem držať palce, nech sa vydarí a nazdravie (D) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (alebat) ID 55021, mimibazar.sk/alebat (16.6.2009, 18:52)
vyzerá úžasne, je v poradovníku = zoznam receptov, ktoré plánujem vyskúšať ^o) ^o) ^o). Len neviem či nebudem musieť zmeniť šatník ... nejak sa mi zmenšuje oblečko ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.6.2009, 22:23)
Alex, som na tom nejak podobne ;-) ;-) ;-) A budem len rada, keď mi dáš vedieť, či sa zadarilo (hotdog) Nazdravie (D) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (isaac) ID 30024, mimibazar.sk/isaac (15.6.2009, 21:41)
Vyskúšali sme dnes a je super (Y) (Y) (Y). Jana
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (16.6.2009, 18:49)
Ďakujem Janka (F) (F) (F) Veľmi ma teší, že ste si pochutili (D) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Renata P. (rena19) ID 34649 (27.1.2009, 14:40)
Dievčence,to bola bašta (pl) (B).Robila som z kila múky,čiže 2 chleby. Jeden som naplnila syrmi,ako písala Aďka,len som ešte pridala cesnak a provens.korenie.Druhý som naplnila ako pizzu-šunka,kukurica,šampiony,syry,cesnak,pizzové korenie,čierne olivy... A ešte do samotného chlebového cesta som pri miesení pridala sušené pizzové bylinky-takže aj cesto bolo krásne voňavé. Celý dom voňal od cesnakového chlebíka.Úžasný recept,už putuje ďalej (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (28.1.2009, 8:45)
(Y) (Y) (Y) Renka, ďakujem, si šikuľka (*) Tak to Ti verím, že to bola bašta (hotdog) (D) Už len samotné bylinky dokážu s jedlom narobiť divy, viem si živo predstaviť tú vôňu (jidlo) A ďakujem za tipy, určite to vyskúšam aj ja. (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (21.12.2008, 13:27)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=404761 TAKTO TO DOPADLO :-$ (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.12.2008, 14:41)
Perfektne sa Ti vydaril, a kde ho máš pripečený? Veď je tutový (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (andel) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (21.12.2008, 14:53)
prepečeny,nie pripečeny možno keby trošku menej som ho piekla,tak by bol makkši,je chrumkavy-bol ;-) a musim sa priznat,že som nerobila z muky OO ale mala som doma muku na chlieb pšeničnu bielu-hotova zmes len pridat vodu, tak som si to ulahčila a mala som to subitto pronto :)))perche io sono fannullone,čo sa da ulahcit tak som pronta ;-) ;-) (L) (L) (L) (L) (L) grazie per la tua facaccia e aspetta altre cose, mohli by sme tomu dat teraz-myslim mojej verziii meno focaccia facilmente- fokača jednoducha :-D :-D (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.12.2008, 14:56)
Nabudúce budeš vedieť (Y) (pirko) A ako poviete, šéfe (H) ;-) ;-) ;-) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (21.12.2008, 14:59)
tak je tak druhy raz urobim podla receptu,lebo tie zmesky na chlieb,nič v zlom,ale nikdy nebol vysledok,aky som očakavala,ručna vlastna praca je origoš a nie šefeeee (H) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.12.2008, 15:01)
Jasné (Y), a ja Ti pošlem aj (G) s T-650, nech je to tutto bello |:o) (pusa)
ODPOVEDAŤ
migu m. (migu) ID 36636 (20.12.2008, 20:00)
Prave som tuto dobrotku, ktora mi pripomenula dovolenku v Kalabrii, dojedla. Chut je neskutocna... (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.12.2008, 14:43)
:-) :-) :-) Teším sa, že chutilo a ďakujem krásne (L) (L) (L) (andel) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
iveta b. (ivetka121) ID 15041 (12.12.2008, 17:07)
Môžem povedať iba: Buono,buono buono,la ricetta perfetta!!!! (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.12.2008, 21:16)
;-) Grazie bellamente |:o) (D) (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (11.12.2008, 22:05)
ACHOOJ (santa)CHCEM SA OPYTAT CO MAM UROBIT, KED NEMAM T650 MUKU TU MAJU LEN 00 A JA BY SOM CHCELA,ABY TO BOLO TUTTO BELLO A NE JAK KOLAČ NEVIEM ČO SPRAVIT PORADIŠ *-) (darecek)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.12.2008, 15:02)
No ahoj Mariannka, daj kľudne hladkú, akú máš (child7). A z akej múky tam u "Vás" pečú chlieb?
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (12.12.2008, 19:36)
aji ja som v Slovinsku a peču z bielej pšeničnej tip 500 tak piše, ja kupuj tie zmesy na chlieb čo uz je vsetko dnu, ale tu maju muku tak balenu,že piše: muka na šišky, muka na pizzu, muka na pečivo-kolačiky, muka n akysnute cesto, muka na štrudle... ale mne sa zdaju tie muky všetky iste ked otvoriš a ja kupuj neutralnu-piše na každodenu potrebu alebo hladku a este hrubu,tak skusim z 00 muky diiiik (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.12.2008, 21:23)
No tak to máš teda väčší výber, tiež by som si nevedela vybrať *-) Skús teda 00. Ale Ty si šikovná, určite vyberieš tú správnu, alebo si strihnite na nákupe s (cinky) ;-) Som Ti poradila, však? (pirko) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (11.12.2008, 22:17)
Ahoj, tutto bello bude, keď si T650 dáš priniesť. Teraz to upeč s 00 ako ja práve teraz, už slintám, kedy vyberiem z rúry. A nižšie písala Aďka tušim, že aj s 00 nič nepokazíš.
Akurát to, že ak máš menšie deti, pri ktorých nemáš voľnú minútu, ako ja, tak chlebik začni zarábať už na obed ;-) ;-), lebo dopadneš ako ja ! Už sa na neho tešííím (zajic)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (10.12.2008, 21:32)
Martinka tak ako sa podaril? Ja som tiež robila s Nivou a nemal chybu.
Aďka - 3 kúsky som dala do mrazničky a dnes som posledný rozmrazila a zjedla na raňajky. Mňaaam. Teraz musím vystihnúť nejaký upršaný alebo inak hnusný deň aby som mala čas urobiť ďalší ;-)

(hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (11.12.2008, 21:19)
Tani, ja som sa k nemu dostala o 7 večer :-@ :-@. Už včera som sa tešila ako malé (child6) na neho a nemala som čas a dnes reku už nečakam do dalšieho dňa ;-). takže už ho dávam zachvílu do rúry.... som zvedavá a hladnááááá ako vlk !!!!!! (zajic)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (11.12.2008, 21:51)
(koule) Martinka, a čo si nepočkala do zajtra? :-) Neboj sa, nebude Ti po ňom zle, som si aj ja myslela, že bude, ale nebolo (wash). Bazalka urobí svoje. :-p Ani nevieš, ako Ti držím palce. A určite daj vedieť (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (11.12.2008, 22:18)
+o( dokedy budem čakať? A furt ja mám čakať? Veď sa na neho chystám odo dňa, kedy si ho sem prilepila ;-). Len mi hádam nebude do rána zle, keď som sa objedla kokosiek a ešte tvoj chlebík príde na rad (H)

(L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.12.2008, 14:59)
Maťka, netráp ma, tak ako? :-$
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (13.12.2008, 17:07)
Ahoj Aďka. Ako? Ako? *-) Spráskal sa jedna radosť. Fakt perfektný !!! Chutnala som ho ešte toho dňa o 23.30 ;-) ;-) ;-), síce len kúštik, lebo ved.... hodina pokročilá bola (H), ale musela som !

Takže receptík odložený a tie ktoré ešte stále nad ním premýšľate, tak nepremýšľajte, ale konajte. Fakt stojí za to ! (Y) (Y) (Y)

(hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.12.2008, 22:34)
(clamp) (clamp) (clamp) (radost) (radost) Fakt? ;-) Teším sa, ani nevieš ako, ďakujem krásne. Si šikuľka (*) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (11.12.2008, 9:01)
;-) A nenasneží a nenasneží (koule) Táni, robíš mi chute :-p Chystám na Tvoj banánový chlebík, tak sa určite ozvem :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (14.12.2008, 19:30)
Aďka vyskúšaj a daj vedieť (C) Ja sa zas chystám na Tvoju focacciu...zajtra nakúpim syry a idem na to... (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (Evita 76) ID 18507 (10.12.2008, 17:47)
Ahoj Aďka (hello), práve si pochutnávame (Y). Ja som dala na polku okrem syra aj klobásku, slaninku a olivky - pre mužíčka :-).
Ďakujem za recept (clamp).
Eva
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (10.12.2008, 21:00)
;-) (Y) (Y) (Y) Veď, keď už, tak nech je to poriadna papanica pre (cinky) (jidlo) Evka, veľmi ma teší, že ste si pochutili a rado sa stalo (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (10.12.2008, 11:11)
Ahoj Aďka.

Prosím ťa, ak dám inú múku ako T650, myslíš, že sa mi chlebik nepodarí? Malého mám zase po 2 týždnoch chorého 8o| a nemám momentálne doma inú.... *-)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (10.12.2008, 11:23)
Nie som Aďka, ale ja som tiež na prvý krát nemala T650-ku a dala som hladkú dvojnulku. Rozdiel je len ten, že dvojnulka je koláčová múka a T 650 je chlebová múka. Takže ho s dvojnulkou budeš mať viac koláčový ale bude aj tak výborný. Inú ako hladkú múku by som asi neodporúčala .neviem ako by to bolo s polohrubou. Namiesto gorgonzoly som dala NIVU. Piekla som v o forme na pizu, bol krásny okrúhly.Piekla som naraz tri, jedemn do práce pre baby.Zohriali sme si v mikrovlnke, bol super. Robila som Aďke reklamu, hneď som dala 2 kolegyniam recepty
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (10.12.2008, 12:26)
(Y) Anka, ďakujem, si zlatá. Keď bude viac času, tak ešte poskúšame čo-to (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (10.12.2008, 11:42)
Ahaa, no vidiš, vedela som, že aj v hladkej múke je nejaký rozdiel, no nevedela som, že sa aj takto delí. Dakujem (L), zase som o čosi múdrejšia. No ak vydržím do poobedia, tak si ju dám priniesť, ak nie, tak urobím z takej múky, akú mám :-).
No a ja som taký pekár, že ak je niekde napísaná hladká, tak dám bud hladkú alebo nerobim nič, to ja sa bojím, žeby som zase nejaký nepodarok vyrobila :-D.
Chlebik vyzerá fantasticky, verím Ti... z jednej dávky ti na pizzovú formu vyšiel jeden chlebík? Lebo ja pizzovú nemám, ale takú menšiu tortovú mám... skúsila by som aj do nej...A tiež som tú gorgonzolu /to aj 1x som čítala minule ;-) ;-)/ nezohnala, tak dám NIVU a mozzarelu.
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (10.12.2008, 12:15)
Jéj, ešte som stihla? Martinka, ako vraví Andulka, môžeš aj špeciál múku, nepokazíš nič, z chlebovej je síce trošinku ľahšie, také nadýchanejšie /to som zistila aj pri Bostonských slimáčikoch - keď som urobila z T-650 a potom zo špeciál/ - na chuti to určite neuberie. Nabudúce vyskúšaš aj z druhej a porovnáš. Pokojne ho daj na plech, ja som to dávala tiež na plech. Tiež nie je úplne okrúhly, ale veď to ani nemusí byť. Aj tak som to potom rukami sformovala do okrúhleho tvaru. V tortovej forme to budeš mať veľmi vysoké a hutné od syra, a keď si predstavíš všade 7 cm na jednom a na druhom bochníku, tak sa to dosť nazberá a budeš ho mať ako bochník. Hotový chlebík je vysoký tak akurát na papanie (hotdog). A potrieť až hotový, naplnený na plechu, tak, ako je to v recepte. Snažím sa to napísať tak, aby to bolo jednoduchšie, aj keď na čítanie je to trošku dlhšie ;-) No a keď bude hotový, nešetri olivovým olejom, ja som to dokonca jemne poliala a tak rozotrela, pekne sa to vsiakne a je fajnučký, mäkký. Tak Ti držím palce, ono všetko aj tak závisí od droždia, vždy sa hrabem v obchode, prehodím aj krabicu, ale snažím sa nájsť také, ktoré má ešte min. 3 týždne záruku a tiež od toho, aby cesto nevykyslo príliš rýchlo. Tak zas istí to aj radiátor, ale nie na plné pecky :-D A zabudla som ešte, gorgonzolu kúpiš v pohode aj v Lidli,keď nemáš, nevadí, nie je podmienkou, čím to plniť, len by to malo byť také šťavnaté, syrové, kľudne si to naplň, na čo budete mať chuť. Daj potom vedieť, ako to dopadlo (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (10.12.2008, 12:24)
Jaaj, baby, tooľko infošiek... človek zisťuje, že ešte toho tooooooooolko nevie :^) :-$. Vďaka !!! Dnes by som ho chcela skúsiť, tak potom dám vedieť. A s tým vysvetľovaním a rozpisovaním... Adi, ja také komentáre rada (Y) (Y)

(hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (10.12.2008, 12:28)
Neboj nič, daj múku hladkú, akú máš a dáš to na plech a basta :-) :-) :-)Držím palčeky, a Martinkovi prajem skoré uzdravenie (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (10.12.2008, 12:48)
dakujeme.... tento rok mal malý bohatý na choroby.... *-), a vraj kojené deti sú odolnejšie... +o(. Ach...
No idem kvapkať, odsavať, uspať :-p
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (10.12.2008, 12:01)
Ja mám okrúhle plechy na pizu s priemerom 30 cm. Takže som robila na jeden plech z jednej dávky a hotový chlebík bol vysoký asi 6 cm. V podstate môžeš chlebík piecť aj na plechu, cesto sa veľmi dobre formuje, akurát ho nebudeš mať ideálne guľatý, dokonca na malom plechu by bol hranatý .Naolejovať a hlavne osoliť až po druhom nakysnutí (keď je naplnený), inak by Ti nenakysol.
ODPOVEDAŤ
Celkom: 49 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu