. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Jednoduchý MAKOVNÍK (50) 21.4.2024, 10:55
Rýchla jednoduchá torta (3) 15.3.2024, 13:03
jednoduchý kurací perkelt (23) 16.2.2024, 23:10
Nepečená"ZEBRA" (32) 22.12.2023, 9:27
Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 52 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Vianočka - jednoduchá a hlavne fajnová



POTREBNÉ PRÍSADY

* 450g múka / 250g hl +200g poloh/ * 1/2 kocky droždia * 2 vajíčka * 200ml mlieko * 70g kr.cukor * 50g maslo * 1/2 ML soľ * 2 PL hrozienka - nepovinné * ......... Na potretie : * 1 vajíčko + 1 PL mlieko * 1/2 bal vanilka * maslo *

POSTUP PRÍPRAVY

- jedna z mojich obľúbených - krehulinká , makučká, nenáročná na prípravu a ingrediencie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 361 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (239) posledné: 23.12.2021, 7:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Super vianočka pre mlsné jazýčky alias pravá francúzska brioška



POTREBNÉ PRÍSADY

Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... Základný recept na vianočku som použila od Marta G. (Egreska) ID 53992 Ďakujem Martuška. Táto vianočka bola dobrá, ale len prvý deň po upečení, potom sa začala trúsiť a ostala suchá. Tak som ho trošku upravila a vyšla mi z toho super vláčna pravá francúzska brioška. A tu je nový recept: 200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky (na radu Estera L. (saxinka) ID 14692 som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 115 návštěvníkov)

Elena M. (Eyka) ID 32399 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (82) posledné: 25.9.2013, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

***ŠVAJČIARSKA VIANOČKA PO SLOVENSKY***



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 1kg hladkej múky(môže byť aj špeciál) 2 kocky čerstvého droždia, 4polievkové lyžice cukru, 2kávové lyžičky soli, 3 žĺtky, 100g rozpusteného masla, 500-550 ml mlieka, ....... plnka: 25polievkových lyžíc kr. cukru, 5kávových lyžíc škorice, 200g rozpusteného masla

POSTUP PRÍPRAVY

pozor milé dámy... ponúkam recept z mojej dielne... neokukaný, neopísaný... chutí podobne ako švajčiarsky závin v obchodoch, preto som si dovolila dať vianočke taký názov.. verím, že na jej chut si prídu nielen milovníci škorice ale aj tí ostatní...
táto vianočka je už súčasťou sobotných či nedeľných raňajok... hoc príprava vyzerá náročne... verím, že vás to neodradí.. a zvládnete ju hravo... pozostáva z 9 vrkočov... z toho-vrkoč zo 4 prameňov je naspodu, potom na tom je vrkoč z 3 prameňov a navrchu vrkoč z 2 prameňov...
pridávam svoj fotopostup.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 108 návštěvníkov)

Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (78) posledné: 4.12.2014, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vynikajúca vianočka z domácej pekárne



POTREBNÉ PRÍSADY

470 g hladkej múky, 8 lyžíč polievkových roztopeného masla alebo Hery (cca 60g), 5 PL oleja, 1/2 kocky čerstvých kvasníc (20g), 2 žĺtky, 2 dcl vlažného mlieka 80g kryštálového cukru, 1/2 lyžičky kávovej soli, kôra z 1 menšieho citróna, za hrsť hrozienok a mandľových lupienkov(spolu za hrsť alebo si dajte len hrozienka-kto ako rád), 1 čajovú lyžičku celého fenikla-toto ma naučila svokra, dovtedy som nikdy vianočku s feniklom nerobila a môžem povedať, že s feniklom je super.Aj keď ona robieva klasickú zapletanú vianočku a feniklom posype vrch a tuná ho nájdeme vďaka mieseniu aj vo vnútri. Môže byť aj troška rumu, ja som nedávala.

POSTUP PRÍPRAVY

Toto bol môj prvý recept z domácej pekárne a naozaj bola vianočka vynikajúca, môžem odporúčať. Recept som obkukala z českého mimi ID 4520 a troška ho upravila. Všetko nasúkajte do pekárničky , ja som dala všetko naraz a zapla program SWEET, sladký chlieb a stredne hnedá kôrka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (122) posledné: 10.11.2016, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

200 ml vlažného mlieka,60 g rozpusteného masla alebo Hera ,2 lyžičky oleja,2 žltka,80 g cukru,20g čerstvých kvasnic,470 g hladkej muky,pol čajovej lyžičky soli,hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

do pekarničky sa vsetko pridava postupne tak ako je to napisane,,,hrozienka pridame po zapípaní DP,,pred koncom natreme rozšlahanym vajíčkom,,,a potom papáme mňam
je vynikajuca !!!
program som dala -sladky chlieb

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 69 návštěvníkov)

zaneta o. (zanka5) ID 15627 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (60) posledné: 15.3.2013, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Bochníčky. briošky, lupáky, vianočka..



POTREBNÉ PRÍSADY

To vsetko sa da pouzit z tohoto cesta.... 500g polohr. muka, 70g cukru kryst., 1/2 CL soli, 1 vajce, 1 zltok, 25g drozdia, 2,5 dcl mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko dame do pekarne na funkciu CESTO. * Po vykysnuti vyberieme na pomucenu dosku a rukami tvarujeme bochniky a davame na papierom vystlany plech. Potrieme zvysnym bielkom a posypeme cim chceme. Ak nechceme mat bochniky sladke, tak pridame menej cukru.
Ak nemame pekarnicku tak postup je podobny.
1. V miske zmiesame vlazne mlieko, drozdie a cukor. NEchame asi 10 min. kysnut. Vysypeme muku na dosku a v strede urobime jamku do ktorej vlejeme kvasok a zmiesame ostatne prisady. Dobre vymiesane cesto zakryjeme a dame na teple miesto vykysnut. DAlej podla textu za hviezdickou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

Majka S. (skyvka) ID 4227 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (50) posledné: 2.2.2013, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej múky, 250 ml vlažnej vody, polku čerstvého droždia, 4 polievkové lyžice krištáľového cukru ( kto má rád sladšie môže pridať aj viac cukru, alebo aj vanilkový cukor. ) 1 čajová lyžička soli, 2 polievkové lyžice oleja, 2 vajcia, 1 rozšľahané vajce na potretie, mak na posypanie, hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nasypeme múku, cukor a soľ a premiešame. Pripravíme si kvások, do polovice pohára dáme vlažnú, teplejšiu vodu a trochu cukru a rozlámeme do toho čerstvé droždie, ktoré necháme napučať. Malo by sa zodvihnúť až po okraj pohára. Do múky spravíme jamku a vlejeme rozšľahané vajcia vo zvyšnej vode, pridáme olej a vymiesime hladké cesto. Kto má rád vianočku s hrozienkami, môže ich pridať do cesta. Hrozienka je dobré nechať nejakú dobu v teplej vode, aby napuchli a neboli suché. Hotové cesto necháme kysnúť hodinu. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na dve časti jednu väčšiu a jednu menšiu. Väčšiu časť cesta si rozdelíme na 4 časti a menšiu časť cesta na 3 časti. Spodnú časť upletieme zo štyroch častí a vrchnú z troch. Komu je ťažké upliecť spodnú časť zo štyroch kľudne môže pliecť aj spodnú z troch aj vrchnú z troch. Len si rozdelí cesto, tak aby na spodnú časť bolo viac cesta ako na vrchnú. Nakoniec pletence spojíme a to tak, že na tú spodnú pletenku položíme vrchnú menšiu pletenku a zahneme dĺžky vianočky, aby sa vrchná časť prilepila o spodnú teda konce. Vymastíme plech olejom, alebo môžme použiť aj papier na pečenie a necháme na plechu ešte kysnúť vianočku 30 minúť. Po vykysnutí potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme makom. Dáme piecť do predhriatej rúry.
Je naozaj veľmi dobrá, cesto je vhodné aj na briošky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

Katarína D. (PetraPA) ID 90945 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 26.4.2019, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

VIANOČKA naj naj naj naj naj naj



POTREBNÉ PRÍSADY

POZOR na dva ks akrobíte v DP!!!!!!!!!!!!!!!
300ml mlieka
1čl soli
140g masla
2 žltky
800g múky hladká
80g pr.cukru
2 bal.vanil,cukru
rum,hrozienka
suš.droždie

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv suche ingrediencie,potom tekuté.Ja som pridala aj mandlovú aromu no BOžské.Ked PD dokončí kysnutie a začne piecť ešte pred pečením treba cesto rozdeliť na 2ks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ja so jedno splietla a druhé som nechala tak.Kto chce môže upiecť v rure cele cesto aj tak sa dá.VIAnočka je taká ako z obchodu mäkulinká.
Program Sladké.Dobrú chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)

Sofia S. (sofika03) ID 11207 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 19.3.2013, 17:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Maslova vianocka



POTREBNÉ PRÍSADY

1/4 L mlieka,125 g masla-/hera/,3 zltka,250g polohr.muky,250g hlad.muky,100g pras.cukru,1 vanil.cukor,3/4 kocky drozdia,1/2 kl soli,citronova kora z 1/2 citronu,hrozienka .

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som vymiesala cesto v pekarne a upiekla v trube na 180 stupnoch.Cesto som rozdelila na 5 casti.Z 3 som uplietla vrkoc a dva som iba zmotala.Potrela rozslah.vajickom.zafixovala spajlami.Dala som 4 ,mozete dat aj viac,aby sa vrch nezosunul.Ja som hrozienka nedavala,ale treba ich den pred pec.dat do rumu ,umu.
DOBRU CHUT
Vianocka bola super!!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 6.11.2010, 10:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Super vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

vianočka je upečená podľa ...Elena M (Eyka) ID 32399...ktorej za tento receptik posielam jedno veľké DAKUJEM... ...je fakt užasná - vrele všetkým odporúčam...

POSTUP PRÍPRAVY

Vkladám originál recept od pani Elenky

Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... Základný recept na vianočku som použila od Marta G. (Egreska) ID 53992 Ďakujem Martuška. Táto vianočka bola dobrá, ale len prvý deň po upečení, potom sa začala trúsiť a ostala suchá. Tak som ho trošku upravila a vyšla mi z toho super vláčna pravá francúzska brioška. A tu je nový recept: 200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky (na radu Estera L. (saxinka) ID 14692 som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka. (JA SOM DALA POL KOCKY CERSTVEHO DROZDIA)

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam. (PIEKLA SOM BEZ HROZIENOK, LEBO DETI ICH NECHCU, V PEKARNICKE MOULINEX NA ZAKLADOM PROGRAME)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 3.6.2012, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 52 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu