. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

Super vianočka - RECEPT 14374

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 80567 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)


Super vianočka


[ recept č. 14374 zo dňa  ]

Super vianočka

POTREBNÉ PRÍSADY

vianočka je upečená podľa ...Elena M (Eyka) ID 32399...ktorej za tento receptik posielam jedno veľké DAKUJEM... ...je fakt užasná - vrele všetkým odporúčam...

POSTUP PRÍPRAVY

Vkladám originál recept od pani Elenky

Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... Základný recept na vianočku som použila od Marta G. (Egreska) ID 53992 Ďakujem Martuška. Táto vianočka bola dobrá, ale len prvý deň po upečení, potom sa začala trúsiť a ostala suchá. Tak som ho trošku upravila a vyšla mi z toho super vláčna pravá francúzska brioška. A tu je nový recept: 200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky (na radu Estera L. (saxinka) ID 14692 som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka. (JA SOM DALA POL KOCKY CERSTVEHO DROZDIA)

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam. (PIEKLA SOM BEZ HROZIENOK, LEBO DETI ICH NECHCU, V PEKARNICKE MOULINEX NA ZAKLADOM PROGRAME)
<< Tvarohové koláčiky s rebarborou | Super vianočka | Paradajková polievka s pórkom a mozzarelou >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana C. (chrenoxka) ID 209142 (3.6.2012, 22:25)
Robila som, je genialna mnam mnam mnam (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (1.6.2012, 20:39)
:-)
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (21.11.2011, 21:20)
(Y) (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lenka R. (nenocka85) ID 105658, mimibazar.sk/nenocka85 (23.3.2011, 12:08)
Vianočku som práve rozkrojila... vonia a aj chutí FANTASTICKY. Už sa teším, ako si na nej drobček na olovrant pochutná (jidlo) Ďakujem za skvelý receptík (Y) A len mimochodom, aj mne takmer roztlačila pekárničku, tak krásne vykysla (clamp)
ODPOVEDAŤ
Saša F. (drobcek28) ID 131432 (13.1.2010, 22:54)
Ahoj, vyzerá super, chystám sa ju upiecť, ja mám tiež moulinex pekárničku a piekla si o teda na základom programe, nie na sladkom chlebe? (hello) (D)
ODPOVEDAŤ
Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (29.11.2009, 19:09)
Jeeeeeeej, Jarka, ja som si až teraz všimla, že si skúšala briošku ;-) ;-) ;-) ;-) Som rada, že som ti bola inšpiráciou, u nás je táto pochúťka už tradíciou (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana L. (timkoadam) ID 93889 (6.10.2009, 16:10)
fantasticka,celej nasej rodine sa az usi kyvali mnam odporucam je fakt dobta a hlavne dlho vydrzi mäkucka (Y (Y)
ODPOVEDAŤ
Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (6.10.2009, 19:08)
...som velmi rada, ze si spokojna... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva F. (Evafolo) ID 92496 (4.10.2009, 16:57)
Je perfektná, aj mne skoro vyrazila sklo na pekárni. Dík za recept (Y)
ODPOVEDAŤ
Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (4.10.2009, 20:02)
...som rada, ze vam chuti... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (4.10.2009, 12:05)
Tak túto vianočku som robila už 3x, je veľmi chutná, i keď na strednej kôrke je už dosť spečená a včera mi skoro dvierka vyrazila ;-), tak nakysla. Ale vo vnútri je vynikajúca !
ODPOVEDAŤ
Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (4.10.2009, 20:01)
...som rada, ze vam chuti...aj my ju mame radi...je jemna... (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
RENATA C. (RENCAC) ID 22142 (31.5.2009, 9:43)
Ivetka ja som už piekla a tiež mam pekáreň do 900g a stačilo to,ale davam len 5g kvasníc.Len na druhi pokus ked som vylepšovala aj rumom bola až po sklo(pomohlo to pri kvasení),ale bola upečena dobre.Aj manžel chváli že je výborná a to je čo povedať (Y)
ODPOVEDAŤ
Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (28.5.2009, 15:12)
...ja som piekla na velkosti 1000 g a nebola uplne plna pekarnicka...tak vam velmi neviem poradit...skuste... :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (Iva68) ID 93319 (27.5.2009, 13:34)
Môžem sa opýtať, ja mám pekáren max na 900g,nie je to malo na množstvo surovín?Mám ju novú len raz vyskúšanú a nemám odhad v množstve.Ďakujem.Iveta (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (24.5.2009, 9:25)
...som rada, ze chutilo...a veeelmi pekne dakujem za rady... pri najblizsom peceni vyskusam... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (23.5.2009, 10:45)
Tak som neodolala a upiekla a je fantasticka!! Pridala som ešte vanilkovy cukor,trošku citronovej kory a naozaj treba dat prave maslo,je ho tam nadherne citit.. Receptik ste riadne vylepšili... (clamp) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (23.5.2009, 20:38)
ked ideme vylepšovať do bodky : tak ešte odporúčam lyžicu rumu (Y)
(hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (21.5.2009, 10:24)
Jarka, neboj sa dať ešte trochu viac polohrubej múky, no potom treba aj trochu viac mliečka *-) a ešte pol sáčku vanil. pudingu :-)

ja pečiem v Moulinexe na programe 4 - brioška
(L) (L)
ODPOVEDAŤ
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt