končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pavel K. (paul1313) ID 328718 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Dulový syr zo šupiek[ recept č. 60389 zo dňa 20.12.2017 ] POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg dobre odležané, vyzreté dule 20 dag kryštálového cukru 50 g hrozienok 50 g posekaných vlašských orechov 2 g kyseliny citrónovej 1 ČL mletej škorice POSTUP PRÍPRAVY Dule umyjeme, najlepšie pomocou kefky. Nakrájame na štvrťky, olúpeme a zbavíme jadrovníkov. Dužinu nakrájame na menšie kúsky a použijeme na kompót. Šupky použijeme na výrobu syra. Dáme ich do širšieho hrnca, podlejeme vodou do výšky cca 2 cm, pridáme cukor a kyselinu citrónovú rozpustenú v lyžici vody a varíme pod pokrievkou do zmäknutia. Pridáme škoricu a po vychladnutí rozmixujeme. Hmotu rozostrieme na jemne olejom vymastený plech, posypeme posekanými orechami a hrozienkami (uvarenými vo vode), ktoré opatrne vtlačíme do hmoty a necháme oschnúť v teplej rúre alebo na teplom radiátore. Pokrájame na kúsky. |