končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Bravčové medailonky v nivovej omáčke...[ recept č. 60662 zo dňa 28.10.2018 ] POTREBNÉ PRÍSADY Jednoduché, rýchle a navyše aj chutné... 800g bravčovej panenky /môžeme nahradiť s karé/, 2 Pl oleja, 2PL masla, 2 šalotky alebo 1 cibuľa, 60ml bieleho vína, 140g Nivy, 180ml smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie... POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme, osušíme, ak máme panenku tak nakrájame na 2 cm hrubé plátky, ak karé, tak tenšie, jemne a decentne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na panvici so zohrejeme olej a 1 PL masla. Potom mäso po častiach opekáme z každej strany 2-3 minúty a opečené odložíme na zohriaty tanier a prikryjeme alobalom. Opečieme ďalšiu várku a tiež odložíme. Vo výpeku rozpustíme zvyšné maslo, zľahka opečieme šalotku alebo cibuľu nadrobno nakráhjanú a po cca 30 minútach zalejeme vínom, popri tom sa varechou snažíme pripečené kúsky oddeliť od dna panvice. počkáme, kým sa víno takmer neodparí a pridáme na kocky nakrájanú Nivu a smotanu. Za stáleho miešania necháme syr úplne roztopiť. Omáčka má byť hladká a hustá.Vrátime opečené mäsko do panvice a necháme ho prehriať. Hotovo, môžeme podávať. |