Darina B. (danda3) ID 104195 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Segedínsky guláš zo sójových bôbov
[ recept č. 22499 zo dňa 21.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
400g uvarenej sóje, cca 1-1,5 kg kyslej kapusty, 1 cibuľa, olej, 1-2 KL ml. papriky, 1 kocka biobujónu, 1 šľahačková smotana, 2 PL hl. múky, podľa potreby soľ, príloha - knedľa alebo chlieb
POSTUP PRÍPRAVY
Tento guláš som veľmi často robievala, keď boli deti menšie, tak dúfam, že im bude chutiť, aj keď už trošku (dosť) podrástli.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Na oleji osmažíme cibuľu, kto to nechce mať až také zdravé, môže pridať kúsoček slaninky, mne ostala slaninka z halušiek v poháriku v chladničke, takže som cibuľa osmažila na nej. |
![]() |
Do osmaženej cibule dáme mletú papriku, nesmažíme dlho, aby nezhorkla a zalejeme vriacou vodou, pridáme bio bujón... |
![]() |
...a pokrájanú kyslú kapustu, podľa potreby dolejem vriacu vodu. Podusíme do mäkka. |
![]() |
Keď je kapusta mäkká, pridáme sójové bôby, necháme prehriať. |
![]() |
V smotane rozmiešame múka, vlejeme do gulášu a povaríme. Nakoniec už len podľa chuti dosolíme a podávame s knedľou, ja mám k tomu najradšej domáci chlebík. Dobrú chuť! |
![]() |
A to mäso budeš kedy variť??? Ja som mäsožravec, zabudla si??? |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
michaela sučova (miskez) ID 250328 (12.7.2016, 14:43) |
dobry den ta soja ma byt proste stale taka tvrda?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (2.8.2016, 22:26) |
Nie, Miška, sója po uvarení by mala byť mäkká, ale dlhým varením môže opäť stvrdnúť. Ja ju najradšej varím v kuchte, viem presne, za koľko bude hotová.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (29.4.2010, 20:58) |
Darinka,kolko je to 1-1,5 kyslej kapusty?Myslis salku,dcl?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (1.5.2010, 11:07) |
Ďakujem, Ľubka, že si ma upozornila na chybu, akosi mi vypadol odtiaľ kilogram, už som to napravila.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (1.2.2010, 22:10) |
fúúha, to je priam delostrelecký arzenál Toto by mal vidieť Dr. Bukovský, to by si mala pochvalu ako hrom za vegetariánsky receptuš. Mne to pride ako exotika, ako keby v tom bolo aj kari... kvôli tej žltkavej farbe. Super a kocúrik nemá chybu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (2.2.2010, 17:54) |
Ďakujem, Kristínka, a vieš, že sa z toho ani veľmi nestrieľa... ...kari tam nie je, možno to robí to neónové svetlo, skresľuje farby, fotila som večer.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (22.1.2010, 20:44) |
A opäť ten nádherný prosebný Murkov výraz sa mu ani nečudujem, lebo hoci bez mäska, ale určite to fajnovúčko rozvoniava a i chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (22.1.2010, 21:30) |
Monika, to je fotené, keď muž niečo dobré krájal, keď varím takéto veci, ani ho v kuchyni nevidím, dala som to sem na pobavenie. Všimni si ho lepšie, to pozerá na mňa tak zamilovane....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (22.1.2010, 21:38) |
Jáj, no tak to sa ale vôbec nečudujem, že sa tak sladko pozerá Som sa normálne i ja zahľadela, hoc len cez obrázok, do neho neskutočne je krásnučký  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (22.1.2010, 18:04) |
Darinka dobrý nápadík , mäso nemusíme tak som segedín prestala varievať ale toto je dobrá alternatíva  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (22.1.2010, 18:57) |
Ty si tiež taká bezmäsová??? Ale nemôžem povedať, kuracie si rada dám a občas tiež niečo veľmi nezdravé....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | andrea o. (hillary) ID 61659 (22.1.2010, 17:07) |
Darinka segedín bez mäsa? No vyskúšam určite bude dobrý aj tak  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (22.1.2010, 18:55) |
A prečo nie? Veď aj vegetariáni sú len ľudia...xixi. Ja som zo segedínskeho mäso vždy vyberala, takže teraz nemám problém, mne vlastne stačila tá kapusta zo smotanou...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (22.1.2010, 20:37) |
Darinka veď ja som to tak nemyslela nech si každý papá čo má rád nerobím rozdiel a osobne tiež preferujem málo mäsa a tak sa mi vidí že čím ďalej tým menej toho mäska robím Som veľmi rada že tu pridávate takéto dobré receptíky a hlavne overené  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (22.1.2010, 21:26) |
Andrejka, veď ja len srandujem, viem ako si to myslela, už Ťa snáď trošku odtiaľto poznám, vidíš, že som tam dala aspoň trošku slaninky - pre vôňu... aj ja som rada, že je tu všetko možné, aspoň si môžeme vyberať, nie? Ja do niektorých kategórii vôbec nechodím. Ináč, mala som aj trošku malú dušičku, ako im to bude chutiť po tých segedínoch s mäsom, ale dobre to dopadlo, ja mám doma dobrých mäsožravcov (okrem Mura) a som rada, že zjedia aj niečo iné a pochádza z rodiny, kde sa chovali prasiatka, chodili sme na zabíjačky, takže som veľmi rada, že mu moja kuchyňa chutí a uvarím mu aj pečienku, hoci by ja by som ju nemusela, ochutím podľa oka, a vždy mu to chutí...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.1.2010, 11:37) |
jeeej Darinka - úúplne super - teda ja si viem dokonale predstaviť tú chuť /toto by ma nenapadlo i keď bežný guláš varievam zo sójových bobov/ - rozmýšľam, či toto do nich dostanem ... možno by som ich skúsila na skúšku primiešať k masku, aby mi to náhodou neodmietli jesť, i keď segedín úplne zbožňujú - ale taký klasický, ale rozhodne to za pokus stojí, tak skúsim improvizovať s primiešaním najbližšie ako budem robiť, aby to nebolo také nápadné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (upravené 31.3.2010, 22:11) |
Zaspomínala som si na časy dávno minulé, robila som ho veľmi, veľmi dávno a tiež som naň myslela, že by som ho mala niekedy urobiť, sóju som mala kúpenú tiež už dávno, až ty si ma nakopla s tou sójou, takže Tebe ďakujem, že som sa dokopala k receptom, ktoré som robila, veru môžem to tak napísať, v minulom storočí... ...a vyskúšaj, veď keď Ti ju zjedia v granadíre, nemal by to byť problém a keď im to prevoniaš slaninkou...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.1.2010, 22:33) |
vidíš - ako sa vieme navzájom dopĺňať tu všetci na MMB - tiež ma to vedie k mnohým inšpiráciám - i k tej sóji - tak sa teším na tie ostatné mňamimy, lebo dobrých receptov nikdy nie je dosť Som uvažovala nad tým segedínom - to je fakt - v tom granadíre mi ho zjedia úplne v pohode - ale tak ho robím už dávno - toto by bola veľká novinka - tak to musím postupne /vieš ako to je, už moc rozmýšľajú čo jedia, kopec "múdrych" vecí si prinesú zo školy - toto neľúbim - hento neľúbim / inak ja tiež brav. masko už kupujem málo, segedín robím raz-začas, tak si vždy vravím, že tá troška masa čo tam dávam hádam neuškodí, ale rozhodne to vyskúšať chcem, sama som zvedavá Vlastne masko už tak menej jedávame, ale nemožem povedať, že by nám nechutilo - chutí, len to striedam aj s nejakým zdravším jedlom, aby sa to postupne naučili jesť .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (22.1.2010, 11:36) |
vyskuuusam!!! Darinka, super super super receptik! ani nevies ako ma potesil segedinsky milujem ale maso som zvycajne vzdy povyberala, pouzit soju ma veru nenapadlo sikulka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (22.1.2010, 18:26) |
Ja som ho veru často varievala, ale akosi som naň zabudla, tak som si ho pripomenula a chutil všetkým , mám takú knižku volá sa Minikuchárka zdravých jídel a z tej som kedysi veľmi veľa robievala, tak som si v nej zalistovala a pospomínala. Potom som robievala zo sójového mäsa, ale prestalo mi chutiť a nakoniec z kuracieho, takže sa vraciam na začiatok, vlastne vďaka MMB som si naň spomenula.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (22.1.2010, 9:36) |
Ja normalne segedinsky gulas nemusim,ale toto by som si veru dala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (22.1.2010, 18:21) |
Vyskúšaj, Ľubka, nebudeš sklamaná...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (22.1.2010, 8:43) |
segedín ,mňám ,si mi chute narobila .Mám na zajtra nachystanú kapustu,že urobím koložvársku,ale po týchto obrázkoch asi zmením menu ...a Murko nemá chybu,je krásny ,ako prosebne pozerá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (22.1.2010, 18:20) |
Tak som rada, že som Ťa navnadila, dúfam, že bude chutiť, dnes som sondovala, aký bol, lebo som ho varila večer na dnes, a chutil im, jupííí, nezabudli, bála som sa, že si ho už nebudú pamätať.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (21.1.2010, 22:20) |
tak to som ešte neskúšala Darinka,nejak sa obchádzame,kukni do odkazov |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (21.1.2010, 22:30) |
Ahoj Melanka, prepáč, nestíham, hneď Ti idem odpísať.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |