. .. .. .. .. .. .
. .

Čerstvé bylinky na zimu - RECEPT 57780

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

STRUKOVINY

ID 186375 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Čerstvé bylinky na zimu


[ recept č. 57780 zo dňa  ]


Čerstvé bylinky na zimu


POTREBNÉ PRÍSADY

Našiel som skvelý tip ako uchovať čerstvé bylinky na zimu. Určite poniektorí z Vás si zmrazením uchovávajú zeleninu či ovocie, a čo bylinky? Pre tých, ktorým je tento spôsob neznámy, nech sa páči! ,] Uchovanie byliniek v olivovom oleji redukuje u niektorých zhnednutie a popálenie mrazom, tým že sa dostanú do mrazničky. Myslím, že je to skvelý nápad s potenciálom, ako mať k dispozícií hlavne v zimnom období, ihneď čerstvé bylinky po ruke, ktoré sa hodia do šalátov, dusených pokrmov, polievok, na pečenie či do zemiakov ,] Najlepšie je mraziť tvrdé byliny ako sú tymián, oregano, rozmarín či šalvia. Taktiež môžete skúsiť aj mäkké bylinky ako sú mäta, bazalka či kôpor. Myslím, že olej by sa dal taktiež nahradiť vodou, no ak uchovávate bylinky iným spôsobom určite nám dajte o tom vedieť v komentári :]

POSTUP PRÍPRAVY

1.Vyberte pevné a čerstvé bylinky najlepšie z vlastnej záhradky alebo z trhu
2.Môžete ich nakrájať, alebo nechať vo väčších vetvičkách a lístkoch
3.Do každej priehradky formy na ľad vložíte do 2/3 pripravené bylinky
4.Bylinky môžete aj kombinovať, napr. tymián, šalvia a rozmarín
5.Do každej priehradky nalejte extra panenský olivový olej, alebo rozpustené čerstvé maslo
6.Opatrne zakryte fóliou a dajte na noc zmraziť
7.Vyberte zmrazené kocky a dajte ich do nádob alebo tašiek
8.Nezabudnite si označiť každý obal s typom (byliny a oleja)
<< Mimoni | Čerstvé bylinky na zimu | Kokosové sušienky "Koka" >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (22.11.2014, 15:35)
... možno by nebolo zlé zaliať zeleninovým vývarom - najmä ak používame bylinky do krémových polievok, do ktorých sa dáva vývar *-)
ODPOVEDAŤ
Anna B. (Andulka17) ID 70234, mimibazar.sk/andulka17 (21.11.2014, 23:21)
(Y) aj ja si mrazim petrzlen, kopor a zalievam vodou, potom pouzivam do polievky, omacky a su krasne zelene a vzhladom ako cerstvo natrhane (Y) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (samajka) ID 19838, mimibazar.sk/samajka (21.11.2014, 14:42)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu