. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

Fazula s ryzou - na kubansky sposob - RECEPT 1287

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ

STRUKOVINY

ID 4281 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Fazula s ryzou - na kubansky sposob


[ recept č. 1287 zo dňa  ]

Fazula s ryzou - na kubansky sposob

POTREBNÉ PRÍSADY

400 g ciernej fazule * 1/2 hrnceka ( o objeme 250ml ) olivoveho oleja * 1 vacsia cibula * 2 strucky cesnaku * 1 zelena paprika * 2 polievkove lyzice paradajkoveho pretlaku * stipka mleteho cierneho korenia * 1 cajova lyzicka korenia cumin * 1 cajova lyzicka soli * 1 vacsi bobkovy list * 1 cajova lyzicka octu * 1 polievkova lyzica cukru * 1 cajova lyzicka olivoveho oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Nerozlucna kombinacia v kubanskej kuchyni. Zdrave, aromaticky ochuti obycajnu ryzu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Vareniu predchadzala navsteva kubanskej restauracie. Sme v nej casty hostia , ked sa mi nechce varit. : )
hmmm, co bude dnes na veceru ? Filete de Pollo , Arroz Blanco , Frijoles Negros y Platanos Maduros.
Grilovane kuracie prsia, biela ryza s ciernymi fazulami, plantains...
na pripravu budeme potrebovat...korenie cumin vyzera ako kmin, ale nieje to kmin.
zaklad tvori cierna fazula
Den vopred si namocime fazulu , ktoru sme zaliali 10 hrncekmi vody ( o objeme 250 ml ). Ja som robila z polovicnej davky, cize vsetkeho o polovicu menej. Na druhy den dame varit v tej istej vode na miernom ohni asi hodinu, pokial fazula nezmakne.
Kym sa bude varit si nakrajame na drobno cibulu , cesnak , papriku a pripravime dalsie ingrediencie.
Na panvici rozpalime olivovy olej
Vlozime cibulu, cesnak, papriku, paradajkovy pretlak, cumin a bobkovy list, sol a trosku mleteho cierneho korenia a porestujeme pokial cibula nezmakne.
Pridame k fazuliam a varime dalsich 20 minut. Zacina to krasne rozvoniavat...
Na zaver pridame 1 cajovu lyzicku octu, 1 polievkovu lyzicu cukru a 1 cajovu lyzicku olivoveho oleja. Pokracujeme vo vareni pri nizkej teplote, pokial nedosiahneme pozadovanu hustotu.
Servirujeme s bielou ryzou, s ktorou fazule premiesame.
Servirujeme spolu s bielou ryzou, s ktorou fazule premiesame.
Postup bol sice dlhy, ale v podstate sa to vari samo : )


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Šalát GUACAMOLE | Fazula s ryzou - na kubansky sposob | Kura v syre >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Hulk M. (Marianatasa) ID 320278 (28.2.2016, 20:13)
Dobry den, pokial sa najde este niekto, kto by rad vyskusal tento recept, tak ho chcem varovat. U nas sa jedlo nezvykne vyhadzovat, ale toto bolo tak hnusne, ze to letelo okamzite do odpadkoveho kosa! Kopa casu navnivoc, stalo to peniaze a rodina isla spat hladna, lebo dostali suchu ryzu. Nevarte to! :-@ (6) (palice) (N) (N) (N) (N)
ODPOVEDAŤ
Jana J. (Jja87) ID 321656 (7.5.2016, 9:50)
Ja to robievam dost casto odkedy som to tu objavila a teda to doma chuti vsetkym, dokonva aj navstevam. :) Kvoli tomu, ze Vam to nechutilo, nemusi to tak byt u kazdeho. Za mna - urcite sa to oplati skusit.
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (18.2.2015, 14:13)
... zaujímavý recept ... vyskúšam ... zatiaľ som skúšala kostarickú variantu fazule s ryžou (recept mám ho vo svojich receptoch pod názvom Gallo pinto), ktorá bola tiež výborná
ODPOVEDAŤ
Ľudmila S. (Tuca) ID 5821 (25.1.2008, 15:14)
Mám otázku: aké by to bolo z normálnej napr. červenej fazule? Je v tom veľký rozdiel? Neskúšal to niekto?

A este to, že tuná v príspevkoch to ružové Dadine bábätko je prekrásne!
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (13.9.2007, 15:27)
ahoj, cuumin je rasca po slovensky, po cesky kmin ako si napisala, avsak nie je to klasicka drobna rasca co predavaju v svk obchodoch ale tzv. rimska rasca,ktora je o nieco vacsia, ale klasicka rasca ju celkom dobre zastupi.
Okrem toho, ciernu fazulu kupis na svk v hociktorych potravinach, ci velku alebo drobnu. Ja kupujem tu velku a pouzivam ju na chilli con carne, ale aj takto fazula s ryzou moze byt skvela...urcite si ju coskoro uvarim :-)
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (13.9.2007, 15:39)
Zuzka, mas pravdu. Prave sa na to pozeram. Ale maju uplne odlisnu vonu aj chut. Sk rasca sa vola Caraway Seed, a cumin je cumin. Ale vyzeraju takmer rovnako. :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (13.9.2007, 18:16)
ono ked som bola svojho casu v anglicku tak tam nasu klasicku rascu nazyvali cumin :-) tak ja len koli tomu som musela hodit pripomienku ;-)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (13.9.2007, 15:55)
Daria, presne ako píšeš. Vyzerajú síce podobne, ale vôňa a chuť je úplne iná. A ako píše Zuzka, cumin = rímska rasca. Ja to poznám z bulharskej kuchyne (kimion). Mala som doma mletý, tak som dala taký. S rascou by to nebolo "ono". Inak na Slovensku rímsku rascu v bežných potravinách nekúpiš. A fazule som mala čierne menšie, kúpené v obyčajnom obchode.
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (upravené 13.9.2007, 15:40)
Este ma napada *-) cierne fazule som videla predavat v Bio potravinach na SK, napr. v Auparku. Nie v kazdych slovenskych potravinach som ich videla.
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (13.9.2007, 14:36)
Paráda táto fazuľa s ryžou :-P :-P :-P, teda u nás to dnes bolo aj s mäsom a vlastne ešte bude aj na večeru. :-) :-) :-) Perfektné. (F) (F) (F) Tá posledná fotka to vystihuje. (Y)
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (13.9.2007, 15:03)
Elenka, klobuk dole , ze si sa do toho pustila (Y) Ja som sa toho este za tie 4 roky neprejedla, ale vacsinou na to chodim do restauracie. Tie kubanske su take ludove, za dobre ceny. Mnam (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
dominika dadon (dodo) ID 8649 (1.7.2007, 14:36)
Ahoj, vyskusala som receptik, vyslo to super, len jedna otazka.Fazulu, to prve hodinove varenie s pokrievkou alebo bez?Robila som so 400 g fazule, takze bolo vela vody s pokrievkou, po hodine tam ostalo stale velmi vela vody, jednoducho som to varila este 2 hodiny, aby som dostala hustotu aku som chcela........ale inak chutne, chutne.......urcite to budem robit pravidelnejsie. Dakujem.
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (13.9.2007, 15:07)
Ahoj Dominika ! Tvoj komentar som si vobec nevsimla *-) Tusim som to varila bez pokrievky, prave aby sa ta voda odparila.Vysledok ma byt husty. (L)
ODPOVEDAŤ
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku