. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

Šošovicový prívarok - jednoducho a rýchlo - RECEPT 51432

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ

STRUKOVINY

ID 186210 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)


Šošovicový prívarok - jednoducho a rýchlo


[ recept č. 51432 zo dňa  ]

Šošovicový prívarok - jednoducho a rýchlo

POTREBNÉ PRÍSADY

250g šošovice, 1 veľký zemiak, bobkový list, soľ, vegeta, smotana na varenie, hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

Šošovicu namočíme do vody a necháme v nej stáť cca. 2 hodiny. V tej istej vode ju potom dáme variť spolu s bobkovým listom. Zemiak si ošúpeme a nakrájame na malé kocky a dáme variť k šošovici. Keď sú už zemiaky aj šošovica mäkké, pridáme smotanu na varenie zmiešanú s hladkou múkou. Pridáme vegetu a soľ a pár minút ešte povaríme. Podávame s mäskom, alebo párkami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Šošovicu, ktorá bola namočená vo vode cca. 2 hodiny dáme variť s bobkovým listom.


Nakrájame si jeden veľký zemiak na malé kocky a pridáme ju k šošovici. Varíme až kým nebudú mäkké.


Potom si zmiešame smotanu na varenie a 1-2 polievkové lyžice hladkej múky


Poriadne rozmiešame aby neboli hrudky


Pridáme vegetu, soľ a môžte aj trošku oleja


Vlejeme k šošovici a ešte trošku necháme variť, cca. 5 min.


Na troške oleji si troška opečieme nakrájané párky a podávame spolu s chlebom.


Dobrú chuť



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< srdce | Šošovicový prívarok - jednoducho a rýchlo | Nepecena kokosova rolada podla Lýdia Podobná (LyPo) >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (12.12.2012, 8:44)
a ide to este rychlejsie :-D napr.ak pouzijes cervenu sosovicu,netreba ju vobec namacat,postup ten isty ako pises,len davam miesto smotany mlieko a supnem nakoniec pretlaceny cesnak,pozor,dlho sa nevari a je hned makka,kto nechce parok/ako my/ si da nakoniec volske oko,napr... a potom uz len vetrat a vetrat :-D
ODPOVEDAŤ
Jarka B. (Tulacka) ID 326999 (30.5.2017, 9:48)
Prvu vodu zo sosovice zlievam a pridavam majoranku. Potom nemusim vetrat a vetrat.
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (30.5.2017, 11:36)
nepomaha :-D
ODPOVEDAŤ
Anita H. (anitahe) ID 186210 (12.12.2012, 20:38)
Áno, červená šošovica je tiež fajn. Smotanu používam namiesto mlieka preto, lebo je taká krémovejšia a lahodnejšia . (pl)
ODPOVEDAŤ
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku