končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 74 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TORTA MALAKOVPOTREBNÉ PRÍSADY Na korpus: 200g cukrárskych piškót, 100g zmäknutého masla Na náplň: 1sáčik vanilkového pudingu, 4PL kr.cukru, 500ml mlieka, 200g cukrárskych piškót, 5PL bieleho dezertného vína Marsala, 1PL rumu, 1PL javorového sirupu, rybízľový jemný džem, alebo toping, 25Og zmäknutého masla, 3PL práškového cukru. Na ozdobu: mandľové plátky, čokoládové ozdoby Použila som na obliatie piškot dvojnásobné množstvo tekutín a miesto vína Marsala som použila mandľový likér Amareto. POSTUP PRÍPRAVY Na vľký dezertný tanier si položíme tortový kruh. V hrubšom sáčiku si rozdrvíme piškóty, ktoré si v mise premiešame so zmäknutým maslom. Vzniknutú masu si rozložime do kruhu a popritláčame. Tento korpus dáme do chladničky. Medzitým si z mlieka cukru a pudingového prášku uvaríme puding a necháme vychladnúť, občas ho premiešame. Biele víno s rumom a javorovým sirupom si zmiešame. Z chladničky vytiahneme korpus, naň poukladáme polovičku cukrárskych piškót, ktoré polejeme tekutou zmesou a potrieme rybízľovým topingom. Uložíme do chladničky. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.3.2016, 19:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
CRUMBLE S JABĹČKAMIPOTREBNÉ PRÍSADY NA MRVENIČKU:300g hladkej preosiatej múky, 1prášok do pečiva, 1 vajce, 150g kryš.cukru, 100g zmäknutého masla, maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie formičiek. NA JABĹČKOVÚ NÁPLŇ:500g kyslejších jabĺčok, šťavu a kôru z citróna, 2 vanilkové cukry, 1ČL mletej škorice, 100g nahrubo nasekaných vlašských orechov. POSTUP PRÍPRAVY Múku si preosejeme s práškom do pečiva, pridáme vajce, cukor a zmäknuté maslo. Vypracujeme mrveničku. Jabĺčka si olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme šťavu a kôru z citróna, van.cukor, mletú škoricu a rozdrvené, alebo nahrubo nasekané orechy. Zapekacie formičky si vymastíme a vysypeme strúhankou. Do tretiny misiek dáme mrveničku, potom jabĺčkovú plnku a zase pokryjeme mrveničkou. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.7.2012, 7:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KOKOSOVÉ MUFFINSPOTREBNÉ PRÍSADY 5ks kiwi, 200g polohrubej múky, 50g nastrúhaného kokosu, 2,5 ČL prášku do pečiva, pol ČL sóda bikarbóny, 1vajce, 125g cukru, 80ml slnečnicového oleja, 250g kyslej smotany, 2PL rumu. Na ozdobu som použila karamelový puding, guličky Raffaello a mletú čokoládu. Z tejto várky vyšlo 12 klasických muffins a 10 mini muffins. POSTUP PRÍPRAVY Očistíme si kiwi a nakrájame na kocky. V jednej miske zmiešame preosiatu múku s nastrúhaným kokosom, práškom do pečiva a sóda bikarbónou. V inej miske si vyšľaháme vajko, pridáme cukor a vyšľaháme do peny, primiešame olej, kyslú smotanu a rum. Do tejto vysľahanej zmesi pridáme sypkú zmes, pemiešame len toľko kým zvlhne a aby rovnomerne bola masa premiešaná-najlepšie s drevenou vareškou prevaľujeme. Jemne vmiešame nakrájané kiwi. Formy si buď vymastíme maslom, alebo použijeme papierové košíčky. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 11.6.2012, 8:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
JABLKOVÉ MUFFINSPOTREBNÉ PRÍSADY 25Og jabĺk, 2PL citrónovej šťavy, 25Og polohrubej múky, 2ČL prášku do pečiva, 1/2ČL sóda bikarbóny, 1 vajce, 125g zlatého cukru, 1vanilkový cukor, 80ml rastlinného oleja, 250 créme fraiche /alebo bieleho hustého jogurtu, napr.grécky/ Na ozdobu podľa toho čo máte. Ja som použila caramelovú polevu a na malé muffins postavičky z cukru. Môžete použiť malé mesiačiky jabĺčka a lístok mäty, alebo šľahačku a posypať škoricou. POSTUP PRÍPRAVY Jabĺčka olúpeme, rozkrojíme na štvrťky vyberieme stred s jadierkami a nakrájame na malé kocky. Premiešame s citrónovou šťavou. V inej miske zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a sóda bikarbónou. V ďalšej miske prešľaháme vajce, pridáme cukor a vanilkový cukor, znovu prešľaháme. Potom pridáme olej a créme fraiche /jogurt/. Pridáme múčnu zmes, premiešame aby zmes bola jednotná, nakoniec vareškou primešame kúsky jabĺčka. Žľahka premiešame a lyžicou plníme košíčky, umiestnené vo forme. Vrch zahladíme. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 22.5.2013, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
SMOTANOVÝ KOLÁČIK S VIŠŇAMIPOTREBNÉ PRÍSADY 90g zmäknutého masla, 200g maslových sušienok /ja použivam DERBY/, 1ČL mletej škorice, cca 2x350g zaváraných višní /kúpila som v Lidli vykôstkované/, 720g pochúťkovej smotany, 3 vajcia, 90g kr.cukru. POSTUP PRÍPRAVY Výborný koláčik, musela som ho skúsiť a naozaj som neoľutovala :-) Chutí ako cheesecake, v recepte je v poznámke, že je možné časť smotany nahradiť tvarohom. Možno skúsim nabudúce, teraz som robila len čisto smotanový. Postup: Hranatú formu o rozmeroch 20x30cm vymažeme maslom a vystelieme papierom na pečenie, tak aby išiel aj cez okraje. Rozdrobíme sušienky, zmiešame ich so škoricou a zmäknutým maslom. Rovnomerne rozložíme na papier a roztlačíme. Dáme do chladničky cca na pol hodinky stuhnúť. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (34) posledné: 12.11.2013, 16:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ŠTRÚDĽA S ČOKOLÁDOVOU PLNKOUPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 125g hladkej múky, 1PL oleja, vajce,štipka soli. PLNKA: 70g čokolády, 1PL kakao, 80ml mlieka, 50g masla, 25g práškového cukru, dreň z vanilkového lusku, štipka soli, 2 vajcia, 50g strúhanky, 50g mletých orechov, 25g kr.cukru, 30g masla na potieranie.. POSTUP PRÍPRAVY Zaujal ma tento recept, a preto som sa rozhodla ho vyskúšať. Je super ku káve, nie je príliš sladký, ale nabudúce určite pridám ešte višne, alebo kúsky pomaranča. Postup pri fotografiách... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (13) posledné: 1.8.2013, 23:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MRKVOVÉ CUPCAKESPOTREBNÉ PRÍSADY 225g strúhanej karotky, 130g hrozienka a datle v rume, 2 veľké vajcia, 130g demerara zlatý cukor, 120ml kukuričný olej, 1/2 ČL kvalitný vanilkový extract, pomarančová kôra z 1 bio pomaranča, 120g preosiatej polohrubej múky, 1ČL sóda bikarbóna, štipka soli, 1ČL mletá škorica. POSTUP PRÍPRAVY Rúru si zohrejeme na 180stupňov. Nastrúhame si karotku, ak je veľmi šťavnatá, šťavu zlejeme. Primiešame hrozienka a datle zliate z rumu a premiešame. V inej mise vyšľaháme vajcia s cukrom niekoľko minút. Pridáme olej, vanilkový extract a pomarančovú kôru, všetko spolu premiešame. Do ďalšej misy preosejeme múku, sódu bikarbónu, soľ a škoricu. Zmiešame a začneme po troške pridávať do zmesi vajec a cukru. Zakaždým, keď pridáme časť múky, premiešame. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 19.3.2012, 10:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
FANTASTICKÝ SVIEŽI MALINOVÝ KOLÁČPOTREBNÉ PRÍSADY ZÁKLAD: 100g masla, 200g sušienok Derby, NA NÁPLŇ: 2 balíčky plátkovej želatíny / 12ks/, 140ml smotany na varenie, 500g mäkkého krémového tvarohu, 140g kr.cukru, 1 bio pomaranč kôra+šťava, 400g mrazených malín, 250 šľahačkovej smotany. NA VRCH: ríbezľový toping, jahody a černice. POSTUP PRÍPRAVY Maliny si vyberieme z mrazničky a necháme odmraziť. Maslo si zohrejeme a po rozpustení necháme vychladnúť. Keksy rozdrvíme. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Vychladnuté maslo zmiešame s rozdrvenými sušienkami a roztlačíme na dno tortovej formy. Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 10 minút. Vytiahneme a necháme vychladnúť. Želatínové plátky namočíme na pár minút do misy s vodou. V kastróliku zohrejeme smotanu na varenie tesne k varu a pomaly do nej primiešame po jednom vyžmýkané plátky. Metličkou vždy premiešame, plátky sa hneď rozpustia. Odstavíme a necháme vychladnúť. Nastrúhame si kôru z pomaranča a odšťavíme ho. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 73 návštěvníkov) KOMENTÁRE (65) posledné: 1.5.2012, 8:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ S AMARETTOMPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 125g masla izbovej teploty, 80g práškového cukru, štipka soli, 1 vajce, 250g hladkej múky. PLNKA: 100g kvalitnej horkej čokolády, 100g masla, 30g kvalitného kakaa, 3 vajcia, štipka soli, 90g práškového cukru, nastrúhaná kôra z 1 bio pamaranča, 80g kyslej smotany, 3PL Amaretta. NA OZDOBU: šlahačka, čokoládové hoblinky. POSTUP PRÍPRAVY Na prípravu cesta si vymiešame v mise maslo s cukrom a štipkou soli. Pridáme maslo a preosiatu múku. Vypracujeme cesto, urobíme bochník, zabalíme do fólie a dáme do chladničky cca na 2-3 hodinky. Cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme kruh o niečo väčší ako koláčová forma. Prenesieme do vymastenej formy. Ak Vám to nejde preniesť na valčeku, vyskúšajte vyvaľkať cesto na potravinovej fólii, priložíte formu a preklopíte. Cesto popritláčate dobre aj na boky, prevyšujúce cesto odkrojíme. S vidličkou poprepichujeme na viacerých miestach. Priložíme kruh vstrihnutý z papiera na pečenie posypeme guličkami na zaťaženie, alebo suchou strukovinou. Nemala som guličky ani strukovinu po ruke, nuž zaťažila som formou-vyšlo to :-) Dáme predpiecť na 180 stupňov cca na 10-15 minút sledujte, aby sa cesto veľmi neprepieklo. Čas závisí od rúry. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 14.11.2012, 9:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
CITRÓNOVÉ CUPCAKES S CITRÓNOVO-MASLOVÝM KRÉMOMPOTREBNÉ PRÍSADY NA CUPCAKES: 11Og neslaného malsa izbovej teploty, 225g pomleteho zlatého cukru /používam Demerara/, 2 veľké vajcia, 150g samokypriacej múky, 125g polohrubej múky, 90ml plnotučného mlieka izbovej teploty, 2PL citrónovej šťavy, 1PL kyslej smotany, kôra z jedného bio citróna-1ČL kopcom. NA CITRÓNOVO-MASLOVÝ ICING /krém/ 110g neslaného masla izbovej teploty, 2PL šťavy z citróna, pár kvapiek limetkovej esencie, nastrúhaná kôra z 2 bio citrónov, 500g cukru Icing. Ozdoba podľa zásob a chute. POSTUP PRÍPRAVY Na cupcakes si vo veľkej mise zmiešame maslo s pomletým zlatým cukrom na hladkú zmes. Po jednom pridáme vajíčka a zakaždým dobre premixujeme. V inej miske skombinujeme obe múky, ktoré preosejeme. Do nádoby si dáme mlieko, citrónovú šťavu a smotanu a premiešame. Tretinu múkovej zmesi vmiešame do maslovej, premiešame, potom časť mliečnej zmesi, premiešame a takto pokračujeme až kým nevmiešame všetky ingrediencie. Do poslednej várky múky pridáme citrónovú kôru. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 19.2.2012, 19:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 74 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |