. .. .. .. .. .. .
. .

Zemiakový, tvarohový, alebo cmarový celozrnný chlebík - RECEPT 8427

Andrea Lackovičová (drobcekovia) ID 51653
3 A plus s. r. o.
.
mimibazar.sk/drobcekovia
Oblasť: Prievidza-Bojnice
Telefon: 0908 311 300
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.7.2008
Naposledy: 21.7.2015 15:09
Aktualizácia: 18.5.2015 15:36
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
46576118
DIČ SK2023441882
HODNOTENIE 142
RODINNÉ FOTOGRAFIE 6
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 13
RECEPTY 8
NÁVODY 0

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Zemiakový, tvarohový, alebo cmarový celozrnný chlebík


[ recept č. 8427 zo dňa  ]


Zemiakový, tvarohový, alebo cmarový celozrnný chlebík


POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hladkej špaldovej múky, 1 kocku droždia (42 g), 2 PL oleja, 1 KL medu, 2 KL soli, vlažnú vodu, 3 menšie zemiaky uvarené v šupke, rôzne semienka - rascové, sezamové, ľanové, slnečnicové, tekvicové...

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky dáme múku (kto nie je zvyknutý na chuť špaldovej múky, doporučujem miešať s klasickou bielou v pomere 1:1). Do nej vyhĺbime jamku, do jamky namrvíme droždie, pokvapkáme ho medom a zalejeme troškou vlažnej vody. Misku zakryjeme a necháme kvások vykysnúť.
Do múky nastrúhame zemiak, pridáme soľ, semienka, olej a trochu vlažnej vody. Cesto ručne miesime a podľa potreby dolievame vodu. Cesto by malo byť tuhé, aby sa z neho dal vytvarovať bochník. Necháme v prikrytej nádobe kysnúť.
Keď cesto vykysne, znovu ho premiesime, vytvarujeme do tvaru bochníka a dáme na plech. Zakryjeme a necháme ešte chvíľu podkysnúť.
Na vrch bochníka môžeme narezať niekoľko zárezov ostrým nožom.
Bochník dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme asi 30-40 minút.
Ak je chlebík dosť upečený, po poklopkaní na kôrku vydáva dutý zvuk.
Ešte horúci chlebík pomašľujeme vodou, aby kôrka trošíčku zmäkla a necháme vychladnúť.

Pri tvarohovom chlebíku nahradíme zemiaky 250 g tvarohu, ktorý vmiesime do cesta.

Pri cmarovom chlebíku použijeme ako tekutinu namiesto vody cmar, alebo kyslé mlieko.

Z tohoto cesta sa dajú upiecť aj žemličky.

(Na fotke je zemiakový chlieb)
<< Bielkový suchár | Zemiakový, tvarohový, alebo cmarový celozrnný chlebík | Orechová torta s orechovou plnkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.2.2009, 14:17)
Andrejka,mam dalsiu verziu ;-) nestihala som varit zemiaky rano,tak je bez nich, len cisto z mixu muky a je super (Y)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11561&user=61360
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (12.2.2009, 20:01)
vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤ
VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009, mimibazar.sk/mimimi (9.2.2009, 15:36)
Ďakujem Andrejka za tento recept (F) práve som ho dopiekla a chlebík je úúúúžasný |:o), robila som pol celozrnnej a pol hladkej, super (clamp) (Y).
Ďakujéééém :-) (hello) (flower) (hello) (flower)
ODPOVEDAŤ
Andrea Lackovičová (drobcekovia) ID 51653, mimibazar.sk/drobcekovia (11.2.2009, 17:23)
Vladka, som veľmi rada, že Vám chlebík chutil (radost). Ja som ho naposledy vylepšila tak, že som dala polovicu celozrnnej krupice a pol špaldovej hladkej múky. Cesto sa mi zdalo nadýchanejšie a nebolo také hutné :-p.
Tak dobrú chuť (pl) (D)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.11.2008, 9:46)
no, takze vcera som sa konecne odhodlala. musim upozornit,ze kysnute cesto sa mi este nikdy nevydarilo,ale s manzelovou pomocou som to konecne prelomila. (nemam pekarnicku na miesenie,tak na to "pouzivam" sikovneho manzelika (L)
nemala som doma spaldovu muku,tak som pouzila celozrnnu strednu (taku v bielo fialovom obale) 400g + 200g hladkej bielej a je uzasny. hned vecer sme spasli polovicu este tepleho (ani zle nam nebolo) :-p takze dlhu zivotnost mu tak vseobecne nedavam. fakt skvely, urcite budeme robit casto. dakujeme krasne za super recept (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea Lackovičová (drobcekovia) ID 51653, mimibazar.sk/drobcekovia (23.11.2008, 20:41)
To som veľmi rada, že sa Vám chlebík podaril a hlavne, že Vám chutil (hotdog).
U nás má domáci chlieb taký úspech, že z obchodu máme len keď nestíham piecť. A tiež nemám pekáreň chleba, tak miesime. Aspoň budeme mať dobré bicepsy :-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.11.2008, 20:57)
presne. no u nas to asi bude pravidelny vikendovy. cez tyzden velmi nestiham. ale je to lahodka len co je pravda (Y) dnes sme mali na ranajky s bryndzovou natierkou ... (L) no skvele.
este raz diky za recept
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (5.11.2008, 22:58)
vyskusam (clamp) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu