.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - recept na tortový korpus?????????????
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
TORTY
lenka t. (plienočka) ID 13045 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


recept na tortový korpus?????????????
[31.10.2007]

POTREBNÉ PRÍSADY

neviem.

POSTUP PRÍPRAVY

baby, prosím vás nejaký dobrý a osvedčený recpt na tortový korpus. najradšej taký, kde nejde veľa vajec. a prosím píšte, na akú veľkú formu to je. videla som pekné - traktor, vláčik, bábiku, len sa bojím, že budú priveľké a korpus bude milimetrový. chcem skúsiť tortu s tým marcipánom z cukríkov...
<< Kristínkina narodeninová torta | recept na tortový korpus????????????? | Slane lievance so zeleninou >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Daniela H. (kikahu) ID 85238 (12.7.2011, 10:20)
..každá máme osvedčený recept na korpus..tieto tu napísané sú dobré, ja odporúčam pridať do cesta ešte lyžicu oleja pri šľahaní žĺtkov, alebo celých vajec, vtedy je piškóta fajn vláčna.
ODPOVĚDĚT
ALEx A. (KITo2210) ID 158412 (12.7.2011, 10:14)
chutil mi!!!!!!!!
výbornýýýý MNAM
ODPOVĚDĚT
Darina B. (danda3) ID 104195 (28.2.2010, 14:01)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20496&user=104195 Môžeš upiecť ako tortu, cesto je veľmi dobré a ide tam málo vajec. Ja som ju ako tortu ešte nepiekla, ale niektoré dievčatá hej, myslím, že klasická tortová forma stačí.
ODPOVĚDĚT
jana j. (Janushinka) ID 30839 (27.2.2010, 11:45)
ahoj, u nás mal veľký úspech mramorový korpus, tak fajný vláčny, čosi podobné bábovkovmu cestu... len daj trošku menej cukru:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2904
ozaj, moja forma má priemer 26cm
ODPOVĚDĚT
Lubica M. (Bodylubi) ID 131217 (28.2.2010, 13:58)
ten vyskúšam aj ja, vyzerá veľmi pekne v reze
ODPOVĚDĚT
Zuzana T. (zutes) ID 25264, mimibazar.sk/zutes (4.11.2007, 17:49)
Takže aj ja mam osvedčený recept na totrtový korpus - cest sa po upečení nedrolí a tak sa da ľahko prekrojiť a naplniť. recept mam od p. cukrarky, co nam piekla na svadbu.
Suroviny:
6 celých vajec
30dkg kryštáľový cukor
menej ako 1 dcl horucej vody
- toto vsetko spolu vyšľaháme do peny (žiadne bielka neoddeľujeme)
Potom pridáme 15 dkg hladkej múky
10dkg polohrubej múky a 1/2 prášku do pečiva.

Používala som na formu 24 cm. Formu vymastit masťou a vysypať jemnou stúhankou (ale skúsila som aj polohrubou mukou a bolo to OK)
Pecie na 180°st. po dobu cca 45 min. Určite pichnuř šparadlom a skusiř aky je stav ni je na skodu. V proncipe ked sa oddeluje cesto od stien formy malo by to byt uz pecenie ku koncu.

Odporúčanie: asi zasadou je vsetko dobre prevážiř a odmerař, lebo keď som to len tak od oka robila, výsledok nebol taký dobrý.
ODPOVĚDĚT
Dana G. (dankag) ID 52835 (22.1.2014, 20:13)
Tiez som robila tento korpus, ale musim suhlasit, ze je mega vysoky aj na hlboky plech klasicky velky. Musela som ho z uvedeneho mensieho vyklopit a rozkrojit na klasicky velky a aj tak bol korpus vysoky.
Kvalitativne som spokojna s pevnostou a hustotou cesta. Dobre sa mi rezalo aj za tepla a pekne som ho preniesla na plech. Cesto je vlacne a nieje suchy. Mozno o kusok ingredincii menej a vsetko by bolo OK.
Ale aj tak vdaka za recept...
ODPOVĚDĚT
Viera W. (stella111) ID 53105 (27.2.2010, 11:37)
Robila som dnes korpus podľa tohto receptu, ale zrejme tam niečo chýba a je tam vážne priveľa cukru. Formy má 27 cm a cesto pretieklo. Pri prekrajovaní sa drobilo. Ingrediencie som odvážila a robila presne podľa uvedeného postupu. Ja osobne nedoporučujem. Potrebovala som niečo rýchle a dobré. Škoda námahy.
ODPOVĚDĚT
Zuzana V. (kijara31) ID 22448 (4.11.2007, 13:38)
Ja peciem stale podla tohto receptu - do okruhlej klasickej formy cca 25-28cm , prip. maly plech:
2 vajcia
4 lyz.horucej vody
10dg poloh.muky
10dg kryst.cukor
1/2 van.cukor
1/2 prasok do peciva
1/2dcl olej
Zltka vyslaham s cukrom a vodou, pridam muku s pras.do pec., olej a nakoniec tuhy sneh z bielkov. Na velky klasicky plech treby dvojnasobnu davku!
Super recept, hodi a aj na bublaninu aj na vsetko kde treba piskotove ceśto. Este nikdy ma nesklamal, a ine ani neskusam....Istota je istota...
ODPOVĚDĚT
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (1.11.2007, 18:27)
Lenka skus sa pozriet na moju http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=798
maly korpus ma 24cm a velky korpus ma 28cm v priemere.A nakoniec je potiahnuta hmotou z penovych cukrikov. Snad som pomohla.
ODPOVĚDĚT
Andrea H. (jessie.31) ID 18276 (upraveno 1.11.2007, 20:25)
Ahoj, ja zvyknem robiť do malej okrúhlej tortovej formy priemeru cca 24 cm :

Korpus:
5 bielkov, 15 dkg kryštáľového (krupic.) cukru vyšľahať, pridať 5 žĺtkov, 7,5 dkg orechov, 2 dkg kakaa, 2 polievkové lyžice polohrubej múky, 1 kávová lyžička sódy BB.

ODPOVĚDĚT