
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() vyskusajPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY http://love.iprima.cz/bozskedorty/recepty/ctvercove-vazane-svatebni-kolacky POSTUP PRÍPRAVY v popise ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Mäkkulinké, nadýchané a lahodné ŠIŠKY :) rýchle a jednoduchéPOTREBNÉ PRÍSADY Viem, že je tu veľa receptov na šišky, ale ja pridávam tiež jeden, ktorý som našla na internete. Vrelo ich odporúčam, sú veľmi chutné, ľahučké a hlavne veľmi jednoduché na prípravu a hotové za chvíľku :) Suroviny : minimálne 1/2 kg múka hladká 3 dcl mlieko 40-50 g práškový cukor (môžete dať aj viac, každý podľa chuti) 2 ks vajcia celé 2 ks žltky 1 kocka droždia 4 polievkové lyžice olej 3-4 polievkové lyžice rum (nemusí byť) soľ POSTUP PRÍPRAVY 1. Z droždia, tretiny vlaž.mlieka, lyžičky cukru a 2 lyž. múky si pripravíme kvások. Prelejeme do väčšej misy,pridáme zvyšné mlieko, vajcia, žltka,cukor a metličkou dobre vyšľaháme. Potom pridáme rum,olej, zase pomiešame a po troške prisýpame preosiatu múku, do ktorej sme pridali štipku soli. Pozor! Niekedy je treba aj trošku viac múky ako 1/2 kg vymiesime tak, aby sme dostali vláčne cesto. Toto necháme prikryté utierkou na teplom mieste kysnúť. Malo by sa to podariť do 1/2 hod. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. 2. Rozvaľkáme na plát hrubý cca 2 cm a vykrajujeme z neho vopred pomúčeným pohárikom kolieska s priemerom 4-6 cm, kto má aké veľké rád. Ja som ešte do stredu každej šišky spravila jamku, do ktorej po upečení si každý podľa chuti môže dať džem, šľahačku alebo rozpustenú čokoládu. Tieto necháme ešte asi 15 minút odpočívať pri izbovej teplote. 3.Na vysokej panvici rozpálime olej, ktorým nešetríme, šišky musia plávať v oleji a z oboch strán ich vypražíme tak,že ich kladieme do oleja vrchnou stranou, nie tou ktorá bola na doske. Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal. Ešte teplé pocukríme práškovým cukrom. Počet porcií závisí od veľkosti aké vykrajujeme. Mne vyšlo z tejto dávky 50 koliesok s priemerom 5cm. Bála som sa, že sa ani všetky nezjedia, ale spapali sa :) U nás je veľmi obľúbená ,,pena,, z bielkov, čo ostanú, keďže žĺtka dáme do cesta, si vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do neho džem a ešte trošku vyšľaháme. Veľká pochúťka :) ODPORÚČAM ! 4. DOBRÚ CHUŤ !!! :) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 125 návštěvníkov) KOMENTÁRE (44) posledné: 1.9.2017, 22:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Veľmi chutná žemlovka podľa mňa :)) rýchla a jednoducháPOTREBNÉ PRÍSADY - 20 rožkov - tvaroh - sušené brusnice - mlieko - 4 vajcia - kryštálový cukor - vanilkový cukor - POSTUP PRÍPRAVY Jednotlivé kroky pri obrázkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.5.2012, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() SEGEDÍNSKY GULÁŠPOTREBNÉ PRÍSADY Na prvý pohľad celkom obyčajný ,no môj priateľ, keď ho jedol prvý krát skonštatoval, že je lepší ako JA :) ! Keby som bola ješitná som sa mohla aj uraziť, ale pochopila som, že to bolo najväčšie ocenenie môjho láskyplného varenia :)) POTREBUJEME : - 1 kg bravčový bôčik 5 ks cibuľa 2 KL soľ 1 KL korenie mleté 3 KLpaprika sladká mletá 3 ks čili paprička 1 kg kapusta kyslá 0,5 l smotana na varenie 1 dcl olej slnečnicový POSTUP PRÍPRAVY 1. Najdôležitejší krok je kúpiť prerastený kvalitný bôčik. Bôčik nakrájame ostrým nožom /ak nie je ostrý tak mäso našklbeme a odrazí sa to na kvalite/ na rezance asi 1,5 cm široké. Cibuľu zo skúsenosti nekrájam na "drobno" ale prekrojím na polovice a narobím len také polkolieska. 2. Cibuľu speníme na oleji len tak do sklovita a pridáme nakrájaný bôčik. Bôčik necháme "obelieť" zo všetkých strán. Pridávanie korenín má svoj význam a tak začneme s čiernym mletým korením, chvíľku orestujeme a pridáme červenú mletú sladkú papriku to všetko za stáleho miešania pričom už znížime teplotu na stav dusenia. Nakoniec pridáme soľ a čili papričky /nie sú povinné/, soľ pustí šťavu z mäsa.Je dôležité pridávať koreniny v poradí ako odporúčam. Keď sa vydusí vlastná šťava podlejeme horúcou vodou /aby sa mäso studenej nezľaklo/ počas vydusenia si mäsko zoberie chuť z korenín. Dobre podliate mäso dusíme cca 1 hodinu . Až keď je mäso mäkké, pridáme ocedenú kapustu, pridáme k dusiacemu sa mäsku a podusíme asi 10-15 minút. Kapusta dlhým dusením zmäkne a je mliazgavá. Na záver zalejeme smotanou na varenie, necháme zovrieť a je to ! Segedínsky guľáš v zásade nezahusťujem múkou ani ničím iným však sa zahustí knedlikom ! 3. Podávame s knedlikom, alebo s fajným čerstvým chlebíkom. :) Naozaj je veľmi dobrý vďaka postupu v pridávaní korenín. Ja osobne som segedínsky guláš nikdy nemusela, ale z tohto si dám aj dva taniere :) PRAJEM DOBRÚ CHUŤ :) !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 12.12.2014, 19:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() ÚŽASNÝ RYŽOVÝ NÁKYPPOTREBNÉ PRÍSADY Na najlepší ryžový nákyp budeme potrebovať : - 500g ryže - marhuľový kompót - 120g práškového cukru - 4 vajíčka - 60g masla - vanilkový cukor - 4dl mlieka - soľ - hrozienka POSTUP PRÍPRAVY 1. Umytú ryžu dáme do hrnca, zalejeme vodou a dáme variť. 2. Hrozienka dáme do horúcej vody, aby boli mäkké. 3. Rozbieme si vajíčka, bielky dáme zvlášť a žĺtky pridáme do masla. Medzi tým premiešame ryžu. 4. Do misy so žĺtkami a maslom pridáme cukor a vymiešame. Do tejto zmesy pridáme hrozienka 5. Vriacu ryžu posolíme, pridáme mlieko, zamiešame a varíme na miernom ohni. Keď je ryža uvarená, necháme ju vychladnút. 6. Vychladnutú ryžu pridáme do misy s hrozienkami a zamiešame. 7. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame do ryže. 8. Formu na pečenie potrieme olejom a dáme do nej polovicu ryžovej zmesy. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 135 návštěvníkov) KOMENTÁRE (64) posledné: 20.7.2022, 16:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() CESNAKOVÉ CHUŤOVKY :)POTREBNÉ PRÍSADY Na kvások : - 1 lyžicu hladkej múky - 1 lyžičku kryštálového cukru - 40g droždia - 100ml vlažného mlieka Na cesto: - 250g polohrubej múky - 250g hladkej múky - 1 lyžičku soli - 200ml mlieka - 100ml oleja - 1 vajce - 1 vajce na potretie Na plnku: - 100g masla - 5 strúčikov cesnaku - 1/2 lyžičky mletej červenej papriky - soľ - kúsky salámy - rascu, vegetu, sézam (kto čo ľúbi)na posypanie, múku na posypanie dosky POSTUP PRÍPRAVY 1. Pripravíme si kvások : Múku zmiešame s cukrom, pridáme rozdrobené droždir, zalejeme vlažným mliekom, premiešame a necháme vykysnúť na teplom mieste. 2. Pripravíme cesto : Polohrubú múku zmiešame s hladkou múkou a soľou. Pridáme olej a vlažné mlieko, v ktorom sme rozšľahali vajce. Vlejeme kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť. 3. Pripravíme si plnku : Zmäknmuté maslo vymiešame s prelisovaným cesnakom, pokrájanou salámou a ochutíme mletou paprikou. 4. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3/4 cm. Vykrojíme kolieska s primerom 10 až 12 cm. Potrieme ich plnkou, prikrijeme druhým kolieskom a okraje zatlačíme. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 1.10.2011, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |