. .. .. .. .. .. .
. .

Veľmi chutná žemlovka podľa mňa :)) rýchla a jednoduchá - RECEPT 47906

Jana K. (bula91) ID 84802
.
mimibazar.sk/bula91
Oblasť: Lučenec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.3.2009
Naposledy: 20.9.2020 12:19
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 85
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0

SLADKÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Veľmi chutná žemlovka podľa mňa :)) rýchla a jednoduchá


[ recept č. 47906 zo dňa  ]


Veľmi chutná žemlovka podľa mňa :)) rýchla a jednoduchá


POTREBNÉ PRÍSADY

- 20 rožkov - tvaroh - sušené brusnice - mlieko - 4 vajcia - kryštálový cukor - vanilkový cukor -

POSTUP PRÍPRAVY

Jednotlivé kroky pri obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Nakrájame si rožky na kolieska. Napísala som do surovín 20 rožkov, ale nikdy ich všetky nepoužijem, tie, čo mi ostanú nechám stvrdnúť a potom z nich spravím strúhanku :) Stačí nám 15-17 rožtekov


Plech vymastíme a vysypeme strúhankou, nemusíme dávať veľa, ide len o to, aby sa nám spodné rožteky neprilepili na spodok pekáča.


Oddelíme si žĺtky od bielkov, žĺtky pridáme do mlieka spolu s kryštálovým cukrom. Zamiešame a postupne omáčame kolieska rožkov.


Takto pekne ukladáme vedľa seba, čo najbližšie. Môžeme spraviť aj 2 vrstvy.


Ja pridávam brusnice, máme ich veľmi radi. Môžete si však dať aj jabĺčka, hrozienka, slivky, čo len chcete. Zaliala som ich horúcou vodou, aby trošku zmäkli.


Tvarohová zmes : Ja som použila jemne hrudkovitý tvaroh, do ktorého som pridala aj kryštálový aj vanilkový cukor.


Tu je tvarohová zmes aj s brusničkami.


Postupne zmes rovnomerne rozotrieme na rožky.


Zakryjeme ďalšou vrstvou rožkov a dáme zapiecť do predhriatej rúry na 180 °C na 45 minút.


Pred koncom pečenia si z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a potrieme ním žemlovku a dáme ešte na chvíľu zapiecť, kým sneh nechytí pekný zlatistý nádych. Potom je už žemlovka hotová. Prajem dobrú chuť :)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< SEGEDÍNSKY GULÁŠ | Veľmi chutná žemlovka podľa mňa :)) rýchla a jednoduchá | Mäkkulinké, nadýchané a lahodné ŠIŠKY :) rýchle a jednoduché >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana C. (janica251) ID 82644 (18.5.2012, 19:25)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (bula91) ID 84802, mimibazar.sk/bula91 (18.5.2012, 20:12)
(L) (L)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (18.5.2012, 18:13)
urcite vyskusam a naozaj aj jednoducha :-)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (bula91) ID 84802, mimibazar.sk/bula91 (18.5.2012, 20:12)
Ano, to sa robia vtedy taketo rychlovky, ked sa mi nechce vyvarat :)) dufam, ze bude aj chutit, ja este aj teraz odjedám ,-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu