končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkové žemlePOTREBNÉ PRÍSADY 2 poháre Promix UNI *** 1/2 pohára kukurične múky *** 1/2 pohára ryžovej múky *** 1 lyžica ararantovej múky *** 4 ČL sušeného droždia /dr.Oetker/ *** 2 ČL cukru *** 3 ČL xantanovej gumy *** 2 ČL neochutenej potravinárskej želatiny *** 1 1/2 ČL soli ****Všetko poriadne premiešame a ešte pridáme 4PL oleja *** 4 celé vajíčka *** 1 ČL jablčného octu *** 2 poháre teplej vody , príp. viac podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Cesto najlepšie vypracujeme ručným mixérom, potom môžeme dať do vymastených muffinových formičiek alebo srn.chrbáta a pod. foriem, necháme ešte podkysnúť. Cesto má byť ťahavé, trochu redšie Pečieme v horúcej rúre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300-400 g múky Promix-UNI *** 1 balíček sušeného droždia *** 1 lyžička soli *** 1 lyžička cukru *** 2 vacia *** 3 lyžice oleja *** cca 2.5 dl mlieka POSTUP PRÍPRAVY V malom množstve vody necháme nakysnúť droždie s trochou cukru a múky. Potom všetky prísady poriadne premiešane aj s kváskom a mokrými rukami tvarujeme rožteky /alebo bosniaky/ Dáme na papier na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme rôznymi semienkami. Necháme kysnúť 15 minút. Trúbu rozohrejeme na najvyší stupeň a do spodnej časti dáme nádobu s vodou. Po vykysnutí dáme do rúry a po 10 minútach skontrolujeme. Ak chceme rožky sladké ešte posypeme cukrom a podľa potreby dopekáme ešte 5-10 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 15.2.2009, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Krehké bezlepkové sušienkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g bezlepkovej múky *** 110g práškového cukru *** 200 g Hery *** 1 vanilkový puding *** 2 vajcia *** trošička soli POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny dobre premiešame a necháme cca 3 hodiny odpočívať v chlade. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme, pečieme na papieri na pečenie ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Balkánsky bezlepkový chlebík /do pekárničky/POTREBNÉ PRÍSADY 200 g kukuričnej polohr.múky *** 150 g rozdrobeného balkánskeho syra *** 2 vajcia *** 1 šálka perlivej minerálky *** 3/4 šálky oleja POSTUP PRÍPRAVY * pre pekárničky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.5.2011, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkový chlebík zemiakovo-syrový /do pekárničky/POTREBNÉ PRÍSADY 4 dl múky Promix-UNI, Promix- T *** 3 najemno postrúhané varené zemiaky *** 4 lyžice tvrdého syra *** 2,5 dl vlažnej vody *** 1/2 sáčku sušeného droždia *** 2 lyžice oleja *** 2 lyžice octu *** 1 lyžica soli *** chlebové korenie *** rasca POSTUP PRÍPRAVY *pre pekárničky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Základný recept na chlebík /do pekárničky/POTREBNÉ PRÍSADY 400g bezlepkovej múky *** 1 sáčok sušeného droždia *** 4 dl vlažnej vody *** 2 PL oleja *** 1 KL octu *** 1 KL cukru *** môžeme podľa chuti pridávať: rasca, chlebové korenie, sezam., slnečnicové, dyňové semienka, uvarený najemno postrúhaný zemiak POSTUP PRÍPRAVY *pre pekárničky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 22.6.2013, 21:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Želatínové ovocné rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 vajec*5 lyžíc prášk.cukru* 2 lyžice vlažnej vody* 2 lyžice oleja* 5 lyžíc polohrubej múky* 1 prášok do pečiva Plnka: 3/4 l mlieka* 8 lyžíc polohrubej múky* 1 klasické maslo* 1-2 hrčneky prášk.cukru* 1-2 lyžice rumu alebo rumová príchuť 2 konzervy ľubovolného ovocia / ananás, jahody ...../* 3 balíčky červeného želé* cukor a voda z ovocia POSTUP PRÍPRAVY 1. CESTO: žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec jemne vmiešame dotuha ušľahaný sneh z bielkov. Dáme piecť do vyššieho plechu, aby sme potom mohli navrstviť aj plnku a ovocie.. Po upečení ešte teplé potrieme lekvárom. 2. PLNKA: Múku si poriadne rozmiešame vo vlažnom mlieku a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť a zatiaľ vymiešame maslo s cukrom /množstvo podľa potreby/ a rumom. Do vychladnutej kaše postupne zapracujeme vymiešané maslo. Najlepšie nechať robiť v mixéri, aby nezostali náhodou hrčky. 3. Na plát potretý lekvárom navrstvíme plnku a posypeme odkvapkaným ovocím. Želatínu si spravíme podľa návodu, pričom použijeme šťavu z ovocia. Potom si na vrch plnky s ovocím urobíme jemnú vrstvu želatíny a necháme trochu stuhnúť a potom opatrne zalejeme celé ovocíčko. 4. Koláčik necháme stuhnúť a papáme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Kapustový šalátik v kapustových tanierikochPOTREBNÉ PRÍSADY hlávková kapusta, tvrdý syr /eidam, tehla.../, saláma výraznejšej chuti /Nitran, Herkules .../, tatárska omáčka, soľ, Light verzia: hlávková kapusta, údené tofu, saláma /nemusí byť/, Racio tatarka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Nastrúhame si hlávkovú kapustu, osolíme a necháme v chlade odpočívať niekoľko hodín, aby trošku zmäkla a pustila vodu. Potom kapustu vyžmýkame, pridáme nahrubo nastrúhaný syr, na kocečky nakrájanú salámu a tatarku. Podľa chuti môžeme ešte dochutiť soľou alebo mletým korením. Toť vsjo a dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Sladký ježkoviaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 4 lyžice polohrubej múky, 1 lyžica kakaa, štipka soli , čokoládová poleva, želé cukríky, cukríky na očká Krém: 250 g masla, 200 g práškového cukru, Piškótová plnka: 240 g balík okrúhlych piškót, 100 g kandizovaného ovocia, 200 g masla, 200 ml ovocnej šťavy (príp.trošku viac podľa potreby), rumová príchuť POSTUP PRÍPRAVY 1. Cesto: - bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme po jednom žĺtky, preosiatu múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva a štipkou soli - zmes vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie a upečieme - po upečení stiahneme papier a z plátu povykrajujeme kolieska asi o piemere cca 6,5 cm (mne vyšlo 20) 2. Maslový krém: - maslo vymiešame s cukrom do penista a necháme v chlade stuhnúť 3. Plnka: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.5.2009, 13:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |