. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Mira G. (Mira.G) ID 799
.
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.9.2005
Naposledy: 27.1.2024 9:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 9
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkové žemle



POTREBNÉ PRÍSADY

2 poháre Promix UNI *** 1/2 pohára kukurične múky *** 1/2 pohára ryžovej múky *** 1 lyžica ararantovej múky *** 4 ČL sušeného droždia /dr.Oetker/ *** 2 ČL cukru *** 3 ČL xantanovej gumy *** 2 ČL neochutenej potravinárskej želatiny *** 1 1/2 ČL soli ****Všetko poriadne premiešame a ešte pridáme 4PL oleja *** 4 celé vajíčka *** 1 ČL jablčného octu *** 2 poháre teplej vody , príp. viac podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto najlepšie vypracujeme ručným mixérom, potom môžeme dať do vymastených muffinových formičiek alebo srn.chrbáta a pod. foriem, necháme ešte podkysnúť. Cesto má byť ťahavé, trochu redšie
Pečieme v horúcej rúre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

300-400 g múky Promix-UNI *** 1 balíček sušeného droždia *** 1 lyžička soli *** 1 lyžička cukru *** 2 vacia *** 3 lyžice oleja *** cca 2.5 dl mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

V malom množstve vody necháme nakysnúť droždie s trochou cukru a múky. Potom všetky prísady poriadne premiešane aj s kváskom a mokrými rukami tvarujeme rožteky /alebo bosniaky/ Dáme na papier na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme rôznymi semienkami. Necháme kysnúť 15 minút. Trúbu rozohrejeme na najvyší stupeň a do spodnej časti dáme nádobu s vodou. Po vykysnutí dáme do rúry a po 10 minútach skontrolujeme. Ak chceme rožky sladké ešte posypeme cukrom a podľa potreby dopekáme ešte 5-10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 15.2.2009, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Krehké bezlepkové sušienky



POTREBNÉ PRÍSADY

250g bezlepkovej múky *** 110g práškového cukru *** 200 g Hery *** 1 vanilkový puding *** 2 vajcia *** trošička soli

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny dobre premiešame a necháme cca 3 hodiny odpočívať v chlade. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme, pečieme na papieri na pečenie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Balkánsky bezlepkový chlebík /do pekárničky/



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g kukuričnej polohr.múky *** 150 g rozdrobeného balkánskeho syra *** 2 vajcia *** 1 šálka perlivej minerálky *** 3/4 šálky oleja

POSTUP PRÍPRAVY

* pre pekárničky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.5.2011, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkový chlebík zemiakovo-syrový /do pekárničky/



POTREBNÉ PRÍSADY

4 dl múky Promix-UNI, Promix- T *** 3 najemno postrúhané varené zemiaky *** 4 lyžice tvrdého syra *** 2,5 dl vlažnej vody *** 1/2 sáčku sušeného droždia *** 2 lyžice oleja *** 2 lyžice octu *** 1 lyžica soli *** chlebové korenie *** rasca

POSTUP PRÍPRAVY

*pre pekárničky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Základný recept na chlebík /do pekárničky/



POTREBNÉ PRÍSADY

400g bezlepkovej múky *** 1 sáčok sušeného droždia *** 4 dl vlažnej vody *** 2 PL oleja *** 1 KL octu *** 1 KL cukru *** môžeme podľa chuti pridávať: rasca, chlebové korenie, sezam., slnečnicové, dyňové semienka, uvarený najemno postrúhaný zemiak

POSTUP PRÍPRAVY

*pre pekárničky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 22.6.2013, 21:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Želatínové ovocné rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajec*5 lyžíc prášk.cukru* 2 lyžice vlažnej vody* 2 lyžice oleja* 5 lyžíc polohrubej múky* 1 prášok do pečiva
Plnka: 3/4 l mlieka* 8 lyžíc polohrubej múky* 1 klasické maslo* 1-2 hrčneky prášk.cukru* 1-2 lyžice rumu alebo rumová príchuť

2 konzervy ľubovolného ovocia / ananás, jahody ...../*
3 balíčky červeného želé*
cukor a voda z ovocia

POSTUP PRÍPRAVY

1. CESTO: žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec jemne vmiešame dotuha ušľahaný sneh z bielkov. Dáme piecť do vyššieho plechu, aby sme potom mohli navrstviť aj plnku a ovocie.. Po upečení ešte teplé potrieme lekvárom.
2. PLNKA: Múku si poriadne rozmiešame vo vlažnom mlieku a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť a zatiaľ vymiešame maslo s cukrom /množstvo podľa potreby/ a rumom. Do vychladnutej kaše postupne zapracujeme vymiešané maslo. Najlepšie nechať robiť v mixéri, aby nezostali náhodou hrčky.
3. Na plát potretý lekvárom navrstvíme plnku a posypeme odkvapkaným ovocím. Želatínu si spravíme podľa návodu, pričom použijeme šťavu z ovocia. Potom si na vrch plnky s ovocím urobíme jemnú vrstvu želatíny a necháme trochu stuhnúť a potom opatrne zalejeme celé ovocíčko.
4. Koláčik necháme stuhnúť a papáme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Kapustový šalátik v kapustových tanierikoch



POTREBNÉ PRÍSADY

hlávková kapusta,
tvrdý syr /eidam, tehla.../,
saláma výraznejšej chuti /Nitran, Herkules .../,
tatárska omáčka,
soľ,


Light verzia: hlávková kapusta, údené tofu, saláma /nemusí byť/, Racio tatarka, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Nastrúhame si hlávkovú kapustu, osolíme a necháme v chlade odpočívať niekoľko hodín, aby trošku zmäkla a pustila vodu. Potom kapustu vyžmýkame, pridáme nahrubo nastrúhaný syr, na kocečky nakrájanú salámu a tatarku. Podľa chuti môžeme ešte dochutiť soľou alebo mletým korením.
Toť vsjo a dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sladký ježkovia



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia,
4 lyžice práškového cukru,
4 lyžice polohrubej múky,
1 lyžica kakaa,
štipka soli ,
čokoládová poleva, želé cukríky, cukríky na očká


Krém: 250 g masla,
200 g práškového cukru,


Piškótová plnka: 240 g balík okrúhlych piškót,
100 g kandizovaného ovocia,
200 g masla,
200 ml ovocnej šťavy (príp.trošku viac podľa potreby),
rumová príchuť

POSTUP PRÍPRAVY

1. Cesto:
- bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme po jednom žĺtky, preosiatu múku zmiešanú s kakaom,
práškom do pečiva a štipkou soli
- zmes vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie a upečieme
- po upečení stiahneme papier a z plátu povykrajujeme kolieska asi o piemere cca 6,5 cm (mne vyšlo 20)
2. Maslový krém:
- maslo vymiešame s cukrom do penista a necháme v chlade stuhnúť
3. Plnka:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.5.2009, 13:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu