. .. .. .. .. .. .
. .

Sladký ježkovia - RECEPT 1271

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 799 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Sladký ježkovia


[ recept č. 1271 zo dňa  ]


Sladký ježkovia


POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia,
4 lyžice práškového cukru,
4 lyžice polohrubej múky,
1 lyžica kakaa,
štipka soli ,
čokoládová poleva, želé cukríky, cukríky na očká


Krém: 250 g masla,
200 g práškového cukru,


Piškótová plnka: 240 g balík okrúhlych piškót,
100 g kandizovaného ovocia,
200 g masla,
200 ml ovocnej šťavy (príp.trošku viac podľa potreby),
rumová príchuť


POSTUP PRÍPRAVY

1. Cesto:
- bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme po jednom žĺtky, preosiatu múku zmiešanú s kakaom,
práškom do pečiva a štipkou soli
- zmes vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie a upečieme
- po upečení stiahneme papier a z plátu povykrajujeme kolieska asi o piemere cca 6,5 cm (mne vyšlo 20)
2. Maslový krém:
- maslo vymiešame s cukrom do penista a necháme v chlade stuhnúť
3. Plnka:
- piškóty a kúsky cesta, čo ostali po vykrajovaní posekáme na malé kúsky
- pridáme ku nim maslo, pokrájané kandizované ovocie, rumovú arómu a zalejeme šťavou
- zmiešaním urobíme polotuhú piškótovú hmotu
4.
- vychladnuté kolieska potrieme maslovým krémom
- na krém vytvarujeme z piškótovej plnky ježkov
- ježkov polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť
- po stuhnutí polevy, zo zvyšného maslového krému urobíme ježkom " pichliačiky"
- ježkov ozdobíme : dáme očká, ňufáčik a na pichliače cukríkové ovocie

Ježkov ešte môžme dať na chvíľku do chladu aby stuhli ( ak stihneme).
<< Moje veľkonočné "meničko" | Sladký ježkovia | Sunquickové rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.5.2009, 13:31)
vyzerajú super, musím vyskúšať (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu