. .. .. .. .. .. .
. .

Tekvicové mafiny (muffiny) s orechami a zázvorom - RECEPT 32430

Elena Š. (*ela*) ID 4972
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 16.7.2006
Naposledy: 14.2.2024 19:08
Aktualizácia: 8.7.2023 18:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 21
RODINNÉ FOTOGRAFIE 42
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 52
NÁVODY 1

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Tekvicové mafiny (muffiny) s orechami a zázvorom


[ recept č. 32430 zo dňa  ]


Tekvicové mafiny (muffiny) s orechami a zázvorom


POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček (objem 250 ml) polohrubej múky * 1/2 hrnčeka celozrnnej múky * 1/2 hrnčeka hnedého cukru alebo 1/3 hrnčeka fruktózy * 1 ČL zázvoru * 1 ČL prášku do pečiva * 1/2 hrnčeka vlašských orechov * 1 hrnček tekvicového pyré * 2 vajcia * 6 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicové pyré nie je nič iné ako zmixovaná očistená tekvica. Ak máte nadúrodu tekvíc, urobte si tekvicové pyré do zásoby - zamrazte ho v pohároch. Šťavu nevylievajte, okrem vajec a oleja už idú do mafín len suché prísady. Ak budete mať chuť na tieto mafiny, stačí siahnuť do mrazáku, pyré rozmraziť a hor sa do pečenia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. Do misky dáme všetky suché prísady - menovite polohrubú a celozrnnú múku, prášok do pečiva, zázvor, mleté orechy a cukor. Dala som fruktózu, je vhodná aj pre cukrovkárov. Je sladšia, takže jej treba menej ako trstinového, či repného cukru.


2. Do druhej misky dáme tekvicové pyré, ...


2 . ... vajcia a olej.


4. Obsah misiek najskôr premiešame zvlášť ...


5. ... potom suché pridáme k mokrému a miešame len kým sa obe hmoty spoja.


6. Cesto rozdelíme do formy. Kto chce, dá košíčky, ja preferujem vymazanie a vysypanie "jamôk" hrubou múkou.


7. Pečieme pri 200 ˚C cca 30 minút.


8. Orechy a zázvor dajú mafinkám zaujímajú chuť.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Brusnicový kompót | Tekvicové mafiny (muffiny) s orechami a zázvorom | МУСАКА (bulharská MUSAKA) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (Ivikas) ID 98845 (4.10.2010, 22:22)
urcite su (zajic) a zdrave :-$, (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (4.10.2010, 22:12)
*-)zaujímavé (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu