
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 33 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() bravčové mäso s vínom, worchestrom a proven. korenímPOTREBNÉ PRÍSADY bravčové karé, soľ, horčica, worchester, provensalské korenie, červené víno, vegeta, bravč. masť alebo olej POSTUP PRÍPRAVY Bravčové rezne trošku osolíme a vyklepeme, z každej strany potrieme horčicou, poriadne pokvapkáme worchestrom a posypeme poriadne provensalským korením. Takto pripravené rezne dáme na rozpálenú panvicu s roztopenou masťou (olejom) a každý kúsok opečieme z každej strany 3 minúty. Opečené rezne uložíme na iný tanier. Do panvici, v ktorej nám ostal výpek po opekaní mäsa prilejeme červené víno (aspoň 1 dcl) a polievkovú lyžicu kečupu, zamiešame a pridáme trošku vody a trošku vegety. Do toho položíme všetky rezne a dusíme viac ako hodinu. Občas treba mäso obrátiť a ak je potrebné doliať víno alebo vodu, aby sa nepripalilo. Mäsko je vynikajúco ochutené a mäkkučké. Ja to robím z brav. karé, ale správne sa to má robiť z bravč. panenky - vtedy sa mäso pripravuje oveľa rýchlejšie. ako príloha je vynikajúca zapekaná zelenina, hranolky alebo čerstvý zeleninový šalát. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 3 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček práškového cukru, 1 palmarín, 2 vajcia, 1 prášok do pečiva, nastrúhané jablká, škoricový cukor , 1 hrnček = 250 ml POSTUP PRÍPRAVY na dosku si vysypeme múku, prášk. cukor, mäkký palmarín, 2 vajcia a prášok do pečiva (ten vždy rozmiešam v múke a až tak ho vysypem). toto všetko spracujeme rukami na pekné cesto, ktoré rozdelím na 2 časti, zabalím každé jedno do sáčka a šupnem do mrazničky, tak na 10 až 15 minút, aby som ho dokázala potom preniesť na pekáč. asi 10 väčších jabĺk si nastrúhame na strúhadle, podľa chuti pridáme 1 škoricový cukor a ak sú jablká kyslejšie, tak pridáme ešte aj kryštálový cukor, premiešame rukami. na vymučenú dosku si dáme prvé cesto z mrazničky a vyvaľkáme na približný rozmer pekáča, ktorý sme predtým vymastili palmarínom a vysypali hladkou múkou. Keďže je cesto chladnejšie, ľahšie ho prenesieme rukami a uložíme na pekáč, rukami ho upravíme, orežeme a dolepíme, kde chýba, skrátka tak, aby bol pokrytý celý plech. na to poukladáme jablká a dáme druhú vrstvú rozvaľkaného cesta. vrchné cesto potom trošku popicháme vidličkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 1 hodinu, treba sledovať, ako sa pečie. upečené pokrájame a pocukrujeme prášk. cukrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 1.10.2020, 12:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() cesnakový koláč k pivku, vínku...POTREBNÉ PRÍSADY 4 zemiaky stredne veľké, 1 kg polohrubej múky, 1 droždie, 4 čajové lyžičky soli, hrsť celej rasce, 2 dcl oleja do ktorého pretlačíme celú hlávku cesnaku POSTUP PRÍPRAVY 4 zemiaky uvaríme v šupke. 1 droždie rozmiešame v troške teplého mlieka (ja pri robení cesta ešte stále prilievam teplé mlieko, lebo ho vždy dám málo. Ťažko je mi povedať koľko presne, pri spracovaní cesta uvidíme, či to mlieko ešte treba priliať.) Vypracujeme kysnuté cesto z múky, postrúhaných zemiakov, droždia, soli a rasce. Necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, t.j. budeme mať z tejto dávky 2 koláče. Cesto roztiahneme na vymastený plech (môžeme si namočiť ruky do oleja a tak ho roztiahnúť). Dáme piect na 180 stupňov cca. 30 minút. V priebehu pečenia 3 x potierame olejom s cesnakom. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 28.4.2015, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() palacinky starej mamyPOTREBNÉ PRÍSADY na 4 palacinky potrebujeme: 1 vajce, 2 dcl mlieka, 100 g polohrubej múky, 2 polievkové lyžice prášk. cukru, trošku oleja na praženie mne sa osvedčilo najlepšie na palacinky použiť mlieko z mliekomatu - je mastnejšie a lepšie sa z neho pečú palacinky POSTUP PRÍPRAVY vajce, mlieko, múku a cukor do hladka poriadne vymiešame ručným mixérom. Z pripraveného cesta upečieme na vymastenej palacinkovej panvici tenké palacinky, ktoré ľubovoľne ochutíme - my používame detský vanilkový krém a niekedy aj nutellu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() jednoduchý kurací perkeltPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie rezne, maslo, menšia cibuľa - nemusí byť, červená sladká paprika, 1 šľahačka 33%, soľ, čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Na masle speníme nadrobno pokrájajú cibuľku (kto nemá rád cibuľu, nemusí ju dávať), pridáme na malé kocky nakrájané kuracie rezne (ja pre 3 osoby použijem 2 menšie kuracie rezne) a mäsko opražíme "do biela", pridám 1 čajovú lyžičku červenej papriky, pomiešam a rýchlo podlejem vodou - tak aby mäso nebolo celkom zaliate, musí sa totiž dusiť. Pridám soľ, môžme aj čierne korenie a udusíme do mäkka, asi 30 minút - občas premiešame, ak je málo vody, dolejeme. Keď je mäso už mäkké, šťavu zahustíme šľahačkou, do ktorej sme pridali 1 vrchovatú polievkovú lyžicu hladkej múky a vlejeme k mäsu. Mne sa to väčšinou podarí urobiť veľmi husté, vtedy pridám ešte vývar z polievky alebo čistú vodu a nechám to prevrieť. AKo prílohu podávam cestovinové kolienka. Obed je hotový za 45 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 2.1.2025, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() mäkké medovníkyPOTREBNÉ PRÍSADY 25 dkg palmarín, 15 dkg medu, 20 dkg prask. cukor, 1 dcl vody, 60 dkg hladkej muky, 2 cele vajcia, 2 cajove lyzicky sody bicarbody, 24 g škoricového cukru a štipka perníkového korenia (to perníkové korenie nemusí byť). POSTUP PRÍPRAVY V hrnci roztopíme: 25 dkg palmarínu, 15 dkg medu, 20 dkg prášk. cukru a 1 dcl vody. Do vychladnutej masy (rovno do hrnca) pridáme: 60 dkg hladkej múky, 2 celé vajcia, 2 čajové lyžičky sódy bicarbódy, škoricový cukor a perník.korenie. Vezmeme ručný mixér a všetko pekne zmiešame, na chvíľu dáme do chladničky (ja dávam na 1 hodinu, ideálne je do 24 hodín). Plech na pečenie trošku natieram palmarínom alebo obyčajným maslom. Medovniky pečieme maximalne 10 minút (nie dlhšie, lebo budú tvrdé ! ) pri teplote 180 stupňov. Po upečené (rovno z rúry) HNEĎ potrieť rozšľahaným vajíčkom. Medovníky sú mäkkučné a s cestom sa veľmi dobre pracuje. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 218 návštěvníkov) KOMENTÁRE (102) posledné: 11.4.2017, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jablková štrúdľaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 250 g hladkej múky, 80 g masla, 1 žĺtok, 1 dcl mlieka, trošku soli plnka: 1 a 1/2 kg jabĺk, 1 škoricový cukor, kryštýlový cukor podľa kyslosti jabĺk POSTUP PRÍPRAVY cesto: Na dosku preosejeme múku, pridáme maslo, žĺtok, soľ a mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke odpočívať pol hodiny. plnka: jablka nastruháme, premiešame s kryštálovým a škoricovým cukrom a rozdelíme na 3 časti. Z chladničky vyberieme cesto, rozdelíme na 3 diely. Každé rozvaľkame na pomučenej kuchynskej utierke, pokvapkame maslom (olejom), posypeme troškou strúhanky, posypeme jablkami a zvinieme pomocou utierky. Po každom otočení cesto natierame maslom (olejom), aby sa pri pečení lístkovalo. Tak vyrobíme tri štrúdle. Vložíme ich na pomastený plech. Počas pečenia ich ešte aspoň 1-2 kráť potrieme maslom. Pečieme v horúcej rúre (180 - 200 stupňov) dozlatista. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.11.2012, 10:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() vynikajúco dochutený TokaňPOTREBNÉ PRÍSADY Recept mojej svokry a naozaj je to vynikajúco dochutené mäsko. Takže potrebujeme: 1 kg chudého bravčového mäsa (ja dávam brav. stehno), 1 lyžička sladkej papriky, 1 lyžička štipľavej papriky, 2 lyžičky mletého čierneho korenia, karí korenie, worchestrová omáčka, 100 g údenej slaniny, 250 g cibule, 2 zelené papriky, 2 červené papriky, hrsť húb (čerstvých alebo sušených), 1 lyžica oleja alebo bravč. masti, 2 lyžice kečupu, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na hrubšie rezance a osolíme. V miske zmiešame mleté čierne korenie, sladkú a štipľavú papriku, podľa chuti kari korenie a worchestrovú omáčku. Premiešame s mäsom. (poznámka: Ja osobne dávam málo čierneho korenia a štipl. papriky, aby to jedol aj náš drobec, lebo jedlo je pri dodržaní presného pomeru korenia dosť pikantné.) Na oleji opražíme do sklovita slaninu, pokrájanu na kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku. Do zmesi pridáme nakrájané huby. Postupne vkladáme mäso a za stáleho obracanie ho opražíme. Potom ho podlejeme vodou a dusíme asi hodinu a pol. Vody nesmie byť veľa, aby sa mäso nevarilo, ale dusilo. Keď je už veľa šťavy, tak ju odoberám. Ak by bolo veľmi riedke, tak po pol hodine dusenia, pridávam najemno nakrájaný malý zemiak, ktorý šťavu trošku zhustí. Pred podávaním este vmiešame kečup. AKo prílohu odporúčam hranolky a ryžu, môže byť ešte zeleninová príloha alebo tatarská omáčka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 5.5.2015, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Rýchla a jednoduchá krupicovo-zeleninová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY obyčajné maslo, detská krupica, vňať zeleru, mrazená zelenina (najlepšie asi mrkva s hráškom) - ja používam väčšinou čerstvú mrkvu a mrazený hrášok, soľ, vegeta, voda POSTUP PRÍPRAVY Maslo roztopíme na slabom ohni v hrnci, pridáme aspoň polievkových lyžíč krupice a trošku popražíme, zalejeme vodou (asi 1,5 litra), pridáme posekanú zelerovú vňať. Keď sa začne variť vsypeme mrazenú zeleninu, pridáme lyžičku vegety, soľ a varíme asi 10-15 minút - kým nie je zelenina celkom mäkká. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 4.8.2012, 8:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Budapeštianska torta pre nášho oslávencaPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 17.9.2010, 23:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 33 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |