. .. .. .. .. .. .
. .

mäkké medovníky - RECEPT 50766

Dana P. (pokemonka) ID 48024
.
Oblasť: Kežmarok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.5.2008
Naposledy: 26.10.2024 17:55
Aktualizácia: 30.5.2019 11:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 24
RODINNÉ FOTOGRAFIE 7
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 33
NÁVODY 0

CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 218 návštěvníkov)


mäkké medovníky


[ recept č. 50766 zo dňa  ]


mäkké medovníky


POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg palmarín, 15 dkg medu, 20 dkg prask. cukor, 1 dcl vody, 60 dkg hladkej muky, 2 cele vajcia, 2 cajove lyzicky sody bicarbody, 24 g škoricového cukru a štipka perníkového korenia (to perníkové korenie nemusí byť).

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci roztopíme: 25 dkg palmarínu, 15 dkg medu, 20 dkg prášk. cukru a 1 dcl vody. Do vychladnutej masy (rovno do hrnca) pridáme: 60 dkg hladkej múky, 2 celé vajcia, 2 čajové lyžičky sódy bicarbódy, škoricový cukor a perník.korenie. Vezmeme ručný mixér a všetko pekne zmiešame, na chvíľu dáme do chladničky (ja dávam na 1 hodinu, ideálne je do 24 hodín). Plech na pečenie trošku natieram palmarínom alebo obyčajným maslom. Medovniky pečieme maximalne 10 minút (nie dlhšie, lebo budú tvrdé ! ) pri teplote 180 stupňov. Po upečené (rovno z rúry) HNEĎ potrieť rozšľahaným vajíčkom.
Medovníky sú mäkkučné a s cestom sa veľmi dobre pracuje.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


v hrnci si roztopíme palmarín, cukor, med a vodu


po vychladnuti pridáme múku, sódu bicarbónu, vajíčka, 24 g škoricového cukru a štipku perníkového korenia - nemusí byť. Vezmeme mixér a všetko zmiešame.


takto vymixované cesto (bude riedšie) dáme na 1 hodinu do chladničky


na pomúčenú dosku vyberieme (rukou) cesto. Ja ho rozdeľujem na polovicu, lebo je toho veľa. Najskôr spracujem jednu dávku cesta a potom tú druhú (ktorú zatiaľ dávam naspäť do chladničky, aby cesto nezmäklo).


cesto vyvaľkáme, vykrajujeme medovníčky a ukladáme na pomastený plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, nie viac ako 10 minút, lebo sú potom tvrdé.


Po upečení HNEĎ potierame rozšľahaným vajíčkom.


moji pomocníci :-)


spolu sme upiekli 160 medovníkov.


náš adventný veniec


detailnejší záber adventného venca



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Jablková štrúdľa | mäkké medovníky | jednoduchý kurací perkelt >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 56 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Emilia B. (eemily) ID 53635, mimibazar.sk/eemily (11.4.2017, 11:00)
najlešie medovníčky aké som kedy robila, dakujem za super recept (Y) (Y) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miriam P. (Mimi.p) ID 9947 (13.12.2016, 6:50)
Ahoj omylom som dala iba 60g múky a večer som vložila cesto do chladu. Môžem teraz rano pridať zvyšnú múku? Alebo urobiť nové cesto?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2016, 11:21)
Zdravím. Toto sa raz prihodilo aj mne, že som dala menej múky. Prišla som na to však až vtedy, keď som váľkala cesto. Ja som už viac múky nepridávala, avšak s cestom sa mi podstatne horšie robilo, stále sa mi lepilo na ruky, vykrajovačky a na valček. pri pečení sa mi medovníky trošku "rozliali", a nemali také pekné tvary, ale zato manželovi chutili viac, ako keď dodržujem presnú receptúru. :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (23.12.2015, 20:33)
(pernicek) napečené aj tento rok ^o) prajeme všetko dobré (banky) (andel)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (13.12.2015, 14:41)
a ide sa na ne (pernicek) (pernicek) (pernicek) (objimam)
ODPOVEDAŤnahlásiť
eva t. (mimi1968) ID 114154 (12.12.2015, 16:41)
(Y) (banky) (stromecek) (andel) (banky) (andel) (andel) (andel) (banky) (banky) (banky)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Daniela R. (Dendarav) ID 267218 (12.12.2015, 14:35)
(Y)dakujem konečne lahodne makke medovníčky
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (andula098) ID 73898 (11.12.2015, 19:58)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia T. (silvia te) ID 142700 (16.12.2014, 19:54)
receptik prave skusame-dcerka mi pomaha...dakujem za tip! (child6) (child6) (child1) krasne (stromecek) prajem!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana D. (Zuzu309) ID 123993, mimibazar.sk/zuzu309 (1.12.2014, 14:22)
(Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) vyborny vyborny recept, prave vcera som podla neho piekla medovnicky, a mozem potvrdit, ze su makkulinkeeee! ,-) ,-) ,-) Dakujem za tento receptik, u mna naj naj naj medovnicky (pernicek) (pernicek) (pernicek) (L) (L) (L) Zuzana
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (30.11.2014, 20:19)
(Y) tieto skúsim tento rok |:o) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (6.12.2014, 18:01)
hotovo |:o) |:o) |:o) krásne, mäkké, voňavé (pernicek) (pernicek) robila som ich také tučnučké ,-) nech je to raz dva (smich) a super (kolednici) ďakujem

(F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (30.11.2014, 19:22)
Tohle jsou ty nejlepší perníčky jaké jsem kdy dělala, už mám opsané ve svém sešitě a budu dělávat, díky |:o) (F) |:o) (F) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka K. (slavenka83) ID 180340 (25.11.2014, 20:50)
najlpesie medovnicky na svete!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (22.12.2013, 18:14)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dušana K. (dudus16) ID 270616 (22.12.2013, 16:49)
Medovníky práve dopečené podľa vášho receptu a sú parádne. Určite ostanem verná tomuto receptu. (Y) (Y) (Y) (pernicek)
ODPOVEDAŤnahlásiť
petra z. (pepppe) ID 139804 (17.12.2013, 13:02)
(Y) (Y) (Y) Paradne a hlavne makučke (clamp) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (18.12.2013, 9:08)
(clamp) (banky) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Petra M. (pminky) ID 147116 (15.12.2013, 11:14)
Dobrý deň. Chcem sa opýtať koľko môže byť lyžíc , 150dkg medu?? Ďakujem.
Dnes ideme na to ,)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (16.12.2013, 8:35)
zrejme už neskoro reagujem na váš dotaz, ale nepomohla by som vám, lebo ja všetko vážim na digitálnej váhe. Medovníky sa vydarili?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarina P. (Lanah) ID 250627 (14.12.2013, 15:19)
Zdravím,

chcela by som sa spýtať či je možné heru/palmarín nahradiť aj maslom?

Ďakujem :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2013, 16:16)
ani ja, ani nikto z mojich známych nemá vyskúšané pečenie medovníkov s maslom. netuším, či po použití masla ostanú tiež mäkké.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarina P. (Lanah) ID 250627 (14.12.2013, 15:21)
Teraz som si všimla odpoveď na moju otázku na druhej strane ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabriela K. (carodejnica7) ID 106295 (13.12.2013, 0:41)
Dobrý večer, môžem nahradiť sódu bikarbonu a koreniny, práškom do pečiva učeným pre perníky? Vďaka.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (13.12.2013, 17:32)
ešte som neskúšala piecť tieto medovníky s práškom do pečiva, ale sóda tam nahrádza prášok do pečiva, takže teoreticky by to malo vyjsť. ale ako vravím, vyskúšané to nemám.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina A. (paptynka) ID 44544, mimibazar.sk/paptynka (12.12.2013, 22:50)
a kolko cca tej škorice a klinčekov tam mam dať?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (13.12.2013, 17:30)
ja osobne klinčeky dávam len 2 ks a poriadne ich rozmliaždim, lebo ich môj synátor nemá rád, tak preto len 2 a čo sa týka škorice dávam asi 1 čajovú lyžičku a niekedy tam šupnem aj celý sáčok škoricového cukru a aj 1 čajovú lyžičku perníkového korenia - ale to nemusí byť.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina A. (paptynka) ID 44544, mimibazar.sk/paptynka (15.12.2013, 10:47)
vďaka, idem na to (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
eva t. (mimi1968) ID 114154 (11.12.2013, 18:25)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2013, 16:43)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 56 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu