končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
bravčova rolada so špena tomPOTREBNÉ PRÍSADY 1,2 kg vykostenej krkovičky., soľ.,korenie., ½ KL sušeného majoránu., 2 KL stredne štipľavej horčice., veľká cibuľa., 4 dl zeleninového vývaru., 1/8 l bieleho vína., 2 PL kyslej smotany., 1 – 2 KL horčice., soľ., korenie., asi 2 KL maizeny Plnka: 300 g mrazeného špenátu., strúčik cesnaku., cibuľa., 20 g rastlinného tuku., 150 g rajčiakov., 75 g ovčieho syra., 2 PL strúhaného parmezánu., soľ., korenie POSTUP PRÍPRAVY myté a osušené mäso rozkrojíme tak, aby vznikol veľký plátok. Ten osolíme, okoreníme, posypeme majoránom a potrieme horčicou. Do roztopeného špenátu pridáme na rastlinnom tuku orestovanú nakrájanú cibuľu a cesnak, ošúpané a nakrájané rajčiaky a ovčí syr. Zmes ochutíme, pridáme parmezán, zmiešame a natrieme na mäso, ktoré potom zrolujeme, zviažeme kuchynskou niťou a zo všetkých strán opečieme na oleji spolu s na jemno nakrájanou cibuľou. Roládu zalejeme zeleninovým vývarom a bielym vínom a asi 1 ½ hodiny dusíme pod pokrievkou. Potom mäso vyberieme a do šťavy pridáme smotanu s maizenou a korenie. Roládu môžeme po vychladnutí dôkladne zabalenú uchovať až 2 mesiace v mrazničke. Potom ju voľne rozmrazíme a napokon prehrejeme v horúcej rúre. Omáčku pripravujeme vždy čerstvú. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 19.4.2008, 10:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
kura po gazdovskyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kyslej kapusty, cibula, 4 kuracie stehna, mast, 20 dkg prerastenej slaniny, cierne korenie, hladka muka, sol, rasca POSTUP PRÍPRAVY Kuracie stehna osolime, oblozime pruzkami slaniny. Na masti spenime cibulu, trochu k nej prisypeme hladkej muky a podlejeme teplou vodou. Pridame cast kyslej kapusty, na nu poukladame kuracie stehna a prikryjeme zvysnou kapustou, zakryjeme pokrievkou a dusime. Potom stehna vyberieme, aby boli chrumkave, dame ich na kapustu a dame ich asi na 15 minut do rury zapiect. Upozornenie: Hrniec nesmie mat umelohmotne casti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 12.4.2008, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
milanske špagetyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g špagiet., soľ., 60 g údenej slaniny., 60 g kečupu., 1 – 2 strúčiky cesnaku., 120 g strúhaného syra (parmezán, oštiepok, eidam) POSTUP PRÍPRAVY Do vriacej osolenej vody vložíte špagety a uvaríte. Uvarené scedíme, prepláchneme vlažnou vodou a vložíme do misy. Omastíme ich pokrájanou rozpraženou slaninou, premiešame s kečupom, do ktorého sme vmiešali pretlačený cesnak a nakoniec každú porciu posypeme strúhaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 20.10.2017, 16:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Roštenka s chrenovou korkouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 rezne roštenky (á cca 180 g)., Na kôrku: 4 žemle., ½ l hovädzieho vývaru., 100 g chrenu., 1 vajce., soľ., korenie., majoránku., múku., olej POSTUP PRÍPRAVY Žemle nakrájame na kocky s hranou cm. Uvaríme vývar, pridáme nakrájané žemle a povaríme na slabom plameni cca ¼ hodiny. Očistíme a nastrúhame chren. Žemľovú hmotu metličkou dôkladne premiešame, dáme dolu z ohňa a prichutíme soľou a korením. Primiešame chren a 3 PL nasekanej majoránky. Hmotu necháme trošku ochladnúť, a potom primiešame vajce. Rúru na pečenie predhrejeme v režime grilovanie. Roštenku jemne naklepeme a na okrajoch narežeme, osolíme okoreníme a obalíme múkou. Vo veľkej panvici rozpálime trošku oleja a na stredne rozpálenom oleji roštenku z obidvoch strán opečieme. Z panvice mäso vyberieme a šťavu môžeme použiť na prípravu petržlenovej omáčky. Roštenku poukladáme na plech, Natrieme žemľovou hmotou a v predhriatej rúre zapečieme do zlatožlta. Roštenku polejeme šťavou. Ako prílohy sú vhodné zemiaky a koreňová zelenina. Petržlenová omáčka : Šťavu z pečenia zriedime s 3/8 l vývaru a necháme cca minútu povariť. Primiešame pohár sladkej smotany, povaríme do krémova, dochutíme soľou, korením a troškou citrónovej šťavy a pridáme 4 PL pokrájanej petržlenovej vňate. Hovädzie mäso je mimoriadne chutné a obsahuje málo cholesterínu. Tip na nápoje: V zásade dobrým sprievodcom k roštenkám pripraveným na rôzne spôsoby sú vyzreté, zemito – rustikálne červené vína ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 5.4.2008, 16:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
velkonočny veniecPOTREBNÉ PRÍSADY 40 g droždia., ¼ l mlieka., 75 g cukru., 600 g polohrubej múky., 150 g roztopenej Hery., vajce., žĺtok., 4 – 6 zafarbených vajec., 30 g kryštálového cukru., 20 g mandlí nakrájaných na plátky POSTUP PRÍPRAVY Droždie a vlažné mlieko zmiešame s trochou cukru a necháme nakysnúť. Múku, zvyšok cukru, Heru a vajce dáme do misy, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto. Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 diely a upletieme z nich vrkoč, ktorý stočíme do venca. Položíme na plech vymastený Herou a vtlačíme zafarbené surové vajcia. Necháme ešte krátko nakysnúť a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút. (elektrická rúra 200 stupňov C – 225 stupňov C, plyn stupeň 3 – 4 ). potom veniec potrieme žĺtkom rozšľahaným s trochou mlieka, posypeme kryštálovým cukrom a mandľami pečieme ešte 10 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 8.3.2008, 13:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
sušIPOTREBNÉ PRÍSADY Ryža suši 115 g ryže., 0,25 l vody., 4 PL práškového cukru., 4 PL slabého vínneho octu., 2 KL soli., 1 – 2 PL jemne postrúhaného ďumbiera., 1- 2 PL jemne pretlačeného cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Ryžu umyte, zalejte vodu, prikryte dobre priliehajúcou pokrievkou a nechajte zovrieť na prudkom ohni. Potom plameň stíšte a varte ju ešte asi 10 – 15 minút, kým neabsorbuje všetku vodu. Medzitým v pohári premiešajte prísady a vmiešajte ich do teplej ryže. Ryžu nechajte pri izbovej teplote vychladnúť. R ROLADA SUSHI-priprava je jednoduchá a dá sa rýchlo naučiť. Na stôl si dáte igelitovú fóliu, na ňu položíte plát morskej riasy a pokvapkáte ho vodou, aby zmäkol. Ryžu rozťľapkáte na plát, pričom na dvoch dlhších stranách necháte voľný okraj (si 2,5 cm). Pásiky očistenej zeleniny alebo marinovanej ryby pokladiete po dĺžke do stredu ryže, všetko opatrne po dĺžke zrolujete; pomáhajte si pritom igelitovou fóliou. Roládu postláčajte a nakrájajte na kúsky široké 2,5 cm. Suši podávajte so sójovou omáčkou a s pastou wasabi alebo z ďumbiera. viac na http://www.mojerecepty.sk/susi-japonska-specialita.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |