
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
františek r. (trisestri) ID 30284 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | velkonočny veniec[ recept č. 4337 zo dňa 8.3.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 40 g droždia., ¼ l mlieka., 75 g cukru., 600 g polohrubej múky., 150 g roztopenej Hery., vajce., žĺtok., 4 – 6 zafarbených vajec., 30 g kryštálového cukru., 20 g mandlí nakrájaných na plátky POSTUP PRÍPRAVY Droždie a vlažné mlieko zmiešame s trochou cukru a necháme nakysnúť. Múku, zvyšok cukru, Heru a vajce dáme do misy, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto. Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 diely a upletieme z nich vrkoč, ktorý stočíme do venca. Položíme na plech vymastený Herou a vtlačíme zafarbené surové vajcia. Necháme ešte krátko nakysnúť a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút. (elektrická rúra 200 stupňov C – 225 stupňov C, plyn stupeň 3 – 4 ). potom veniec potrieme žĺtkom rozšľahaným s trochou mlieka, posypeme kryštálovým cukrom a mandľami pečieme ešte 10 minút. |
františek r. (trisestri) ID 30284 (8.3.2008, 13:38) |
dalšie velkonočne sladke recepty najdete http://www.mojerecepty.sk/velkonocne-kolace.html |
ODPOVEDAŤnahlásiť |