. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Henrieta L. (heny3003) ID 134219
.
Oblasť: ITÁLIA
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 24.1.2010
Naposledy: 25.11.2016 7:22
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 7
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkova torta LUCE SLNKA :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vacsie jablka(cca 800g), 125g maslo, 3 vajcia, 125g cukor, 1 vanilkovy cukor, 250g hl.muka, 150ml mlieko, nastruhana kora z 2 citronov, 1 prasok do peciva

POSTUP PRÍPRAVY

Tento jablkovy kolacik je velmi jednoduchy a velmi chutny...postup pri obrazkoch..

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (42) posledné: 31.10.2013, 7:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Sicilska specialita ARANCINI DI RISO (Ryzove pomarance)



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 500g ryze (gulata, dobra kvalita), 100g parmezan, sacik safranu, 2 zltky, 50g masla, sol Suroviny na vypln: 150g mlete maso (bravcove al.hovadzie), ½ cibule, 1PL olivoveho oleja, 40g paradajkoveho pretlaku, 80g mrazeneho hrasku, 100g syra (napr.eidam, emental, mozzarella), 1dcl cerveneho vina, c.korenie, sol Na obalenie :2 rozslahane vajcia, struhanka, olej na vyprazanie

POSTUP PRÍPRAVY

Arancini su typickou sicilskou specialitou, ktoru v gulatej alebo kuzelovej forme najdete na Sicilii takmer vsade... Mozte ich jest teple alebo studene, ako predjedlo alebo ako hlavne jedlo, a hodia sa super na vylety... Vypln moze byt rozna...najcastejsie pomlete maso s hraskom, ale aj kocky sunky so syrom, ricotta so spenatom, ....atd...
Ryzovy ‘obal’ sa robi so safranom, ktory zafarbi ryzu na zlto, alebo ak namiesto safranu (a zltkov) pridate do ryze trochu paradajkovej omacky, budete mat arancini zafarbene na cerveno...My sme urobili zlte....postup pri obrazkoch..

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 30.12.2012, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Sicilske zapekane cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

Na ragu: 500g mleteho hovadzieho (bravcoveho) masa, 2 cibule, 2 mrkvy, 2 stonky zeleru, 500ml paradajkovej stavy (passata, prip.paradajky v konzerve), 2 PL pretlaku, korenie, sol, bazalka,.... Na cestoviny: 500g cestovin (Rigatoni, Tortiglioni, Penne), 3 na tvrdo uvarene vajcia, 150g sunky nakrajanej na kocky,150g eidamu nakrajaneho na kocky, 100g mrazeneho hrasku, 2 rozslahane vajcia, parmezan. Mimochodom, hmotnosti jednotliviych ingrediencii udavam priblizne...mleteho masa, ci syra, sunky, atd mozte dat aj menej aj viac...podla oka... :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Tato zapekana cestovina je jednym z typickych nedelnych obedov na Sicilii. V podstate zakladom su vyssie uvedene suroviny (nemusia byt vsetke, napr.ja som vynechala hrasok), ale pridat mozte aj baklazan, huby, ci klobasku... niekto z pomleteho masa urobi aj minifasirky, ktore sa potom varia v paradajkovej stave...
Postup: pri obrazkoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 16.5.2011, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Talianska CROSTATA DI MARMELLATA



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g hladka muka, 180g maslo, 150g krystalovy cukor, nastruhana citronova kora z jedneho citrona, stipka soli, 1 vajce a 2 zltka, dzem

POSTUP PRÍPRAVY

Crostata je jeden z najoblubenejsich a najrozsirenejsich „kolacov“ v Taliansku, ktory moze byt aj sucastou ranajok…kto bol v Taliansku, ak mal typicke talianske ranajky, vie, ze je to hlavne cappuccino a nieco sladke…cornetto (croissant), crostata, zakusok….
Crostata sa robi na vsetky mozne sposoby…Najrozsirenejsia je ale crostata plnena s pomarancovou marmeladou alebo dzemom, predovsetkym marhulovym….dalsie varianty su napriklad crostata s Nutelou, ricottou alebo s vanilkovym kremom a s naukladanym platkami ovocia navrchu, atd..
Este jedna vec: crostata vraj dostala meno podla toho, ze je chrumkava ako ´crosta di pane´, teda ´korka chleba´..
Ja vacsinou robim velmi rychlu crostatu s dzemom, a tu je recept s obrazkovym postupom:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 6.6.2011, 18:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Vyborny salat WALDORF



POTREBNÉ PRÍSADY

2 jablka (mozme 1cervene a 1 zelene pre farebny efekt), 1/2 pohara zelerove stonky, 1/2 pohara nasekane vlasske orechy, 1/4 pohara hrozienok (alebo v lete 1/2 pohara cerstvych hroznovych bobul), 3-4 PL majonezy, 1 PL cukru, 1PL citronovej stavy, cierne korenie, sol

POSTUP PRÍPRAVY

Tento salat dostal svoje meno podla hotela Waldorf-Astor v New Yorku, kde ho vymyslel sefkuchar koncom 19.storocia...(povodne bol bez orechov a hrozienok) . Stal sa coskoro oblubeny nielen v USA ale aj vo V. Britanii, Dufam, ze bude chutit aj vam...Je velmi jednoduchy ale hlavne chutny...len tak s chlebom..no a ked do neho primiesate este kocky peceneho kurcata.....hmmmmmm super lahodka!!!!!!!!!
Postup:
Jablka narezeme na male kocky aj so supkou. Zelerovu stonku nakrajame na tenke pruzky, orechy nasekame nahrubo a na suchej panvici trosku poprazime. Majonezu vymiesame s cukrom a citronovou stavou a vsetko spolu zmiesame. Dochutime solou a ciernym korenim, pripadne este cukrom alebo citronovou stavou podla gusta.... Podavame so zelenym salatom dobre vychladeny. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

ČÍNSKE CITRÓNOVÉ KURACIE PRSIA - vynikajúce a nenáročné



POTREBNÉ PRÍSADY

MASO: kuracie prsia, hl.múka , soľ, 2 vajcia, 1 ČL prášku do pečiva OMAČKA: 2ČL oleja (najlepšie sézamového), 2 roztlačené strúčiky cesnaku, 1 ČL nastrúhaneho zázvoru (alebo ½ CL sušeného), ½ ČL rozdrvených sušených čili papričiek, nastrúhaná kôra z 1 citróna, 250ml kuracieho vývaru (v núdzi postačí aj voda), 1PL sójovej omáčky, 3 PL citrónovej šťavy, 1PL hnedého cukru (môže byť aj biely kryštál), 1PL medu, 2 ČL maizeny

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv urobíme omáčku: V oleji na miernom plameni asi 3 minúty popražíme cesnak a zázvor, potom pridáme čili, citrónovú kôru, popražíme ďalšie 2 minúty a prilejeme predom pripravenú zmes, v ktorej sme rozmiešali kurací vývar, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, cukor, med a maizenu. Za stáleho miešania povaríme až kým omáčka nezhustne a odstavíme z plameňa.
Kuracie prsia nakrájame na väčšie plátky, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme najprv v rozšľahanom vajci, potom v múke a vypražíme. Upečené dáme na papier, aby sme odsali prebytočný tuk. Omáčku dáme zohriať a kuracie plátky v nej ani nie minútu povaríme, aby nestratili veľmi na chrumkavosti a hneď podávame. My to máme najradšej s jednoducho uvarenou ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 8.1.2014, 14:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

SPAGHETTI ALLA PUTTANESCA



POTREBNÉ PRÍSADY

500g spagety alebo linguini, 2 PL olivovy olej, 3 struciky cesnaku, 8 ancoviciek (sardelove ocka), 400g posekanych paradajok v konzerve, pripadne passata (prepasirovane paradajky), 100g ciernych oliv, 4 CL kapary, chilli papricky, petrzlen

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je velmi zname a rozsirene cestovinove jedlo v Taliansku a recept je velmi jednoduchy a rychly. Zacneme hned tym, ze dame varit vodu na cestoviny. Kym sa voda zohrieva, do panvice dame olivovy olej, pridame dlanou stlacene struciky cesnaku (ktore potom pred servirovanim odstranime), nasekane ancovicky, cierne olivy nakrajane na kruzky (pripadne cele ak maju kostku), a capary, ktore mozme dat cele, pripadne posekat. Toto vsetko za staleho miesania poprazime na velmi miernom ohni, aby sme nic nepripalili a po 4-5 minutach pridame paradajky a nasekany petrzlen (cast nechame na ozdobu). Medzitym vhodime spagety do vriacej vody, lebo omacka bude hotova, len co sa dovaria spagety... Pozor, aby sa spagety nerozvarili, ale ostali polotvrde ´al dente´ (su chutnejsie a lepsie stravitelne). Omacku osolime a okorenime podla chuti. Spagety potom pridame k omacke, premiesame, odstavime zo sporaka a servirujeme.. Parmezan sa k tymto cestovinam nepodava, ale ak ho mate radi, pridajte, urcite nic nepokazite. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.1.2012, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu