. .. .. .. .. .. .
. .

Sicilske zapekane cestoviny - RECEPT 38299

Henrieta L. (heny3003) ID 134219
.
Oblasť: ITÁLIA
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 24.1.2010
Naposledy: 25.11.2016 7:22
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 7
NÁVODY 0

RYŽA A CESTOVINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)


Sicilske zapekane cestoviny


[ recept č. 38299 zo dňa  ]


Sicilske zapekane cestoviny


POTREBNÉ PRÍSADY

Na ragu: 500g mleteho hovadzieho (bravcoveho) masa, 2 cibule, 2 mrkvy, 2 stonky zeleru, 500ml paradajkovej stavy (passata, prip.paradajky v konzerve), 2 PL pretlaku, korenie, sol, bazalka,.... Na cestoviny: 500g cestovin (Rigatoni, Tortiglioni, Penne), 3 na tvrdo uvarene vajcia, 150g sunky nakrajanej na kocky,150g eidamu nakrajaneho na kocky, 100g mrazeneho hrasku, 2 rozslahane vajcia, parmezan. Mimochodom, hmotnosti jednotliviych ingrediencii udavam priblizne...mleteho masa, ci syra, sunky, atd mozte dat aj menej aj viac...podla oka... :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Tato zapekana cestovina je jednym z typickych nedelnych obedov na Sicilii. V podstate zakladom su vyssie uvedene suroviny (nemusia byt vsetke, napr.ja som vynechala hrasok), ale pridat mozte aj baklazan, huby, ci klobasku... niekto z pomleteho masa urobi aj minifasirky, ktore sa potom varia v paradajkovej stave...
Postup: pri obrazkoch...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Potrebne suroviny na ragu....korenie pridajte podla vasej chuti...


....cibulu nakrajame na jemnucko, zelerove stonky a mrkvu nastruhame...vsetko spolu poprazime, pridame pomlete maso, osolime, okorenime a poprazime kym nezmeni farbu....pridame paradajkovu stavu a pretlak…Dochutime.....Varime 1 – 1,5 hodiny...Pocas varenia dolievame vodu a samozrejme premiesame...Ragu nema byt velmi huste a ani velmi riedke..


Cestoviny uvarime na tvrdsie (polovicu casu ako je uvedene na obale), vajcia na tvrdo narezeme na platky, sunku a tvrdy syr (eidam, emmental) na kocky, uvarime hrasok (vacsinou sa dava, my ho ale nemusime...)... Cestoviny v hrnci zmiesame s 1/3 nasho ragu....aby sa nelepili...


Do dostatocne hlbokeho plechu dame varechou najprv vrstvu ragu, potom cestoviny....


...na cestoviny rozlozime syr, sunku, a vajcia....potom ide zasa ragu, na to cestoviny, sunka,..atd, atd...az ukoncime vrstvou ragu...


Na vrch vylejeme rozslahane vajcia...


A nakoniec postruhany parmezan.... Dame zapiect do rury na 30 minut (180 C)..


Upecena ´pasta al forno´.... :-)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Talianska CROSTATA DI MARMELLATA | Sicilske zapekane cestoviny | Sicilska specialita ARANCINI DI RISO (Ryzove pomarance) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ivana K. (iwis8) ID 66169 (12.5.2011, 15:19)
Ak by som mala omáčku šťavnatejšiu, môžem dať aj neuvarené cestoviny? Lasagne sú tak úžasne, ibaže sú rovné a penne nie. Ale už teraz sa teším keď to vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤ
Henrieta L. (heny3003) ID 134219 (16.5.2011, 16:26)
Az dnes som si precitala tvoj odkaz... :´( asi uz neskoro....ale : My sme raz dali cestovinu neuvarenu, (bol to moj napad...a varil priatel..) a cestovina ostala tvrda.. Lasagne nepotrebuju predvarat, mozno aj preto, ze su tensie a cesto je obycajne vajecne ( ?) *-) Ja by som radsej neriskovala.. (L) (L) dufam ale, ze sa vase vydarili!!!!
ODPOVEDAŤ
Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763, mimibazar.sk/Sabuliatko (3.5.2011, 9:14)
už sa mi dusí ragu :-) a varia vajká aj cestovinka ^o)
(cinky) bude určite spokojný, uvidím, čo povedia (X) (X)
(dance) (dance) (dance) (Y)
ODPOVEDAŤ
Denisa J. (Damia) ID 3904 (18.4.2011, 18:17)
noooo, tak toto budeme mať na zajtra som sa rozhodla :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (18.3.2011, 0:22)
(pl) (jidlo) (jidlo) (pl)mňáám ,-)vyzerajú výborne (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (17.3.2011, 7:37)
(Y) (Y) (Y) sliny mi tečú až po zem :-p :-p .... milujem taliansku kuchyňu (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (15.3.2011, 22:52)
tak toto na 100% vyskúšam, podobnú omáčku na cestoviny robím, ale bez mäsa - penne al arabiata.
ODPOVEDAŤ
Janka T. (esmae) ID 47720 (15.3.2011, 20:11)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)joooj tak toto musi byt mnamkovy mls (pl)
ODPOVEDAŤ
MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (15.3.2011, 17:48)
(Y) (Y) (Y) super vyzeraju urcite vyskusame
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (15.3.2011, 17:44)
Vyzerajú veľmi dobre, ukladám receptík
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu