končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
RYŽA A CESTOVINY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)Sicilska specialita ARANCINI DI RISO (Ryzove pomarance)[ recept č. 38457 zo dňa 20.3.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: 500g ryze (gulata, dobra kvalita), 100g parmezan, sacik safranu, 2 zltky, 50g masla, sol Suroviny na vypln: 150g mlete maso (bravcove al.hovadzie), ½ cibule, 1PL olivoveho oleja, 40g paradajkoveho pretlaku, 80g mrazeneho hrasku, 100g syra (napr.eidam, emental, mozzarella), 1dcl cerveneho vina, c.korenie, sol Na obalenie :2 rozslahane vajcia, struhanka, olej na vyprazanie POSTUP PRÍPRAVY Arancini su typickou sicilskou specialitou, ktoru v gulatej alebo kuzelovej forme najdete na Sicilii takmer vsade... Mozte ich jest teple alebo studene, ako predjedlo alebo ako hlavne jedlo, a hodia sa super na vylety... Vypln moze byt rozna...najcastejsie pomlete maso s hraskom, ale aj kocky sunky so syrom, ricotta so spenatom, ....atd... Ryzovy ‘obal’ sa robi so safranom, ktory zafarbi ryzu na zlto, alebo ak namiesto safranu (a zltkov) pridate do ryze trochu paradajkovej omacky, budete mat arancini zafarbene na cerveno...My sme urobili zlte....postup pri obrazkoch.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ....Najprv dame varit ryzu.....na troske olivoveho oleja ryzu poprazime, a zalejeme vodou....(asi 2x objem ryze, t.j.1.2 litra)...osolime...prikryjeme a nechame pomaly varit az kym sa vsetka voda nevstreba...Medzitym nakrajame syr na kocky, nastruhame parmezan, uvarime hrasok... .... z cibule, trosky masla, masa, vina a pretlaku uvarime ragu..... ..... nadrobno pokrajanu cibulu spenime na oleji (mozte pridat aj trosku masla), pridame pomlete maso...... Ked maso zmeni farbu, podlejeme vinom a povarime kym sa vino nevypari...potom prilejeme pretlak rozmiesany v pohari vody...posolime, okorenime....a za obcasneho miesania povarime asi 20 minut....ak je v ragu na konci prilis oleja, zlejeme ho cez sitko.. Ked je ryza uvarena, primiesame safran, ktory sme rozpustili v troske vody....potom primiesame rozmiesane zltka a postruhany parmezan...a nakoniec maslo...Dobre premiesame a rozotrieme na tanier, aby ryza rychlejsie vychladla... Ked je vsetko dobre vychladnute, mozme zacat robit nase arancini...pre lepsie tvarovanie navlhcite dlan vodou... .........arancini obalime v rozslahanych vajciach a struhanke....Ja som urobila aj dve kuzelove arancini, ktore ostali bez masla a bez syra kvoli mojmu syncekovi, ktory je alergicky na mliecnu bielkovinu...tvarom tak mozte rozlisit arancini s inou naplnou.. :-) ......vyprazame vo vyssej nadobe v dostatocnom mnozstve oleja.........su velmi chutne...o tom svedci aj to, ze chutili aj mojmu dvojrocnemu syncekovi, ktory v poslednom case veeeelmi vymysla a nezje len tak hocico... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Erika R. (amarylka22) ID 138705 (30.12.2012, 13:36) |
musím pochváliť túto neskutočne výbornú chuťovku dnes som ju robila a každému chutila,nie sú vôbec mastné cviklový šalát sme mali k tomu,fantastické |
ODPOVEDAŤ |
Monika B. (Monullik) ID 170902 (28.2.2012, 14:41) |
ODPOVEDAŤ |
Bridget J. (bridget1) ID 200922 (19.5.2011, 11:25) |
Vyzera to fantasticky, urcite vyskusam! Akurat ma odradza to vyprazanie na konci, mozno by bolo fajn upiect to normalne na plechu, aby to nebolo take mastne... K tomu velky zeleninovy salat a mnam mnam |
ODPOVEDAŤ |
Henrieta L. (heny3003) ID 134219 (22.5.2011, 12:05) | ||
Prave sme dojedli arancini na obed...pre zmenu sme mali ´cervene´ s paradajkovou ryzou Neviem aky by bol vysledok v rure, ale mozem ubezpecit, ze ak odsajes po vyprazeni olej papierom, nie su az take mastne!!! | ||
ODPOVEDAŤ |
Miriama L. (miracko) ID 11257, mimibazar.sk/miracko (17.4.2011, 9:57) | |
Tento týždeň určite vyskúšam - už tu nad nimi slintám 2 týžne Vyzerá to perfektne - potom dám vedieť aký mali u nás ohlas | |
ODPOVEDAŤ |
Henrieta L. (heny3003) ID 134219 (22.4.2011, 13:26) | ||
dufam, ze ohlas bude pozitivny | ||
ODPOVEDAŤ |
Monika i. (agata04) ID 188159 (2.4.2011, 13:57) |
superrrrrrrr !!!! dobrééééééééé |
ODPOVEDAŤ |
Katarína B. (katiik) ID 93084 (31.3.2011, 22:13) |
mnam arancini su velmi dobre jedlo daju sa jest aj studene a to je super, i v lete...namiesto pomleteho masa ich mozete plnit sunkou nakrajanou a syrom mazzarelou-taku kocku dat do stredu ryze,a do ryzi vmiesat pretlak,petrzlen.vnat-aj tato verzia je super odporucam namiesto rezna |
ODPOVEDAŤ |
Henrieta L. (heny3003) ID 134219 (31.3.2011, 22:28) | ||
Presne tak!!!! | ||
ODPOVEDAŤ |
Annamária J. (Amy1) ID 139575 (30.3.2011, 10:19) |
Musím pochváliť recept, včera som ich robila, no keďže ja mäso nejem, dala som ako plnku dusené šampióny a bolo to fakt dobré. Chcem ich tiež vyskúšať so sójovým granulátom. Mala som uvarenú ryžu, ktorá mi zvýšila zo dňa predtým, takže je to super spôsob ako spotrebovať ryžu, predtým som ju musela vyhadzovať. Takže ďakujem za super tip a veľmi chválim recept |
ODPOVEDAŤ |
Henrieta L. (heny3003) ID 134219 (31.3.2011, 22:23) | ||
Dakujem!!!!! Presne tak, daju sa naplnit hocicim, co je v chladnicke..Som rada, ze recept niekomu posluzil... Potesi.. | ||
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (21.3.2011, 6:59) |
super!!!! to je niečo úplne nové do kuchyne!!! |
ODPOVEDAŤ |
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (20.3.2011, 21:57) | |
wau vyzera to super | |
ODPOVEDAŤ |
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (20.3.2011, 20:24) | |
paráda. Vyskúšam. | |
ODPOVEDAŤ |
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (20.3.2011, 16:21) |
To je zaujimave a este to aj dobre vyzera, urcite vyskusam. |
ODPOVEDAŤ |
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (20.3.2011, 11:33) | |
supeeeeer,,,,, | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela D. (Máca 49) ID 94329 (20.3.2011, 8:07) |
Tak to vypadá dobře Určitě to vyzkouším,až pojedu do Makra a koupím rýži. |
ODPOVEDAŤ |
Henrieta L. (heny3003) ID 134219 (20.3.2011, 10:10) | ||
A aj chutia dobre...Priprava zaberie trochu casu, ale podla mna stoja za tu namahu | ||
ODPOVEDAŤ |