. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zdenka A. (barborkadt) ID 112640
.
mimibazar.sk/barborkadt
Oblasť: Detva
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.9.2009
Naposledy: 20.4.2024 8:58
Aktualizácia: 11.9.2015 10:42
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 305
RODINNÉ FOTOGRAFIE 77
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 24
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Tirolské minikrémeše



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g cesto lístkové, džem jahodový, 70 g Zlatý klas, 100 g cukor kryštálový, 500 ml mlieko polotučné, 1 žĺtok, 100 g maslo, 250 ml smotana šľahačková, 1 ks stužovač šľahačky, na posypanie cukor práškový, jahody čerstvé alebo iné čerstvé či zavárané ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozmrazíme a vyvaľkáme ho na práškovom cukre na hrúbku cca 4 mm. Pokrájame ho na obdĺžniky s rozmermi cca 5 x 10 cm /mne vyšlo 20 obdĺžnikov, teda 10 ks krémešov/ alebo štvorce 10 x 10 cm a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupnov upiecť dozlatista.. Upečené obdĺžničky položíme na mriežku a necháme vychladnúť.Medzitým si dáme variť 400 ml mlieka so 100 g kryštálového cukru.. Do zvyšku mlieka zašľaháme 1 žĺtok a zlaté klasy. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme premiešavaním vychladnúť.Do vychladnutej masy zašľaháme 100 g masla a môžme vrstviť krémeš a to nasledovne: lístkový obdĺžnik potrieme džemom, nastriekame pudingový krém, môžme poukladať nakrájané ovocie /v originále ovocie nie je uvedené, ale myslím, že je to super chutný bonus navyše :)/, ďalšia vrstva je vyšľahaná šľahačka so stužovačom a prikryjeme ďalším plátkom lístkového cesta. Posypeme práškovým cukrom, prípadne polejeme čokoládou. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 24.6.2014, 11:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Brokolicová rýchlovka



POTREBNÉ PRÍSADY

brokolica, maslo, cesnak, vegeta, syr v črievku, šunka - môže a nemusí byť

POSTUP PRÍPRAVY

na masielku opražiť na kusky nakrajanu brokolicu, pridať vegetu, pretlaceny cesnak a trošinku podliať vodou..môže sa pridať aj šunka, ja nedavam vzdy a je to fajne aj bez nej.. ked je brokolica udusena zahustiť crievkovym syrom.. podávame so zemiakmi na ľubovoľný spôsob alebo len s pečivom. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 8.6.2015, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Hrianky de luxe - vhodné aj ako pohostenie pre návštevy



POTREBNÉ PRÍSADY

toastový chlieb, šunka, syr, sladká smotana, solamyl, vajcia, cibuľa, soľ, korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Rozpis na cca 8 kuskov chlebikov: toastový chlieb opiect na masle z jednej strany.. v nadobe si zmiesat nakrajanu sunku 150 g, 100 g nastruhat syr, 1 malu cibulku nakrajat, pridat 2 zltka, 50 ml smotany sladkej, 2 lyzičky solamylu, sol, korenie, vegetu.. zvlast vyslahat sneh z tych 2 vajicok a na zaver pridat do zmesy.. hrianky poukladat na plech bud vymasteny alebo ja som dala papier na pecenie neopecenou stranou dolu, navrstvit zmes a piecet pri 200 stupnoch cca 20 minut do zlatista.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 11.3.2014, 7:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Naša prvá hrnčeková vianočka


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Podľa receptu: http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-hrncekova-vianocka-fotorecept/28561-recept.html\r\n\r\nMôj tip: Po upečení potrieť rozpusteným maslom, ostane krásne lesklá.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 4.2.2014, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Špenátový prívarok



POTREBNÉ PRÍSADY

balíček mrazeného špenátu, maslo, olej, soľ, cukor, ocot, smotana na varenie, hladká múka, cesnak.

POSTUP PRÍPRAVY

Špenát ako ho máme rady a robíme my..

Rozmrazenú kocku špenátu podusíme cca 15 minút na oleji. Pridáme cukor, soľ, cca 3 kúsky pretlačeného cesnaku a ešte chvíľku podusíme. Pre zjemnenie pridáme plátok masla..V 10 % smotane na varenie rozmiešame hl. múku a špenát zalejeme. Dochutíme octom. Ak je prívarok hustý rozriedime mliečkom. Podávame so zemiakovou kašou, špekačkou či volským okom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.5.2018, 17:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Plnené pizza štangle s cesnakovým dressingom


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

podľa receptu: http://www.toprecepty.cz/recept/10140-pizza-tycinky-z-kynuteho-testa/

Dressing robim tak, že zmiešam biely jogurt /kyslú smotanu/ s tatarskou omáčkou, pridám veeeľa cesnaku, soľ a korenie.. Výborne chutí aj s pridaním syra v črievku..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 27.10.2014, 12:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Plnené perníčky


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (5) posledné: 30.11.2014, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Srdiečka


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Lipa+zázvorové želé..


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Čím bojujeme protí vírusom..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.5.2013, 12:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčová veža


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé, oravská slanina, syr camembert, šampinony, hubovy bujon, cibula, olej, grilovacie korenie, horčica, kečup

POSTUP PRÍPRAVY

Večera, ktorú som pripravila manželovi k nášmu výročiu sobáša. Len sa tak oblizoval, takže všetkým vrelo odporúčam :)

Bravčové karé nakrájame na plátky, vyklepeme a okoreníme grilovacím korením, ja som použila grilovacie korenie Steak od Kotányi. Nakrájame si hrubšie plátky anglickej slaniny /podľa počtu rezňov/, ktoré poprekrajujeme do vejárového tvaru. Na oleji sprudka opečieme mäsko aj slaninku z obidvoch strán. Vo výpeku opražíme cibuľku, pridáme čerstvé nakrájané šampiňóny a chvíľu podusíme. Zalejeme hubovým bujónom do ktorého som pridala za lyžicu horčice aj kečupu. Na kvapke oleja opražíme syr prekrojený na polovicu. Takto pripravíme minútkové jedlo. Ja som však v príprave pokračovala ďalej. Mäsko som vložila na pekáč, naň poukladala plátky opraženej slaninky, zaliala šampiňónovou zmesou, zakryla alobalom a dusila v rúre cca 40 min, možno trošku menej, nestopla som to. Po dopečení som na tanieri vytvorila vežu a to nasledovne: mäsko - slanina - syr - mäsko. Spojila som špáradlom. Podávame so vzniknutou omáčkou, opekanými zemiakmi, ryžou a zeleninovou oblohou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 20.3.2013, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu