. .. .. .. .. .. .
. .

Tirolské minikrémeše - RECEPT 56842

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 112640 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Tirolské minikrémeše


[ recept č. 56842 zo dňa  ]


Tirolské minikrémeše


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g cesto lístkové, džem jahodový, 70 g Zlatý klas, 100 g cukor kryštálový, 500 ml mlieko polotučné, 1 žĺtok, 100 g maslo, 250 ml smotana šľahačková, 1 ks stužovač šľahačky, na posypanie cukor práškový, jahody čerstvé alebo iné čerstvé či zavárané ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozmrazíme a vyvaľkáme ho na práškovom cukre na hrúbku cca 4 mm. Pokrájame ho na obdĺžniky s rozmermi cca 5 x 10 cm /mne vyšlo 20 obdĺžnikov, teda 10 ks krémešov/ alebo štvorce 10 x 10 cm a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupnov upiecť dozlatista.. Upečené obdĺžničky položíme na mriežku a necháme vychladnúť.Medzitým si dáme variť 400 ml mlieka so 100 g kryštálového cukru.. Do zvyšku mlieka zašľaháme 1 žĺtok a zlaté klasy. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme premiešavaním vychladnúť.Do vychladnutej masy zašľaháme 100 g masla a môžme vrstviť krémeš a to nasledovne: lístkový obdĺžnik potrieme džemom, nastriekame pudingový krém, môžme poukladať nakrájané ovocie /v originále ovocie nie je uvedené, ale myslím, že je to super chutný bonus navyše :)/, ďalšia vrstva je vyšľahaná šľahačka so stužovačom a prikryjeme ďalším plátkom lístkového cesta. Posypeme práškovým cukrom, prípadne polejeme čokoládou. Dobrú chuť :)
<< Stonožka | Tirolské minikrémeše | Vegánska rajčinová omáčka - delikatesa aj pre mäsožravca :) >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (16.6.2014, 15:32)
ja robim klasicky kremes so slahackou...tieto su tiez mnamkove!!!
(clamp) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (24.6.2014, 11:56)
(Y) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
MAJA B. (barny) ID 2295 (15.6.2014, 7:41)
(Y) (Y) (Y) (Y)su super (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (15.6.2014, 18:26)
|:o) |:o) |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva B. (evikuk) ID 136451 (26.5.2014, 9:16)
Fantastické-vyskúšala som ich cez víkend (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (26.5.2014, 16:05)
To som rada, že chutilo, u nás ho robia v cukrárni už dlhé roky, tak som trošku od nich odkukala recept :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
ALENA S. (hfsjd) ID 295006 (upravené 26.5.2014, 12:00)
Ahoj Evicka, man dojem, ze ked sa do toho niekto pusti, tak sa plnka rozlezie na vsetky strany, ci? Prosim vyved ma z toho omylu...Dik.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (26.5.2014, 16:04)
Je to zákusok na princípe klasického krémešu, takže každý ho je tak ako je zvyknutý. A plnka je dosť hustá a takisto aj šľahačka so stužovačom. Určite stojí za vyskúšanie :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva B. (evikuk) ID 136451 (5.6.2014, 13:03)
Plnka drží veľmi dobre, už budem do krémešov používať len túto plnku (zajic) a robila som ich zas - mňam (L) (L) (L) (F) (hello) Plnka my vystačila na 2 linecké cestá.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (5.6.2014, 17:56)
|:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) ano plnky je dost, ja ju davam aj do kosickov ked mi ostane :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva B. (evikuk) ID 136451 (upravené 26.5.2014, 13:44)
Pri jedení je trochu problém, ale dá sa :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Tana L. (backa11) ID 28088 (22.5.2014, 17:31)
Jéé,já bych si tak daláá 8o| Vy mi teda děláte chutě (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (26.5.2014, 16:06)
[A] [A] [A]
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (23.5.2014, 21:06)
[A] [A] [A]
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna B. (Andulka17) ID 70234, mimibazar.sk/andulka17 (21.5.2014, 22:31)
:-o :-o :-o ze mini?? Ved to vyzera velke a straaaaaasne lakave (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (26.5.2014, 16:06)
(Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.5.2014, 16:35)
mňam, vyzerá to super, super de luxe |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (21.5.2014, 16:52)
ďakujem :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (21.5.2014, 13:14)
|:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (20.5.2014, 22:42)
tento recept som videla v bud baječna žena,alebo novy čas pre ženy,?? aj ten isty obrazok :-$ :-$ :-$ :-pale kolačik je určite supeer
|:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu