
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 78 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Mandľové sušienky - CantucciniPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g mandlí, 250g hladkej múky, 150 g hnedého cukru, 1čl prášku do pečiva, 2 balíčky vanilkového cukru, par kvapiek mandľovej arómy horkej, štipka soli, 25 g roztopeného masla, 2 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín pripravíme cesto a dáme na polhodinku do chladničky. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a z každej vytvoríme 25 cm dlhý valček, ktorý roztlačíme rukou na oválny prierez . Upečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 10-15 minút. Necháme mierne vychladnúť a ostrým nožom nakrájame na 1 cm hrubé plátky, opäť uložíme na plech a upečieme do zlatohneda cca 10 min. Necháme vychladnúť a uložíme do uzavretej dózy. Sú to trvanlivé talianske chrumkavé sušienky podávajú sa ku káve. My ich pečieme aj na Vianoce :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 24.4.2013, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Brokolicové fašírkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 brokolicu, 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľku, 100 g prerastenej slaninky, 2 vajcia, 150 g strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, majorán, muškátový oriešok, olej POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu rozoberieme na ružičky a uvaríme na pare domäkka, necháme vychladnúť a pokrájame na malé kúsky, pridáme k nej prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľku, a nadrobno nakrájanú slaninku, podľa chuti osolíme a okoreníme, pridáme majoránku a trošičku muškátového orieška. Pridáme strúhanku a vajcia a zmiešame. Tvarujeme malé fašírky a vypražíme ich na oleji. Podávame s kašou, kompótom alebo zeleninový šalátom recept je z Dobrého jedla od Zuzky sú vynikajúce OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 27.1.2011, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Široké rezance s hovädzímPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g hovädzej sviečkovice, soľ, čierne mleté korenie, 2 PL sójovej omáčky, 1 PL solamylu, 2 PL olivového oleja, štipka korenia na steaky, 1 cuketu, ½ hlávky brokolice, domáce rezance z troch vajec. POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na dlhé pásiky, v miske zmiešame solamyl, sójovú omáčku, korenie, soľ, olej, steakové korenie a necháme mäso namarinovať asi 1 hodinu. Po hodine zohrejeme suchú panvicu a mäso sprudka za stáleho miešania opečieme asi 3 min. Pridáme nakrájanú cuketu a opekáme spolu s mäsom. Brokolicu si pred pripravíme na pare, rozoberieme na malé ružičky a mäkkú pridáme k mäsu. Podlejeme asi 1 dcl vody. A necháme chvíľočku povariť aby sa spojili chute. Medzitým si uvaríme široké rezance. Nepremývame ich žiadnou vodou iba scedíme a pridáme ku mäsu premiešame a hneď servírujeme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.11.2010, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Koláč (torta) z BB keksovPOTREBNÉ PRÍSADY 5 balíkov kakaových BB keksov, 3 ks Pribináček vanilkové veľké, 3 ks šľahačka, 3 ks kyslá smotana, 1 vanilkový cukor, 150 g práškového cukru, mrazené maliny ( prípadne iné ovocie) POSTUP PRÍPRAVY Šľahačku vyšľaháme do tuha, pridáme pribináčky, kyslé smotany a cukor a vymiešame do hladka. Na veľký plech uložíme BB keksy, na to krém, znova BB keksy, ďalšia vrstva krému na to mrazené maliny a znova krém, a zas BB keksy a navrch zvyšný krém. Navrch postrúhame čokoládu, alebo ináč ozdobíme a dáme stuhnúť. Inšpirovala som sa na internete (Varecha), urobila som to ako detskú tortu do škôlky a na oslavu k Jurkovým 5 rokom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 22.2.2011, 22:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Roastbeef - rozbífPOTREBNÉ PRÍSADY mäso z nízkej roštenky bez kosti, mleté čierne korenie , soľ, rozmarín, majorán, olej POSTUP PRÍPRAVY Mäso osolíme, okoreníme a necháme 2 hodiny odstáť, potom opekáme v horúcom oleji zo všetkých strán asi 10 minút. Pri obracaní dbáme na to, aby sme doň nepichli. Opražené mäso potrieme maslom. Do pekáča vložíme mäso spolu s bylinkami, podlejeme horúcou vodou a dáme do vyhriatej rúry. za občasného polievania výpekom pečieme (0,5 kg mäsa 20-30 minút, 1 kg mäsa 45minút). Mäso má ostať vo vnútri neprepečené, ružové, šťavnaté. Či je hotové zistíme stlačením mäsa palcom. Správne upečené mäso má byť pružné, polotuhé. Po upečení zabalíme do alobalu a necháme mäso 5 -10 minút odpočívať, potom ho nakrájame na plátky. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninou a bylinkovým maslom. Studené mäso môžeme použiť do sendvičov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 21.8.2011, 11:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Krupicový nákypPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g tvarohu, 125 g cukru, 125 g krupice, 50 g masla, 4 vajcia, 1 PL prášku do pečiva, strúhanka, maslo POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh, cukor, vajcia, krupicu, vajcia a prášok do pečiva spolu zmiešame a dáme do maslom vymazanej a strúhankou vysypanej formy. Navrch posypeme strúhankou a dáme trošku masla a dáme do vyhriatej rúry na 180 °C na pol hodinu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 27.1.2011, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Zapekané nové zemiaky s cuketouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mladých nových zemiakov, 2-3 malé cukety, 2 strúčiky cesnaku, 50 g masla, 0,5 dcl olivového oleja, pol lyžičky mletej papriky, čierne korenie, soľ, petržlenová vňať alebo pažítka POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky a cukety poumývame, nelúpeme a pokrájame na hrubšie kolieska, poukladáme na plech a osolíme. Maslo roztopíme, zmiešame s olejom pridáme prelisovaný cesnak, korenie, papriku. Maslovou zmesou pokvapkáme rovnomerne zemiaky s cuketou. Podlejeme pol pohárom vody a dáme piecť do vyhriatej rúry na 35-40 min. po upečení posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 22.3.2014, 7:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Brownies – ľahký letný koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY Recept je od Miriam B. (turandot) ID 24382 patrí medzi moje najobľúbenejšie koláčiky, prikladám len foto postup POSTUP PRÍPRAVY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13324 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 1.5.2012, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Lieskovcová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 150 g masla, 150 g práškového cukru, 5 vajec, 100 g hladkej múky, kávovú lyžičku prášku do pečiva, 100 g nasekaných pražených lieskovcov, 200 g nasekanej čokolády na varenie, štipku soli, štipku mletej škorice, 2 šľahačkové smotany a 2 stužovače šľahačky, olej Na polevu: čokoládu na varenie, 3 polievkové lyžice šľahačkovej smotany POSTUP PRÍPRAVY Nožom nasekajte lieskovce a čokoládu. Dve polievkové lyžice nasekaných lieskovcov si odložte na posypanie torty. Maslo s cukrom a žĺtkami vymiešajte do peny, pridajte lieskovce zmiešané s čokoládou, múkou, štipkou mletej škorice a práškom do pečiva. Z bielkov si ušľahajte sneh, ktorý opatrne primiešajte do cesta. Na dno tortovej formy dajte kvapku oleja a už vopred vystihnutý kruh z papiera na pečenie. Okraje formy nemastite. Do takto pripravenej formy vylejte cesto, ktoré je trochu tuhšie a dajte do rúry piecť na 180 °C približne 50-60 minút. Vychladnutý korpus prerežete na polovicu, natrite vyšľahanou šľahačkou a prikryte druhou polovicou korpusu. Vo vodnom kúpeli si v miske zohrejte odložené tri polievkové lyžice smotany, do nej nalámte čokoládu na varenie a do hladka vymiešajte. Poleva má hustejšiu konzistenciu a s polievkovou lyžicou ju do kruhu porozotierajte na korpus a posypte sekanými lieskovcami. recept je z relácie postav dom, zasaď strom. Je fajná OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.8.2010, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Čalamáda bez sterilizáciePOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg bielej kapusty z toho 1 červená, 4 ks väčších cibúľ,1 kg uhoriek šalátoviek, 0,5 kg mrkvy, ½ kg papriky, 200 g cukru, 0,4 l octu, 1 balenie deka, ½ čajovej lyžičky konzervačného prípravku borkenu dvojsiričitan draselný POSTUP PRÍPRAVY Všetko nakrájame na rezance. Všetko spolu zmiešame a necháme 24 h stáť. Potom plniť do pohárov no nesterilizujeme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 31.7.2010, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 78 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |